• UPDATE: Lotte en Senne opnieuw in actie bij Oranje MO17! Lotte scoort tegen België

  16 sep 2021
 • UPDATE 16 September
  Afgelopen week zaten Lotte en Senne opnieuw bij de selectie van Oranje MO17 voor de oefeninterland in en tegen België MO17. In Kalmthout waren de Oranjeleeuwinnen met 0-3 te sterk voor de Rode Duivels. Lotte startte in de basis en tekende namens Nederland voor de 0-1. Senne kwam in de tweede helft in actie. Lees het volledige verslag van de wedstrijd hier

  De wedstrijd was ter voorbereiding op drie interlands in het teken van de kwalificatie van het EK MO17. In het weekend van 29 september zijn in Uden en Venray achtereenvolgens Schotland, Slovenië en Tsjechië de tegenstanders.

  Bondscoach Thomas Oostendorp heeft Lotte en Senne inmiddels ook opgenomen in de voorlopige selectie voor deze Interlands.

  Foto Lotte tegen België: www.solangefotografie.nl

  UPDATE 12 Juli

  Vandaag speelde Oranje O16 tegen Zweden en behaalde een indrukwekkende 5-0 overwinning! Lees het volledige verslag hier.

  UPDATE 10 Juli
  Vandaag speelde Oranje O16 tegen de Faeröer-eilanden en behaalde een solide 5-0 overwinning. Senne startte in de basis en speelde de hele wedstrijd. Lotte viel in de 68e minuut in. Beide meiden kunnen dus een tweede 'cap' bijschrijven. Lees hier het volledige wedstrijdverslag. Maandag is de laatste wedstrijd tegen Zweden.

  ...............................................................................................................

  Lotte en Senne spelen hun eerste Interland voor Oranje O16!

  Wat een fantastisch einde van het seizoen voor Lotte en Senne van PVCV JO15-1. Beiden maakten gisteravond hun debuut in het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar. De eerste voetballers van PVCV die Oranje halen. En dan nog wel meteen twee! Daar zijn we bij PVCV natuurlijk heel trots op!

  Trainer Brent van der Werf van PVCV JO15: “Ik heb Lotte en Senne de afgelopen twee seizoenen mogen trainen. Dat waren niet de makkelijkste seizoenen door Corona, maar we hebben consistent doorgetraind wanneer dat mocht. Allebei hebben ze er keihard voor gewerkt en dan deze mooie beloning voor die meiden op het hoogste podium. Ons hele team is enthousiast en super trots op hen!”

  Het Nederlands O16 elftal speelt op deze weken drie interlands op het Nordic Tournament in Denemarken. De wedstrijd van gisteren tegen gastland Denemarken werd met 4-0 gewonnen. Lotte startte in de basis met nummer 11 kreeg in de eerste helft al een goede kans maar scoorde in de tweede helft de 2-0. Senne viel in de 74e minuut in nadat de wedstrijd tijdelijk was gestaakt door naderend onweer. De nummer 10 van de selectie zorgde er mede voor dat Nederland niet meer in de problemen kwam. Het hele wedstijdverslag vind je trouwens hier.

  Programma
  Vrijdag staat een wedstrijd op het programma tegen de Faeröer-eilanden en maandag volgt dan de wedstrijd tegen Zweden.  Deze wedstrijden staan in het teken van de voorbereiding van de kwalificatie voor het Europees kampioenschap Onder 17 waarvan de reeks in September zal starten.

  De lange weg naar Oranje
  Lotte werd aan het einde van het seizoen 2019|20 ook geselecteerd voor Oranje O15, dat in Duitsland een toernooi zou gaan spelen. Senne zat er ook toen dichtbij, want ze stond stand-by als reserve. Uiteindelijk hadden beiden geen kans omdat Corona roet in het eten gooide en het toernooi werd afgelast. Een hele teleurstelling, want je weet nooit wanneer en of er weer een volgende kans komt.

  Afgelopen seizoen was in vele opzichten opnieuw een ongelukkig seizoen voor het jeugdvoetbal. Ook alle activiteiten voor KNVB-jeugdselecties en JPB werden afgelast voor een periode van 1,5 jaar. Toen in juni de oproep kwam voor een eerste selectietraining in Zeist ter voorbereiding van het Nordic Tournament was dat zeker een verrassing. Ook al omdat in de andere jeugdleeftijden en bij de jongens slechts een enkele activiteit deze zomer op het programma is gekomen.

  De eerste oproep was ook nog eens voor 80 (!) meiden. Tuurlijk, Lotte had al een transfer naar Ajax verdient (hier) en Senne naar PEC Zwolle (hier), maar de KNVB wilde na 1,5 jaar toch opnieuw alle talenten uit de 2005 lichting in kaart brengen. Zouden ze er opnieuw bij komen? Gelukkig vlogen de meiden door de selectietrainingen en werd duidelijk dat beiden gegroeid waren binnen hun lichting.

  Op 16 juni werd de selectie bekend (hier) en voor Lotte was meteen duidelijk dat ze erbij zat. Voor Senne was een rol als eerste reserve toebedacht en als zodanig draaide ze volledig mee in de voorbereidingen in Zeist. Het verlossende woord kwam voor Senne begin juli (hier) dat ze ook werd toegevoegd aan de definitieve selectie. Uiteindelijk konden onze meiden met deze leeftijdsgroep gisteren toch hun eerste interland spelen onder coach Thomas Oostendorp.

  Lotten en Senne volgen bij Oranje?
  Op de KNVB-site Ons Oranje kan je de verrichtingen van het team volgen (hier). Nu nog als O16, maar vanaf na de zomervakantie bij de Onder 17. 

  Foto’s: copyright KNVB