• K.D.O. - PVCV 1-1

  In een week waarin Alaphilippe wereldkampioen en schlemiel werd, Rutte moeilijke keuzes moest maken, de 17-2 en 19-1 te zwaar bestraft werden en Trump en de horeca vroeg moesten sluiten (de supermarkten trouwens niet), mocht het vlaggenschip van PVCV (Patronaat Voetbal Club Vleuten) aantreden tegen K.D.O (Kracht Door Oefening).

  Het duurde uiteindelijk tot de 222e minuut dat PVCV haar eerste doelpunt tegen kreeg. Net voor rust in de derde competitiewedstrijd moest David voor het eerst de bal uit het net halen. En dan te bedenken dat het doelpunt vanaf elf meter tot stand kwam. Wel verdiend overigens, geheel onnodig. Lars verzuimde voorruit te spelen, bracht Sam in de problemen, die op zijn beurt Robin in de problemen bracht, penalty.

  En dat was best jammer, niet alleen vanwege de achterstand, maar ook omdat het voordeel van de wind aanstaande was. K.D.O. had het eerste bedrijf de wind in de rug en dat leidde tot twee ballen op de paal. Niet verrassenderwijs door twee stilstaande situaties. Halverwege de eerste helft werd uit een corner hard op de paal gekopt en tien minuten later spatte een vrije bal hard op het witte geluk. PVCV kon daar in het eerste bedrijf wel veel balbezit tegenoverstellen, maar geen kansen.

  Die kwamen er wel in de tweede helft. Op het zompige echte gras (bijna net zo lekker als de stamppotten van Peter) en de stevige wind vol in de rug schoot Sjoerd direct na de aftrap van een meter of dertig op doel. De rebound werd door Dani (volgens de trainer van K.D.O. onze beste man) net naast geschoten. Dit was de aanzet tot een 45 minuten durend beleg van De Kwakel (wat een prachtige club trouwens; het bestuur van PVCV werd allerhartelijkst ontvangen). Jammer dat het wapen van het afstandsschot niet vaker werd ingezet. De combinatie, steekbal en de crossbal werden vandaag wel gebruikt. Dit leidde tot prima voetbal, een aantal mogelijkheden, maar niet tot veel grote kansen. Gelukkig leidde de mooiste aanval wel tot een doelpunt. Een prachtige voorzet van Jim werd resoluut door Julian binnen geschoten en daarmee was de eindstand bereikt. Twee verschillende door de wind gedomineerde helften leverde uiteindelijk een eerlijke puntendeling op. Op het echte zware grasveld tegen een ervaren en ingespeelde ploeg was dit helemaal geen gek resultaat. Al voelde het door het vele balbezit dat er wellicht meer ingezeten had.

  Door het verlies van Pancratius mag PVCV zelfs even de ranglijst aanvoeren. Wat een weelde voor de jonge ploeg van de eveneens jonge trainer Maas. Gewoon lekker van genieten, even een schermafbeelding van maken en volgende week er weer vol voor gaan om de ranglijst nog een week langer aan te voeren. En dat behoort tot de mogelijkheden. Het elftal staat goed, geeft weinig weg, heeft een uitstekende keeper en scoort iedere wedstrijd. En meer is er toch echt niet nodig om te winnen.

  Volgende week komt Roda ’23 uit Amstelveen op bezoek in Vleuten. Een prima ploeg die altijd bovenin deze klasse speelt. Weer een mooie graadmeter voor Peef om te zien waar we werkelijk staan. Jammer dat dit zonder publiek zal zijn….oh ja, mocht iemand zijn kliko missen…