• Makkelijke oefenoverwinning op Kampong

  Het voetbalseizoen loopt op zijn eind. Daarmee begint ook al voorzichtig de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. In de aanloop daar naar toe stond er vanavond een oefenwedstrijd op het programma tegen Kampong. Een oefenwedstrijd eerder dit jaar tegen die ploeg leverde een 0-3 overwinning op voor de mannen uit Vleuten. Echter die uitslag deed niet helemaal recht aan het wedstrijdbeeld. Met name de eerste helft was Kampong toen ook erg sterk. Al met al een mooi vooruitzicht voor een goede oefenwedstrijd.

  Rond de klok van 16.45 vertrokken we vanaf PVCV naar Voorwaarts. Een kleine club in Utrecht waar de wedstrijd gespeeld zou worden ivm de hockey kampioenschappen bij Kampong. Nadat we ons door de files hadden heengebaand kwamen we aan bij het kleine maar mooie en gezellige complex. De ouders zochten een plekje op in de zon en de jongens konden zich gaan omkleden. Daarbij een aantal nieuwe gezichten. Thom (VVIJ), Jilles (UVV) en Floris (De Meern) deden deze wedstrijd mee. Jasper (geen nieuw gezicht, maar toch) was vandaag de keeper, dus Daniel mocht supporten. Daarnaast geen Mitch en Brent maar een nieuw gezicht. Stefan Kraan nam vandaag de coaching op zich. Stefan is volgend jaar de coach van de JO13-1 en kon vandaag al even wennen aan het team. Helaas kon Noeri er door een blessure vandaag niet bij zijn.

  Nadat de voorbespreking er op zat begaven beide teams zich richting het veld. Het supporterslegioen zocht een mooi plekje op langs de lijn en de wedstrijd kon beginnen. Vanaf de eerste minuut was PVCV de betere partij. Natuurlijk was het even aftasten met wat nieuwe jongens er bij maar dat ging al snel heel goed. Kampong werd goed onder druk gezet en had moeite om aan aanvallen toe te komen. Het duurde niet lang voordat PVCV gevaarlijk werd en de eerste kansen kwamen daar. Alleen de eindpass was af en toe net niet goed en het geluk zat niet helemaal mee. Het overwicht van PVCV werd steeds groter maar gescoord werd er niet. Al snel was de eerste rustpauze (na 20 minuten) daar. Na een korte pauze kon de wedstrijd hervat worden.

  In het tweede gedeelte van de wedstrijd zorgde de andere samenstelling van het middenveld ervoor dat het heel even zoeken was. Kampong kon even aan aanvallen denken zonder dat Jasper echt wat te doen kreeg. Al snel pakte PVCV de draad weer op en werd weer sterker en sterker. De beloning volgde nu wel en wat voor één. Andres kwam goed mee naar voren en schoot vanaf de rechterkant de bal prachtig in de kruising. Een schitterend doelpunt en de verdiende 0-1 voorsprong. Daarmee zat ook het tweede gedeelte van de wedstrijd erop.

  Het derde gedeelte van de wedstrijd zat Kampong er doorheen. Het kwaliteitsverschil werd nu wel heel duidelijk. PVCV was zeer dominant en kreeg veel kansen. De score had behoorlijk hoog kunnen oplopen maar uiteindelijk bleef de score hangen bij 0-3. Allereerst bekroonde Julius een sterke wedstrijd met een mooie kopbal uit een corner. Als verdediger scoort Julius niet zo heel vaak dus hij was erg blij met zijn doelpunt. En terecht! Uiteindelijk was het Jesper die een mooie aanval kon afronden door de bal binnen te tikken. Daarmee was de wedstrijd gedaan.

  Een prima wedstrijd werd afgesloten met allemaal tevreden gezichten. Een mooie generale voor Stefan en zijn jongens. Nu op naar een mooie afsluiting van de competitie aanstaande zaterdag tegen Volendam.