• Lotte en Senne trainen bij AFC Ajax!

  Onze Lotte en Senne uit de JO15-1 hebben deze week hun eerste training bij AFC Ajax afgerond. Onder de rook van de Johan Cruijff Arena mochten onze meiden meedoen aan een training van de Ajax Talentenacademie voor talentvolle speelsters uit de O16 lichting.

  Dat aanvaller Lotte en middenvelder Senne talent hebben wisten we al langer natuurlijk, want beide spelen alweer een aantal jaar in onze selectieteams. Ook draaien ze mee in de landelijke KNVB-selecties. Het was daarom wachten op een uitnodiging om eens te komen trainen bij één van de clubs die actief zijn in de Vrouwen Eredivisie. En dan is AFC Ajax wel een hele mooie natuurlijk – misschien wel de mooiste.

  Lotte: “Heel gaaf om te trainen op het complex van Ajax bij de Arena! Er was een goede sfeer bij de meiden.” Senne: “Het trainen ging ook heel goed. Volgende week mogen we opnieuw, maar dan op De Toekomst.”

  Voor de meiden is het een welkome afwisseling van - opnieuw - een Corona-seizoen met weinig activiteiten anders dan de trainingen en onderlinge wedstrijden op het PVCV-complex aan de Europaweg. Samen met teamgenote en keepster Sophie (O15) en verdediger Tess (O13) werden ze ook opnieuw uitgenodigd voor de Jeugdplan Nederland (JPN) trainingen van de KNVB. Helaas, zijn deze activiteiten door Corona-maatregelen vooralsnog uitgesteld.

  Ook de trainingen bij Ajax leiden onder zowel de Corona-maatregelen als de recente sneeuwperiode. Vorig jaar was Vlinder (O12) het eerste meisje van PVCV dat werd uitgenodigd voor de Talententrainingen. We hopen voor Vlinder dat de trainingen ook snel weer kunnen starten. Voor de statistici onder ons: de eerste jongen van PVCV bij Ajax is Maarten en die is op dit moment de spits van Ajax JO14.

  Ajax is vorig seizoen voor het eerst gestart met Talententrainingen voor speelsters in O9, O11 en O13. Dit seizoen is daar de O14, O15 en O16 aan toegevoegd. Deze trainingen zijn het voor traject van een mogelijke stap naar het Ajax Vrouwen Talententeam dat uitkomt in de beloften competitie. De trainingen laten speelsters kennis maken met de Ajax-filosofie en dat gevoel mee te geven. Ajax heeft zelf geen meidenteams – anders dan het Eredivisieteam en Talententeam - omdat ze vinden dat jonge meiden zich beter kunnen ontwikkelen bij de jongens.

  Dat laatste vinden wij bij PVCV ook en daarom spelen alle meiden in de JO8 t/m JO12 met de jongens. En óók vanaf de O13 kunnen meiden zich met talent en doorzettingsvermogen in de selectie spelen. Lotte, Senne, Sophie en Tess zijn daar het voorbeeld van.

  PVCV, méér dan een club!
  Interesse om bij PVCV te voetballen? Ouders kunnen hun kind vanaf 4 jaar inschrijven bij PVCV voor een speelse kennismaking met het voetbal bij de benjamins. Competitievoetbal is er vanaf 7 jaar. Kijk voor lidmaatschapsinformatie op https://www.pvcv.nl/lidmaatschap/ en schrijf je in via https://www.pvcv.nl/club_aanmelden/. Specifieke vragen m.b.t. meidenvoetbal? Mail dan naar meidenvoetbal@pvcv.nl.