• JO17-1 wint bekerstrijd tegen vv de Meern na penalty's

  De klassieker: VV De Meern O17-1 vs PVCV O17-1 .
  2 jaar geleden mocht deze zelfbenoemde verslaggever schrijven over een epische bekeroverwinning van PVCV C1 op VV De Meern C1. De enige echte klassieker in Leidsche Rijn. Er werd geschreven over vroeger en alle verhalen die in de loop der tijd steeds sterker zijn geworden. De jongetjes van PVCV waren toen dolblij (zie foto). Als je goed naar de foto kijkt zie je dat het inderdaad nog jongetjes waren. Inmiddels vinden ze zelf dat ze al echte mannen zijn (zie foto 2, oordeel zelf). Zeker is dat de gesprekken in de kleedkamer niet meer gaan over de playstation of de nieuwste Enzo Knol video op YouTube. Nee het gaat tegenwoordig over geld, zonnebrillen en vriendinnen, of beter gezegd: Doekoes, Planga’s en Chickies.........
  2 jaar verder dus en inmiddels speelt de lichting van geboortejaar 2002/2003 als O17-1. Vroeger werd dit de B1 genoemd.
  PVCV timmert met zijn selectieteams nog steeds goed aan de weg. Onze O17-1 promoveerde vorig seizoen naar de Hoofdklasse en is onderweg naar de 4de divisie. De Meern degradeerde vorig seizoen uit de 3de divisie naar de 4de divisie. Nog maar 1 klasse verschil dus en dat is in het recente verleden wel anders geweest. Moet wel gezegd worden dat De Meern momenteel koploper is en dit seizoen nog niet heeft verloren.

  Deze ‘mannen’ van PVCV mochten op Maandagavond 29 oktober 2018 weer een duel spelen tegen VV De Meern. Een wedstrijd in de knock-outfase van het bekertoernooi die gespeeld werd op het sportpark van VV De Meern. Net als 2 jaar geleden is Joep geblesseerd, was het toen een gebroken arm, nu houdt een gebroken teen hem aan de kant. Ook Jeremy de matchwinner van 2 jaar geleden is helaas niet fit genoeg om mee te doen. Deze klassieker zal bepalen hoe je de rest van het jaar naar school gaat en hoe je door Leidsche Rijn fietst: Met opgeheven hoofd of juist je hoofd wegdraaiend mocht je een tegenstander toevallig tegenkomen. De belangen zijn dus groot. Om helemaal niets aan het het toeval over te laten had leider Richard op zaterdagavond een teambuilding georganiseerd. Met het complete team werd er eerst fanatiek gebowld en vervolgens lekker gegeten bij de Griek. Aangezien wij dit seizoen een nieuwe trainer hebben wilde deze verslaggever niets aan het toeval over laten. Trainer Mitch moest nog mee voor een afzakkertje om hem vooral duidelijk te maken wat er maandag op het spel zou staan. Na enkele extra biertjes was het hem duidelijk dat het ging om eeuwige Vleutense roem of witte zakdoekjes.

  Ondanks dat het maandagavond was bleek er veel publiek te zijn gekomen. Van horen zeggen begreep ik dat er meer publiek was dan bij een wedstrijd van De Meern 1 maar dat weet ik niet zeker.
  De Vleutense harde kern zocht een beschut plekje op de tribune bij de kantine. Er stond een guur windje over het veld. In het begin van de wedstrijd had De Meern een veldoverwicht zonder tot echte kansen te komen. PVCV speelde geconcentreerd en loerde op een kansje. Na ongeveer 25 minuten was er een ongelukkige botsing waarbij Jorien verkeerd terecht kwam. Wat zonde. Van Gend, onze aanvoerder met PVCV-bloed in de genen moest helaas uitvallen. De diagnose werd eigenlijk al op het veld gesteld en later bevestigd door de artsen in het ziekenhuis: een gebroken sleutelbeen. Jorien beterschap en hopelijk snel weer terug!

  Toch liet PVCV zich niet van de wijs brengen, Keo uit de O17-2 viel prima in als rechtsachter. Keeper Jesse hield de eerste helft keurig de 0 en zo gingen we rusten zonder doelpunten.
  Na de rust was er geen veldoverwicht meer voor De Meern. Het ontzag van PVCV was verdwenen en we trokken meer ten aanval. Kleine kansjes over en weer maar nog weinig spektakel, het zou toch geen bloedeloze 0-0 gaan worden?? Langzaam kwam er wat derby-strijd op het veld. Een eerste geel kaartje werd gegeven door de goed fluitende scheids. Halverwege de tweede helft even een moment van onachtzaamheid bij PVCV. En de aanvoerder van De Meern toonde aan koelbloedig te zijn, hij zette de 1-0 op het scorebord. Een domper maar PVCV liet het er niet bij zitten. Spelers pepten elkaar op en het publiek begon PVCV aan te moedigen. Dan een voorzet die mooi wordt aangenomen door Sven, de keeper komt uit maar onze spits schuift de bal rustig in het doel.
  Korte euforie bij Peefie maar ze willen snel doorgaan om ook de winnende te maken in de laatste paar minuten. De Meern moet zelfs verder met 10 man na een rode kaart. Helaas is de tijd te kort en fluit de scheids voor het einde.

  Nu volgen direct strafschoppen en wel volgens de ABBA methode. Dit is nieuw ingevoerd door de KNVB om de penalty-serie eerlijker te laten verlopen. Achter het doel verzamelen zich supporters met UVV kleding, Matthijs en Tim moedigen hun oud-ploeggenoten hartstochtelijk aan.
  Namens PVCV gaat Achraf de eerste strafschop nemen en hij laat de keeper kansloos. Dan moet De Meern dus 2x achter elkaar een penalty nemen en beide keren is het raak.
  Hidde loopt vervolgens vanuit de middencirkel naar de strafschopstip. Hidde is ex-Merenees maar inmiddels heeft hij een rood-wit geblokt hart. Overtuigend scoort hij zijn penalty in het dak van het doel.
  Dan is Jesse aan de beurt. Zijn broer is aanvoerder van De Meern O19-1. Die zit in VV De Meern shirt op de tribune te hopen dat zijn broertje scoort namens Peefie. Zo wonderlijk kan een derby soms zijn.
  Ook Jesse scoort en de druk ligt weer bij De Meern. Zij bezwijken twee keer onder de druk en keeper Owen ziet beide strafschoppen over de lat vliegen.

  Dan pakt Sven de bal resoluut op. Hij heeft de aanvoerdersband overgenomen van Jorien en hij kan PVCV de winst bezorgen. Via whats-app volgt Jorien in het ziekenhuis deze bloedstollende penaltyserie.
  Doe het voor JoJo wordt er geroepen...... Sven twijfelt niet en stuurt de keeper de verkeerde hoek in. Juichend stormen zijn ploeggenoten op hem af. Dit zijn de mooiste momenten in het voetbal die vergeet je nooit.
  Trainer Mitch haalt opgelucht adem, geen witte zakdoekjes maar eeuwige Vleutense roem voor hem. In de kleedkamer wordt een overwinningsfoto gemaakt die snel gedeeld wordt op alle sociale media.
  In de kantine wordt er door de PVCV supporters geproost op deze historische overwinning.
  Vanuit de kleedkamer klinkt het lijflied:
  WIJ ZIJN WIT, WIJ ZIJN ROOD, WIJ ZIJN PEEFIE TOT DE DOOD!