• Kop op!

  Uit tegen De Bilt. Met winst zou er een goede stap gezet worden naar een 1e plek in de competitiestand. De wedstrijd was op veld 4, een aardig grasveldje tussen de bomen. De ouders stonden we nog wat na te praten over de wedstrijd van Ajax tegen de Spurs. Hoe kan je met toch een ruime voorsprong en een vrijwel zekere winst toch nog verliezen? Onwerkelijk en heel jammer uiteraard. Maar goed, wij hadden onze eigen wedstrijd.

  Het team had wat geblesseerde spelers maar gelukkig hadden we goede invallers. We gingen van start en al vrij snel moest Adam het veld af met een hevige bloedneus. Dat begon niet zo best. Het spel zag er wel goed uit en we kregen een goede kans die op de lat eindigde. Opbouwend werd er in deze fase goed gespeeld alleen de verdediging was af en toe wat onzeker. Na een corner voor de tegenstander dan toch de achterstand. 1:0 voor De Bilt. Er bleven goede kansen komen alleen viel de bal steeds niet echt lekker waardoor een score uitbleef. We kwamen weer wat meer onder druk te staan. Hierdoor bleef het middenveld steeds té lang in de verdediging hangen en sloot niet op tijd aan tijdens de aanval. Dave spoorde de mannen aan en de inspanning werd beloond. De 1:1 door Dean. Direct daarop klonk het rustsignaal.

  In de 2e helft begonnen we sterk met wederom een bal op de lat. Onze verdediging bleef wat slordig en onzeker dus dat was opletten. De kansen gaan wat op en neer. Na ongeveer een kwartier zette Tom weer een van zijn bekende rushes in en knalde de 1:2 in het doel. Hè, hè, nu waren we op de goede weg. Niet veel later de 1:3 met een listig kopballetje van Ruben. En wederom niet veel later, weer Ruben met de 1:4. Nu ging het goed. De buit was praktisch binnen. De Bilt verslagen en op naar de 1e plaats. Of toch niet…

  De Bilt gaf nog niet op en konden zelfs de 2:4 scoren. Hieruit konden ze weer nieuwe motivatie halen met als gevolg dat de druk op ons doel weer toenam. En ja hoor daar was al de 3:4. Leken ze eerder verslagen hadden ze nu weer extra energie. We stonden nu vrijwel constant in de verdediging. Helemaal zelfverzekerd stonden we daar niet en de buitenspelval…. tja wat was dat ook al weer? Het was in ieder geval zaak om nog even vol te houden. Helaas. Door een ongelukkige samenloop viel de bal weer bij ons achter de doellijn met als gevolg de 4:4. Dit werd ook de eindstand.

  De jongens waren diep teleurgesteld. De hoop was om afstand te nemen van de concurrentie en een goede stap te zetten naar de 1e plek. Dit was bij de 1:4 voorsprong ook zeker de verwachting. Helaas ging het mis, net als bij Ajax tegen de Spurs. We hadden weliswaar gelijkgespeeld maar het voelde als verlies.

  Maar kop op! We staan nog 2e en hebben, hoewel niet geheel in eigen hand, nog kansen. Dus volgende week weer eens lekker winnen en wat aan het doelsaldo doen. Je weet maar nooit....