• 3 April 2019: Legendarische wedstrijd PVCV Legends vs Creators FC

 • Na maanden van voorbereiding was het eindelijk woensdag 3 April, de dag van de wedstrijd van Creators FC tegen de PVCV Legends. 
  Ik begin mijn verslag met de complimenten voor de organisatie, alles was perfect en tot in de puntjes voorbereid. Een evenement waar 1000 mensen op af komen organiseer je niet zomaar.

  Overal was aan gedacht: Muziek, vuurwerk, sponsoring, stadionspeaker, vlaggetjes voor de supporters, verkeersregelaars met gele hesjes, goede catering, fysiotherapeuten en een mooie voorwedstrijd door het PVCV G-team.
  Dit allemaal voor het goede doel "Football makes it happen", deze stichting zet zich in om een beter leven te bezorgen aan kinderen met een beperking of ernstige ziekte.
  Deze wedstrijd leverde 7.000 euro op voor de stichting, daar mogen PVCV en de Creators FC trots op zijn!
 • Voor de mannen die de roem van PVCV zouden verdedigen stond bij aankomst in de kantine een sportmaaltijd klaar. Een enkeling vulde dit nog aan met een vette hap buiten het zicht van de coaches.
  Te veel eten was overigens geen goed idee gezien de slimfit tenues. Dit leidde in de kleedkamer al direct to grote hilariteit. Er bleken wat kilo’s bij te zijn gekomen sinds we voor het laatst samen hadden gevoetbald.
  In de kleedkamer was het vooral een fantastisch weerzien van spelers die ooit samen hadden gespeeld aangevuld met spelers die op latere leeftijd een rood-wit geblokt hart hebben gekregen. 
  En als laatste nog een paar zogenaamde “future-legends” uit de PVCV Jeugd voor het loopvermogen. Zij kregen rooie oortjes van de verhalen over oud-Vleutense gebruiken, spreekwoorden, sexuele voorkeuren  en familierelaties.....
  Het was aan de coaches Paul en Cor om de energie van de kleedkamer in goede banen te leiden en te zorgen dat de PVCV-Legends scherp aan de aftrap zouden verschijnen.
 • De tegenstander van vandaag is CREATORS FC, een team met BN-ers. Althans bekend voor de jonge generatie. Ongelooflijk om te zien hoe uitzinnig de jonge fans reageerden op de sterren van Creators FC.
  De spelers van PVCV werden hierdoor toch geintimideerd.... Zij kenden alleen Glen Helder van de Creators. Die hadden ze wel eens gezien op televisie, een medium waar de huidige jeugd zelden naar kijkt.
  Het was dus moeilijk in te schatten hoe goed de Creators zouden zijn. Iemand riep: “Creators FC?? Nog nooit van verloren!”. Toen was het zelfvertrouwen en de bravoure bij PVCV weer aanwezig!
 • De wedstrijd stond onder leiding van erkend thuisfluiter Kevin Blom, geen vuiltje aan de lucht dus voor de thuisclub. PVCV begon geconcentreerd en liet al snel zien dat automatismen niet verdwijnen in de loop der jaren.
  Het balletje werd lekker rondgetikt en de vrije man werd snel gevonden, dominant spel en de Creators kwamen er niet aan te pas. Glen Helder wenste dat hij een PVCV Legend was ipv een Creator.
  Via Steenhof en Kovacev werd het 2-0 en leek het een makkelijke avond te worden voor de Legends. 
  Maar de Creators gaven niet op, zij wilden geen YouTube film waarin ze werden ingemaakt. Coach Cor gaf in de rust aan dat het niet bedoeling was om de tegenstander te vernederen, dat zouden ze niet leuk vinden. Uiteraard werd deze opmerking door de spelersgroep niet serieus genomen. Doelpunten weggeven staat niet in het woordenboek van een PVCV Legend. Wat zou de 2de helft gaan brengen? Kunnen de Legends de conditionele slijtageslag aan? Een paar wissels en wat tactische goocheltrucs van de Creators coach bracht de Creators terug in de wedstrijd. Ze wisten de aansluitingstreffer te maken en wilden doorpakken en ook de 2-2 werd gescoord. Vervolgens was het weer aan PVCV, na een schitterende panna assist bij JayJay wist Steenhof wederom te scoren 3-2. Deze JayJay hield duidelijk niet van verliezen en incasseerde nog een terechte gele kaart. 
 • De wedstrijd was wel veel gelijkwaardiger geworden en het werd duidelijk geen walk-over. Vervolgens werd het Oorschot showtime: Hij maakte zijn status als goalgetter en future-legend waar door een zuivere hattrick te scoren. Zijn fans scandeerden vanaf de tribune “Alle ballen op Oorschot”. Ten overvloede: Het was Oorschot junior die de goals maakte........
  De stand was inmiddels 6-3 in het voordeel van de PVCV Legends met nog 5 minuten op de klok, dat kon niet meer misgaan. Coach Cor begon frivool te wisselen en werd wat overmoedig. De Creators zagen vermoeidheidsverschijnselen ontstaan bij de Legends, ze gingen nog 1x alles geven. Het werd 6-4 door een goal met een buitenspel-luchtje en vervolgens viel ook de 6-5...... Laatste minuut brak aan en het ongelooflijke gebeurde, een wanhoopsschot van YouTube held Niek Roozen vloog tegen de touwen 6-6.
  Grote vreugde bij de Creators FC, zij behielden hun ongeslagen status. Teleurstelling bij de PVCV Legends over het resultaat maar voldoening en blijdschap over het vertoonde spel, de onderling kameraadschap en de fantastische sfeer.
 • Het eindsignaal klonk en er volgde een pitch-invasion door de jeugdige fans. De YouTubers werden massaal besprongen en geduldig namen zij alle tijd voor ontelbare selfies. Mooi om te zien hoe deze nieuwe generatie BN-ers met hun fans om gaat.
  De PVCV Legends gingen naar de kleedkamer en onder het genot van een biertje werd het puntenverlies snel vergeten. Glen Helder kwam ons nog complimenteren maar ook even fijntjes analyseren waar het mis was gegaan.
  De PVCV Legends hebben genoten om weer eens voor hun club uit te komen, het is een legendarische wedstrijd geworden!
  WIJ ZIJN WIT, WIJ ZIJN ROOD, WIJ ZIJN PEEFIE TOT DE DOOD!