• PVCV groeit en zit in de lift... En dat is niet alleen te merken aan de aantallen leden die wekelijks de voetbalkunsten op onze velden vertonen, ook de tegenstanders zijn inmiddels van een veel groter kaliber dan dat dat in het verleden het geval was. Het grootste gedeelte van onze selectiejeugdteams zijn inmiddels doorgestoomd naar hoofdklasse-niveau en ons eerste heeft zich inmiddels opgewerkt naar de status van stabiele tweedeklasser. Tijd om daar middels de wekelijkse column "Aan de zijlijn: het selectieve geheugen van..." bij stil te gaan staan. We stellen iedereen dan ook graag wekelijks op de hoogte van het reilen en zeilen van onze eerste selectieteams in hun eigen competitie. Wie heeft wat gedaan, waar gaat het om en wat is het programma voor het aankomende weekend? Deze column geeft antwoord op alle vragen op dat vlak!
   
  Onder een prachtig herfstzonnetje vond deze week met wisselend succes weer een speelronde plaats van onze eerste elftallen. Het voetbalweekend werd echter deze week op vrijdagavond al geopend met een geweldig evenement voor onze jongste jeugd in de kantine: de Fortnite Dance Battle. Onder toeziend oog van juryleden Leon Maaswinkel, Miranda Bus, Roeland Klaus, Danijel Kovachev en Leon van der Meij deden de kinderen meer dan hun best om te laten zien hoe goed ze de dansjes van het nu al legendarische spel Fortnite beheersten. En hoewel er voor volwassen mensen als ik benenbrekers bij zaten, lieten de 106 kinderen zien hoe smooth er gedanst kon worden! Het was een geweldig feest! Hierbij dan ook de grote complimenten voor de organisatie; Raymond Maaswinkel en Miranda Bus zagen na weken voorbereiding met bloed, zweet en tranen waarvoor ze het allemaal hadden gedaan. Grote klasse, we kijken nu alweer uit naar het volgende evenement!
   
  De Fortnite Dance Battle: een zeer geslaagd evenement voor onze jonge jeugd
   
   
  De onderbouw: een goed een leerzaam weekend met goed voetbal
  tot en met O10 worden er door de KNVB nog geen standen bijgehouden
   
  De Vecht O8-2 - PVCV O7-1                    8-2      3e klasse (O8)
  PVCV O8-1 - DESTO O8-1                      13-2     hoofdklasse
  PVCV O9-1 - RODA '23 O9-1                  6-3       hoofdklasse
  PVCV O10-1 - Buitenveldert O10-1         6-11     hoofdklasse
  Geinoord O11-1 - PVCV O11-1               3-5       hoofdklasse
   
  Ons jongste selectieteam, O7-1, moest na vele winstpartijen deze week hun meerdere erkennen in een team van reuzen van De Vecht O8-2. Veel geleerd dus en dat nemen we weer mee naar de komende weken. Uiteindelijk in een 8-2 verliespartij toch twee keer kunnen scoren, klasse gedaan! Volgende week weer een mooie uitdaging: het team speelt dan thuis tegen DVSU O8-1. Õp eigen veld werd DESTO door onze O8-1 afgedroogd met 13-2. De lage weerstand van onze 'buren' gaf het team de mogelijkheid met goed voetbal vele malen te scoren. Mooie acties en goed positiespel gezien in de vroege ochtend, goed gedaan jongens! Volgende week uit bij CDW hopen op iets meer uitdaging en weerstand, gewoon hetzelfde blijven doen! O9-1 speelde deze week voor het eerst in een nieuw systeem en dat pakte goed uit! Tegen het sterke RODA'23 werd met 6-3 gewonnen en dat was na de lastige wedstrijd van afgelopen week wel even lekker. Hard blijven trainen, volgende week de derby tegen DESTO. De jongens van O10-1 speelde deze week op eigen terrein tegen het zeer sterke Buitenveldert, maar lieten zich niet wegspelen. Sterker nog: het grootste gedeelte van de wedstrijd lieten de mannen zien opgewassen te zijn tegen deze topploeg uit de hoofdklasse! Na de eerste helft stonden onze mannen keurig op een voorsprong, na drie kwarten nog op 6-7 om uiteindelijk toch het onderspit met 6-11 te moeten delven. Dapper gespeeld, er was een tijd dat we door deze Amsterdamse ploegen alle hoeken van het veld hebben gezien! Goed gedaan! Volgende week zelf naar Amsterdam om tegen het wederom sterke Pancratius te spelen, succes mannen! We sluiten de onderbouw af met een keurige winst van O11-1 tegen Geinoord.  Het team van trainer Simon van Basten laat zien iedere week enorme stappen te maken. Dat resulteerde deze week in een volkomen terechte winst. Met goed uitgespeelde doelpunten en weinig kansen tegen wist de ploeg een 3-5 overwinning op het bord te zetten. Met deze winst staat O11-1 gedeeld eerste in de hoofdklasse, samen met DHSC, een goede start van de competitie dus! Volgende week verdedigen de mannen deze eerste positie op eigen veld tegen Huizen. Waak voor onderschatting, er wacht dan een mooi seizoen! Goed en leuk om te zien dat er in de onderbouw grote stappen worden gemaakt in speluitvoering, -inzicht en -opvatting. Compliment aan de trainers!
   
  Onze jongens van O7-1 speelden dit weekend echt tegen reuzen van kerels
   
  Kaan in een pittig duel namens O10-1 tegen Buitenveldert
   
  Succes wordt gevierd door onze mannen van O11-1
   
   
  De middenbouw: veelal spannende potten met spaarzaam succes
   
  Reiger Boys O13 2007-1 - PVCV O13 2007-1       0-2   
  PVCV O13-1 - VVOG O13-1                                 1-2   3e divisie
  PVCV O14-1 - Hoofddorp O14-1                          0-2   topklasse
  JSV Nieuwegein - PVCV O15-1                             4-0   hoofdklasse
   
  De middenbouw had dit weekend over het algemeen een zware speelronde. Dit met uitzondering van onze O13 2007-1 die de eerste windy van het seizoen wist binnen te slepen! Uit in Heerhugowaard werd de lange reis er naar toe goed gemaakt met een mooie en terechte 0-2 overwinning voor de Vleutenaren. Niccolo en Jesper scoorden de goals, hierna had er wellicht nog meer in gezeten, echter werd het met drie punten in de tas een prettige terugreis. Door deze overwinning speelde dit team zich iets omhoog in een zware poule. Volgende week thuis tegen RODA'23. Met hard werken en goed spel weer een kans op punten en een goed gevolg aan de wedstrijd van deze week. De wedstrijd in de derde divisie van O13-1 had duidelijk twee gezichten. Voor rust speelde onze jongens een prima wedstrijd tegen VVOG. Vanuit een goede controle op de wedstrijd wisten ze een voorsprong van 1-0 te pakken, hoewel ze tevens voor rust de wedstrijd in het slot hadden kunnen gooien. Na rust een andere wedstrijd, met slordig spel en zonder controle werd de wedstrijd omgekeerd en uiteindelijk met 1-2 verloren. Trainer Conner van der Werf zal met een ontevreden gevoel terugkijken op het uiteindelijke resultaat, hoewel het spel in de eerste helft wellicht het beste was dat ze dit seizoen hadden laten zien. Volgende week tegen hekkensluiter DVS'33 Ermelo weer drie punten afdwingen en hopelijk weer een klein stapje maken in de rangschikking, waarin ze nu, overigens nog steeds keurig, zevende staan. Simon van Basten's O14-1 speelde een lastige wedstrijd tegen Hoofddorp. Hoewel het team, vooral in de eerste helft, kansen had op een goede uitslag, werd het uiteindelijk terecht 0-2 voor de tegenstanders uit Hoofddorp. Het team deed er echt alles aan, er werd hard gewerkt en dat is de basis voor vooruitgang. Blijf dat vooral doen, we worden er, hoewel soms niet leuk, wel beter van! O15-1speelde een lastige wedstrijd uit bij JSV Nieuwegein. De fysiek sterke tegenstander won ietwat geflatteerd met duidelijke cijfers, het werd 4-0. De opgelopen achterstand van twee doelpunten met rust kon helaas niet meer worden goed gemaakt en in de zucht naar doelpunten kregen we er uiteindelijk nog twee tegen. Volgende week de rug rechten tegen Argon om goed in de middenmoot van de hoofdklasse te kunnen blijven spelen. Zoals gezegd was het al met al, met uitzondering van O13 2007-1, een zwaar weekend voor de middenbouw, hard trainen en goede inzet blijven tonen. Het komende weekend biedt weer nieuwe mogelijkheden om hier een ander verhaal van te maken, succes!
   
  Sam en Theije van O13-1 staan verdedigend hun mannetje tegen VVOG
   
   
   Lotte doet namens O14-1 haar best de goal van Hoofddorp te bereiken
   
  De bovenbouw: competitief in eigen klassen
   
  PVCV O17-1 - Delta Sports O17-1        2-2    hoofdklasse
  Lopik O19-1 - PVCV O19-1                  1-4    1ste klasse

  O17-1 verspeelde in de laatste minuut de kans om op één punt te komen van de koploper in de hoofdklasse Spakenburg. Onze mannen raakten in die minuut de winst kwijt. Een late treffer van Delta Sports zorgde voor een 2-2 eindstand. Dit was nadat PVCV in een goede eerste helft zichzelf vergat te belonen met een grotere voorsprong dan 1-0. Ook in de tweede helft kregen de mannen van Mitch Maas genoeg kansen om uit te lopen op hun tegenstander. En een ieder weet dan wat er gebeurt: als je ze zelf niet maakt dan krijg je uiteindelijk de deksel op de neus. Zaak om volgende week te herstellen van deze domper in de uitwedstrijd tegen VVIJ. Daarbij kan een voorbeeld worden genomen aan onze O19-1, die zich herstelden van een paar lastige wedstrijden de afgelopen weken. Na een moeizame start in de eerste helft tegen Lopik, werd na rust met een paar omzettingen weer lekker gevoetbald. Uiteindelijk won het team met 1-4, mede dankzij twee goals van Lars Versteeg, die al vaker beslissend was dit seizoen. Met deze winst staat O19-1, ietwat vertekend door het aantal wedstrijden, weer op een derde plaats in de eerste klasse. Volgende week speelt het team niet, de week erna wacht op ons eigen sportpark hekkensluiter PVC. Wanneer men waakzaam is voor onderschatting geeft deze wedstrijd een uitstekende mogelijkheid op weer drie punten. Beide ploegen in de bovenbouw doen bovenin mee en zullen vooral tegen de "mindere" teams de punten moeten blijven pakken. Goed trainen en scherp blijven om alle punten te blijven verzamelen!
   
  Kleedkamerfeest bij O19-1 na ruime overwinning tegen Lopik met op de voorgrond de jarige moeder van Masis, gefeliciteerd dame en mannen!
   
   
  Ons vlaggenschip, PVCV 1: hard gevochten voor het eerste punt
   
  Pancratius 1 - PVCV 1  0-0
   
  Eindelijk is ons vlaggenschip van de "0" af! En in tegenstelling tot wat de stand doet vermoeden was dit een wedstrijd waar alles in zat. Trainer John van den Brink speelde voor het eerst dit seizoen met een verdedigende 4-4-2 in een ander systeem. Dat was vooral de eerste 20 minuten even wennen; onze ploeg werd volledig weggespeeld en het bleef met kunst en vliegwerk 0-0. Na deze 20 minuten deed PVCV er een schepje bovenop, ging het feller de duels aan en kreeg het daarmee iets meer grip op de tegenstander. Een zelfs volgens Amsterdams zeggen onterecht afgekeurde goal van Dennis Boeijen hield de stand in evenwicht. Ondertussen was de scheidsrechter van dienst de controle over de wedstrijd kwijt geraakt en werd het een ware veldslag. Met uiteindelijk veel kaarten probeerde hij de wedstrijd nog terug te pakken, inmiddels werd deze gekenmerkt door veel pittige overtredingen, grensrechters die hun eigen wedstrijd konden vlaggen en publiek dat met veel emotie meeging in de wedstrijd. Uiteindelijk verdiende beide ploegen niet te winnen en niet te verliezen. De Vleutense supporters hebben een beleving in het team gezien dat dit seizoen nog niet vaak gezien werd, de ploeg verdient de complimenten voor de onverzettelijkheid en strijdbaarheid waarmee eindelijk het eerste punt van het seizoen werd binnen gehaald. Genoeg aanknopingspunten om mee verder te gaan en om in het nabije vervolg van dit seizoen de rug te rechten en van de laatste plaats in de competitie af te komen. Volgende week is ons eerste vrij en de week erna komt de nog ongeslagen koploper Soest op ons sportpark langs. Winst zou betekenen dat de voorlaatste plaats weer in zicht komt en we en passant onze buren van SCH'44 (het team van onze jeugdtrainer Mitch Maas) in de gelegenheid zouden stellen de eerste periode te pakken.
   
   
  Programma 10/11 november:
  zaterdag
  08.30 uur  PVCV O7-1 -  DVSU O8-1
  10.45 uur  CDW O8-1 -    PVCV O8-1
  09.45 uur  DESTO O9-1 - PVCV O9-1
  10.30 uur  Pancratius O10-1 - PVCV O10-1
  08.30 uur  PVCV O11-1 - Huizen O11-1
   
  08.30 uur  PVCV O13 2007 1 - RODA '23 O13 2007 1
  12.10 uur  PVCV O13-1 - DVS '33 Ermelo O13-1
  11.30 uur  Roda '46 O14-1 - PVCV O14-1
  15.35 uur  PVCV O15-1 - Argon O15-1
   
  15.30 uur  VVIJ O17-1 - PVCV O17-1
  nvt              PVCV O19-1   vrij
   
  zondag
  nvt              PVCV 1    vrij