• Koud!

    De herstart van de voorjaarscompetitie zit er weer aan te komen en de winter slaat toe. Op weg naar PVCV was het -1 graden celcius. Warm aankleden dus. Op het programma stond een oefenwedstrijd gepland tegen Abcoude. Een ploeg (net als Zwaluwen vorige week) die in de hoofdklasse 2 uitkomt. We hadden twee afwezigen vandaag. Timo is natuurlijk nog op reis maar ook Jesper kon er vandaag niet bij zijn. Althans niet om te voetballen, hij kwam natuurlijk wel supporten. In de wedstrijd tegen Zwaluwen heeft Jesper (bleek na de wedstrijd) zijn teen gebroken en dus zit die voorlopig in het gips. Om het gemis van deze twee toppers op te vangen vielen Maikel (JO12-1) en Dion (JO13-2007-2) in.

    In de kantine was het erg druk. Iedereen zocht nog even de warmte op. Mooi om te zien dat er ook veel spelertjes van Feyenoord rondliepen welke een oefenwedstrijd speelde tegen de JO10-1 van PVCV. Onze jongens maakten zich op veld 2 klaar voor de wedstrijd tegen Abcoude. Nadat de voorbereiding en warming up erop zaten maakte ook het legioen de gang naar het veld. Om 09.30 uur floot Piet Hein (met korte broek!) voor het begin van de wedstrijd.

    De wedstrijd kwam langzaam op gang. De bal ging veel over de zijlijn waardoor er geen tempo in het spel kwam. Beide ploegen moesten ook duidelijk wennen aan het gladde veld. Uiteindelijk begon PVCV iets meer aan te dringen. Al snel was de eerste corner daar. De keeper van Abcoude had moeite om deze weg te werken en Niccolo stond op het juiste plekje om de 1-0 binnen te tikken. Daarna ging PVCV wat beter voetballen. Er werd beter gecombineerd en het spel speelde zich nu vooral af op de helft van Abcoude. Op het middenveld speelde Thomas zich goed vrij waarna die wat ruimte kreeg om uit te halen. Dat deed die en de bal vloog schitterend het doel in. Daarna kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht. De eerste speldenprikken van Abcoude waren ook daar. Vlak voor tijd was de beloning daar voor Abcoude. De goede rechtsbuiten kon uithalen maar Daniel bracht redding. Die kon echter niet voorkomen dat de rebound wel werd binnengetikt. Dat bracht de ruststand op 2-1.

    De warme kleedkamers en kantine werden opgezocht. Even opwarmen en klaarmaken voor de tweede helft. Het eerste deel van de tweede helft was wat rommelig. PVCV liet Abcoude eigenlijk in de wedstrijd door zelf af en toe te slordig te voetballen. Gelukkig maakte het tweede kwart van de tweede helft veel goed. PVCV ging beter voetballen en Abcoude werd onder druk gezet. Al snel kwam de beloning daar. Een kopie van het eerste doelpunt. Ook nu was het Niccolo die op de goede plek stond bij een afgeslagen corner om de bal erin te schieten. PVCV bleef daarna goed door gaan. Er volgden nog een paar mooie aanvallen en prima kansen. Uiteindelijk was het Niccolo die zijn hattrick kon volmaken na een schitterend afstandschot. Daar bleef het ook bij. De eindstand 4-1 was prima maar vooral het laatste deel van de wedstrijd gaf vertrouwen voor de start van de voorjaarscompetitie.

    Volgende week begint die competitie weer en gaat het weer om het echie. Met een uitwedstrijd tegen Buitenveldert op het programma een pittige start! Maar uiteraard zeker niet onmogelijk en ook weer een mooie uitdaging!