• Het selectieve geheugen van 27/28 oktober 2018

  PVCV groeit en zit in de lift... En dat is niet alleen te merken aan de aantallen leden die wekelijks de voetbalkunsten op onze velden vertonen, ook de tegenstanders zijn inmiddels van een veel groter kaliber dan dat dat in het verleden het geval was. Het grootste gedeelte van onze selectiejeugdteams zijn inmiddels doorgestoomd naar hoofdklasse-niveau en ons eerste heeft zich inmiddels opgewerkt naar de status van stabiele tweedeklasser. Tijd om daar middels de wekelijkse column "Aan de zijlijn: het selectieve geheugen van..." bij stil te gaan staan. We stellen iedereen dan ook graag wekelijks op de hoogte van het reilen en zeilen van onze eerste selectieteams in hun eigen competitie. Wie heeft wat gedaan, waar gaat het om en wat is het programma voor het aankomende weekend? Deze column geeft antwoord op alle vragen op dat vlak!

  Ook dit weekend was het weer een drukte van jawelste op sportpark Fletiomare-Oost in Vleuten. Het was 's lands eerste echte herfstweekend, de temperaturen voelden koud aan en dat was na maanden van relatieve warmte toch even wennen. Naast het feit dat iedereen zijn wedstrijden natuurlijk moest spelen, werd een groot gedeelte van de jeugd op de gevoelige plaat gezet in het kader van de sponsoractie van onze trouwe sponsor de PLUS. Binnenkort gaan de webwinkels open en kunnen er allerlei geweldig leuke gepersonaliseerde fanartikelen gespaard gaan worden! Houd het allemaal dus even goed in de gaten via pvcv.nl of in de appgroepen!

  De PLUS komt samen met PVCV weer met een originele fan-actie voor onze voetballers

  De onderbouw: grote niveauverschillen leiden tot grote uitslagen
  tot en met O10 worden er door de KNVB nog geen standen bijgehouden
   
  PVCV O7-1 - UVV O8-7           11-2        3e klasse (O8)
  PVCV O8-1                            vrij          hoofdklasse
  Abcoude O9-1 - PVCV O9-1     12-4       hoofdklasse
  PVCV O10-1                           vrij         hoofdklasse
  PVCV O11-1 - Altius O11-1       9-1       hoofdklasse
   
  Naast het feit dat O8 en O10 een weekje vrij hadden, typeert het weekend van de onderbouw zich door grote uitslagen bij de teams die wel moesten voetballen. Ons jongste selectieteam O7-1 speelde tegen een breedteteam O8 van onze buren UVV. Wederom werd het duidelijk dat talent altijd boven komt drijven in dit soort wedstrijden; de mannen wonnen hun wedstrijd met grote overmacht, uiteindelijk werd het 11-2. Volgende week gaat het team op bezoek bij De Vecht, we zullen zien of zij een grotere uitdaging voor ons jongste selectieteam kunnen zijn. Het team O8-1 kwam deze week niet in actie. Zij mogen volgende week weer, thuis tegen DESTO. Het sterrenensemble van O9-1 had het zwaar deze week. De ploeg van trainer Mike Klinkenberg kende na een nog redelijke start en complete offday en ging hard onderuit in en tegen Abcoude. Uiteindelijk werd het 12-4 voor de ploeg uit Noord Holland. Al met al leerpunten eruit halen en snel weer vooruit kijken: volgende week wordt er gestreden tegen een wederom sterk team, RODA '23 komt dan langs op ons sportpark. Ook O10-1kwam deze week niet in actie. Een weekje extra rust dus voordat de mannen volgende week thuis Buitenveldert op bezoek krijgen. Een mooie tegenstander om er een geweldige wedstrijd van te maken! O11-1 walste dit weekend over hun tegenstander Altius heen. In een zeer ongelijke strijd werd ruim met 9-1 gewonnen, werden de doelpunten goed uitgespeeld, maar was de tegenstander simpelweg te zwak om er een leuke wedstrijd van te maken. Maar je moet het dan toch nog maar even doen en uiteindelijk dus goed gedaan! Met deze winst deelt ons O11-1 de koppositie in de hoofdklasse met DHSC. Volgende week is het team van Siemon van Basten favoriet in de derby bij Geinoord. Succes!
   
   
  De middenbouw: close calls tegen sterke, uitdagende tegenstanders
   
  PVCV O13 2007-1 - Buitenveldert O13 2007-1    2-3     
  Elinkwijk O13-1 - PVCV O13-1                            2-2    3e divisie 
  Buitenveldert O14-1 - PVCV O14-1                     3-1     topklasse
  PVCV O15-1 - VVIJ O15-1                                  3-3     hoofdklasse
   
  PVCV O13 2007-1 speelde een hele aardige wedstrijd tegen het sterke Buitenveldert. Na een terechte snel verkregen 2-0 voorsprong vergat het team echter met discipline de wedstrijd af te maken. Buitenveldert kwam voor rust nog terug en maakte na rust de winnende treffer. Ze waren er dus dichtbij, maar het lukte net niet. Dan volgende week maar: het team reist af naar de kop van Noord Holland, alwaar het de bedoeling is bij Reiger Boys in Heerhugowaard afscheid te nemen van de laatste plek in de competitie. In de 3e divisie behield O13-1 de ongeslagen status op divisieniveau door een knappe 2-2 tegen Elinkwijk. Het gelijke spel werd in de dying seconds van de wedstrijd bewerkstelligt. Door vele afwezigen kon Quinn uit O13 2007-1 meedoen. Hoewel men uiteindelijk blij geweest zal zijn met een punt, zat er wellicht met beter spel ook een beter resultaat in. Met dit punt handhaaft de ploeg van Conner van der Werf zich in het bovenste gedeelte van de stand. Volgende week wacht VVOG, een ploeg waartegen de punten gepakt moeten kunnen worden. Onze O14-1 speelde een prima wedstrijd tegen Buitenveldert. Want hoewel Buitenveldert een beter voetballend team had, had O14-1 de zaken goed voor elkaar en wisten ze lang stand te houden tegen de mannen uit Amsterdam. Na een 1-1 tussenstand en kleine kansen op een voorsprong, was het echter uiteindelijk toch Buitenveldert, die de wedstrijd naar zich toe kon trekken: 3-1. Het gaat dus steeds beter. Lukt het de mannen van Simon van Basten om volgende week tegen Hoofddorp de eerste punten te pakken? In de hoofdklasse speelde O15-1 op eigen terrein de derby tegen VVIJ. Na een snelle voorsprong zorgden foutjes voor een 1-2 ruststand. Op mentaliteit kwam PVCV goed terug en wist het alsnog een punt uit het vuur te slepen, het werd 3-3, mede door drie doelpunten van Lars, die het doel opvallend snel en veel weet te vinden. Met de wedstrijd tegen JSV voor de boeg ligt de kans voor het grijpen om lang in het bovenste gedeelte van de stand te blijven meedoen. Het ligt echter allemaal nog dicht bij elkaar, dus drie punten zouden helpen!

  Quinn Koster aan de bal namens PVCV O13 2007-1 in hun wedstrijd tegen Buitenveldert
   

  Niels van O15-1 bouwt een nieuwe aanval op tegen VVIJ
   
   
  De bovenbouw: waken voor onderschatting om hoog te kunnen eindigen
   
  Waterwijk O17-2 - PVCV O17-1     1-4     hoofdklasse
  PVCV O19-1 - Maarssen O19-1      1-6     1ste klasse
   
  Ons O17-1 handhaafde zich in de top van de hoofdklasse door een 1-4 winst in Almere bij Waterwijk. De stand laat dan wel een duidelijke overwinning zien, makkelijk ging het allerminst. In de eerste helft leidde onderschatting bijna tot een achterstand, met wat geluk en een geweldige keeper Owen Hendriks wisten ze met 0-0 de rust te halen. In de tweede helft een ander PVCV, die dan ook snel afstand wist te nemen van haar tegenstander. Uiteindelijk weer drie belangrijke punten in de strijd om de eerste periode, die volgende week verder gaat met een een thuiswedstrijd tegen Delta Sports. Onze O19-1had een complete offday in de eerste klasse. Het team werd tegen een overigens goed spelend Maarssen in de eerste helft volledig afgetroefd op alle fronten. Nadat de ploegen met 0-5 de kleedkamers opzochten, herstelde de ploeg van Paul Schröder zich enigszins in de tweede helft om uiteindelijk met 1-6 een slechte wedstrijd af te sluiten. Snel vergeten en op naar volgende week. Na een aantal lastige weken moet het dan mogelijk zijn om tegen Lopik jezelf weer terug te vinden en weer te kunnen gaan voor de volle winst.
   
   
  Ons vlaggenschip, PVCV 1: in de hoek waar de klappen vallen...
   
  PVCV 1 - Elinkwijk 1    1-4
   
  Ons eerste elftal zit de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen. Daar waar een wedstrijd tegen Elinkwijk over het algemeen al een uitdaging is, moest de ploeg van John van den Brink de nodige blessures van enkele basisspelers incasseren. Sander, Danijel, Jim, Luc, Damian, Michael, Dion; allemaal afwezige basisspelers. Er was dan ook veel creativiteit nodig überhaupt te komen tot een opstelling. Neem daarbij de moeizame start van de competitie in het achterhoofd, en dan weet je dat het lastig gaat worden. Toch kan gezegd worden dat het team zich enigszins herstelde van de slechte wedstrijd in en tegen Abcoude. Het elftal speelde een redelijk gelijkwaardige wedstrijd, kwam ongelukkig na 10 minuten op achterstand, kreeg hier en daar een kansje om terug te komen, maar werd uiteindelijk met een duidelijke 1-4 alsnog weggezet. Op deze manier komt ons vlaggenschip maar niet van de "0" af en staat het onderaan in de tweede klasse. Volgende week naar Pancratius, wederom een nieuwe kans om de punten binnen te gaan slepen. Het zal belangrijk zijn het vertrouwen in eigen kunnen te behouden en de wedstrijden met strijd en open vizier te blijven aangaan!


  Tom Lith namens PVCV gevaarlijk voor de goal van Elinkwijk
   
   
  Programma 3/4 november:
  zaterdag
  09.00 uur  De Vecht O8-2 - PVCV O7-1
  08.30 uur  PVCV O8-1 - DESTO O8-1
  09.40 uur  PVCV O9-1 - RODA '23 O9-1
  14.30 uur  PVCV O10-1 - Buitenveldert O10-1
  08.45 uur  Geinoord O11-1 - PVCV O11-1
   
  10.30 uur  Reiger Boys O13 2007-1 - PVCV O13 2007-1
  12.00 uur  PVCV O13-1 - VVOG O13-1
  15.10 uur  PVCV O14-1 - Hoofddorp O14-1
  10.30 uur  JSV Nieuwegein - PVCV O15-1
   
  16.45 uur  PVCV O17-1 - Delta Sports O17-1
  12.00 uur  Lopik O19-1 - PVCV O19-1
   
  zondag
  14.00 uur  Pancratius 1 - PVCV 1