• Na de mooie ruime overwinning van vorige week hadden we de smaak te pakken. Met een volgende overwinning vandaag zouden we ons melden in de top van de competitie. Niet het allerbelangrijkste natuurlijk maar toch wel leuk. Die volgende overwinning moest dan gaan gebeuren in Leusden tegen Roda'46. Vorig jaar speelden we daar nog een oefenwedstrijd tegen met een aantal invallers, welke nipt werd verloren. Kortom we waren gewaarschuwd.

De wekkers konden vroeg gezet worden want al om 09.00 uur stond de wedstrijd op het programma. Iedereen was er bij en met een groot legioen vertrokken we richting Leusden. Daar werd in de kleedkamer een deel van de nieuwe kleding uitgedeeld met ook mooie nieuwe winterjassen er bij. Dus ook als het wat kouder wordt lopen onze jongens er netjes bij dit seizoen. De jongens werkten de warming up af en we konden ons langzamerhand verzamelen rondom veld 4. De scheidsrechter kreeg nog een klein presentje van onze jongens vanwege de week van scheidsrechter. Nadat alle plichtmatigheden erop zaten konden we ons klaar maken voor het begin van de wedstrijd.

PVCV begon sterk aan de wedstrijd en nam meteen het initiatief in handen. De bal ging soepel rond en Roda'46 werd teruggedrongen op eigen helft. De opbouw verliep netjes en langs de vleugels werd er ruimte gevonden om steeds weer een nieuwe aanval op te bouwen. Kortom we zaten naar een prima begin van de wedstrijd te kijken. De jongens konden een aantal gevaarlijke corners nemen maar de bal wilde er niet in. Andres en Daan probeerden het een paar keer goed van afstand maar zonder echt voor groot gevaar te zorgen. Er ontstonden ook wat gevaarlijke momenten voor het doel van Roda'46 maar de jongens uit Leusden zakten ver terug en maakte het daardoor lastig om er goed door heen te komen. Na een klein kwartiertje spelen was het eerste Oranje - Noord-Ierland momentje daar. Speel je zo goed en met zo veel balbezit en bij de eerste de beste mogelijkheid kon Roda'46 wel scoren. Zo stond het dus opeens 1-0. Onze jongens lieten zich niet gek maken door de achterstand en bleven goed door gaan. PVCV bleef de veel beter voetballende ploeg. Kansen kwamen er ook. Daan stuurde Joran een paar keer goed weg aan de rechterkant en bij een van die aanvallen kwam de bal goed voor. Thomas schoot de bal in maar de keeper van Roda'46 werkte met een katachtige reactie de bal uit het doel. De 1-1 hing in de lucht maar viel steeds net niet. Niccolo schoot nog een keer net naast en zo waren er nog een paar goede momenten. De rust kwam al snel dichterbij toen het tweede Oranje - Noord-Ierland momentje daar was. Roda'46 waagde zich weer even op de helft van PVCV, de rechtbuiten kreeg de bal voor zijn voeten en schoot hem zo over Jasper heen het doel in. Daarmee zat de eerste helft er ook meteen op. Vol ongeloof keken we elkaar langs de kant aan. Een prima eerste helft maar wel met 2-0 achter staan. Natuurlijk moet je jezelf belonen en is ook dat een kwaliteit maar dit voelde toch wel enigzins onrechtvaardig aan.

De rust deed de jongens geen goed. Het geloof was weg. Nog steeds deden onze jongens hun best en waren ze voetballend de betere ploeg maar de echte overtuiging om nog te kunnen winnen ontbrak. Er waren nog wat kleine kansjes maar een doelpunt zat er niet in. De grootste kans was er voor Jesper. De scheidsrechter gaf een indirecte vrije trap voor tijdrekken van de keeper van Roda. Daan legde de bal goed terug en Jesper schoot net over. Aan de andere kant kreeg Roda'46 in het verloop van de tweede helft ook de ruimte om af en toe gevaarlijk te worden. Maar de verdediging en Jasper bleven verder prima op de been en gaven geen doelpunten meer weg. Wel nog een primeur in de tweede helft. De eerste gele kaart van dit seizoen. Die eer was aan Tom. Een twijfelachtige gele kaart want na wegtrappen van de bal van een Roda speler kreeg Tom een gele kaart voor een licht duwtje. Maar goed hij telt en de scheidsrechter floot verder een prima wedstrijd. Dat was het wel voor de tweede helft. Koud en natgeregend dropen onze jongens en het legioen af. Teleurgesteld over het resultaat. Neemt niet weg dat er zeker de eerste helft prima gevoetbald is. Dat moet de komende weken toch echt wel overwinningen gaan opleveren. Vandaag zat het helaas niet mee. Ook dat is voetbal. Op naar de volgende wedstrijd met eerst op donderdag een oefenwedstrijd tegen de JO12 van FC Utrecht. Een mooi vooruitzicht!