• het selectieve geheugen van 24/25 november

  PVCV groeit en zit in de lift... En dat is niet alleen te merken aan de aantallen leden die wekelijks de voetbalkunsten op onze velden vertonen, ook de tegenstanders zijn inmiddels van een veel groter kaliber dan dat dat in het verleden het geval was. Het grootste gedeelte van onze selectiejeugdteams zijn inmiddels doorgestoomd naar hoofdklasse-niveau en ons eerste heeft zich inmiddels opgewerkt naar de status van stabiele tweedeklasser. Tijd om daar middels de wekelijkse column "Aan de zijlijn: het selectieve geheugen van..." bij stil te gaan staan. We stellen iedereen dan ook graag wekelijks op de hoogte van het reilen en zeilen van onze eerste selectieteams in hun eigen competitie. Wie heeft wat gedaan, waar gaat het om en wat is het programma voor het aankomende weekend? Deze column geeft antwoord op alle vragen op dat vlak!

  Het was voor het eerst echt koud dit weekend. Dikke winterjassen, mutsen en oorwarmers toonden dat het kwik dicht tegen het nulpunt zat. Respect voor alle helden, die vooral in de vroegte van de morgen moesten aantreden. Inmiddels hadden vele gezinnen de stap richting de PLUS in Veldhuizen de afgelopen week gevonden om te sparen voor de vele fanartikelen, die middels de sponsoractie te sparen waren. Voor de wat oudere jeugd is daar inmiddels een mooie actie van LES bijgekomen, waarbij zelfs de eerste autolessen wat centjes voor de vereniging opbrengen. Voor meer info over deze acties verwijs ik graag naar deze site. Al met al kunnen we spreken over een wederom prima weekend voor onze selectie-elftallen. De resultaten laten ieder weekend weer zien dat we inmiddels een gigant in de regio zijn en zelfs buiten de regio gevreesd worden. Een compliment voor het technisch kader is dan ook zijn plaats, met een goede mix van ervaring en beginnende jeugdtrainers, begint de ingezette koers steeds meer de vruchten af te werpen! Volgende week wedstrijden tegen VV De Meern, Zeeburgia, Sparta Nijkerk, Elinkwijk en Spakenburg: wie had dat een aantal jaren geleden durven denken!


  De onderbouw: een ongeslagen weekend voor de jongste jeugd
  tot en met O10 worden er door de KNVB nog geen standen bijgehouden

  Maarssen O8-3 - PVCV O7-1                        4-4   3e klasse (O8)
  PVCV O8-1                                                     vrij   hoofdklasse
  PVCV O9-1 - CDW O9-1                                6-2   hoofdklasse
  PVCV O10-1 - Sporting Martinus O10-1     9-7   hoofdklasse
  Koninklijke HFC O11-1 - PVCV O11-1         1-10  hoofdklasse

  Voor onze jongste jeugd beginnen de resultaten in dit seizoen steeds beter te worden, daarnaast maken deze teams ieder weekend enorme stappen in het voetbalspel. O7-1 speelde een prima wedstrijd tegen Maarssen. In de beste twintig minuten van het seizoen tot nog toe kwam het team terecht op een goede 2-0 voorsprong, gaf het de winst in het volgende kwart bijna weg en werkte het vervolgens in de lijn van de eerste helft een 4-2 achterstand weg om uiteindelijk met een mooie 4-4 van het veld te stappen. Vergeet niet dat deze jongens iedere week spelen tegen selectieteams die allemaal een jaar ouder zijn en in dat perspectief geeft dit erg veel vertrouwen voor de toekomst voor deze lichting. Goed gedaan! Volgende week volgt een spannende thuiswedstrijd tegen DESTO met hopelijk een extra vijf graden in de vroege morgen. Onze O8-1 was vrij dit weekend, volgende week uit naar het sterke RODA'23. Hopelijk kunnen ze hun voordeel doen bij het weekje extra rust dat ze gehad hebben! O9-1 won dit weekend dik verdiend met 6-2 van CDW. Nadat ze afgelopen week sterk speelden, maar zichzelf niet met de winst wisten te belonen, viel alles deze week wel op de plaats. Dit team maakt iedere week grote sprongen vooruit en dat is goed te zien aan de manier waarop ze elkaar steeds beter weten te vinden. Volgende week een spannende derby op de velden van VV De Meern, waar vele klasgenoten elkaar weer zullen treffen. Succes mannen! Ook O10-1 speelt de volgende week, overigens op dezelfde vroege tijd als de jongens van O9-1 om 8.30 uur, op het terrein van VV De Meern. Een ware tweeluik zal zich daar dan ook gaan afspelen in de onderbouw. Ze hebben in ieder geval een goede 'generale' kunnen afwerken. Het team van trainer Cor Stols speelde tot aan drie kwarten een gelijkwaardige, maar goede wedstrijd tegen Sporting Martinus en wist in het laatste blokje de wedstrijd effectief en terecht naar zich toe te trekken. Een prima resultaat en vol vertrouwen naar onze oranje buren! Na de verloren topper tegen DHSC van afgelopen week, was het zaak voor de mannen van O11-1 het winnende ritme weer op te pakken. En dat lukte met verve! In een uiteindelijk eenzijdige wedstrijd werd de Koninklijke HFC op eigen veld met 10-1 verslagen en blijft O11-1 meedoen om het kampioenschap in de hoofdklasse. De mannen van Simon van Basten spelen de komende week een thuiswedstrijd tegen het sterke Abcoude, die de derde plek bezet. Wederom een spannende wedstrijd waarin het team een volgende stap kan gaan zetten! Kom dit team aanmoedigen, veel succes!


  De middenbouw: prima wedstrijden leiden in sommige gevallen tot wederopstanding

  Pumersteijn O13 2007-1 - PVCV O13 2007-1    2-3
  PVCV O13-1 - Victoria O13-1                               3-2  3e divisie
  SDZ O14-1 - PVCV O14-1                                     0-2   topklasse
  UVV O15-1 - PVCV O15-1                                     2-0   hoofdklasse

  Een maand geleden zag het er voor een aantal teams lastig uit in de stand van de verschillende competities. Men kan in het geval van twee teams in ieder geval spreken van een ware wederopstanding: O13 2007-1 en O14-1 hebben weer een goede 'winning streak' te pakken! Laten we beginnen bij het eerste genoemde O13 2007-1, die voor een vierde keer op rij wist te winnen. Ditmaal werd Purmersteijn met lege handen achter gelaten. Dit zag er echter lang niet naar uit. Het team van Mitch Maas keek tegen een achterstand aan, kwam door hard werken goed terug en het leek er lang op dat de wedstrijd op 2-2 zou eindigen. In de slotminuten wisten de mannen uiteindelijk dan toch de winst naar zich toe te trekken door een doelpunt van Thomas. Inmiddels vanuit een lastige laatste positie op de ranglijst opgeklommen naar de vijfde plek en er kan zelfs nog verder omhoog gekeken worden! Goed gedaan! Volgende week wellicht de volgende stap tegen Zeeburgia voor een plek in de subtop, we gaan het volgen! O13-1 haar avontuur gaat door in de derde divisie. Ditmaal was het team van trainer Conner van der Werf sterker tegen directe concurrent Victoria en won het dan ook uiteindelijk volkomen terecht met 3-2. Wederom was de eerste helft van deze thuiswedstrijd beter dan de tweede. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen VVOG, waarin het uiteindelijk belangrijke punten verspeelde, trekt ons hoogst spelende jeugdteam tegen Victoria terecht aan het langste eind. Het team stond het grootste gedeelte van de wedstrijd op voorsprong en de wedstrijd was uiteindelijk minder spannend dan de eindstand wellicht doet vermoeden. Het team kruipt op deze manier weer dicht op de subtop. Volgende week wederom kansen op drie punten tegen laagvlieger Sparta Nijkerk, die moeten nog wel worden behaald! Het wordt in ieder geval spannend, een gevecht om terug te komen in de strijd om het kampioenschap krijgt volgende week een vervolg! En ja hoor, als één schaap over de dam is...., O14-1 wint haar tweede wedstrijd in successie! Helemaal top was de wedstrijd tegen directe concurrent SDZ. Slim gespeeld tegen een tegenstander die wilde voetballen. Het team van Simon van Basten stond goed met een sterke verdediging en wist uiteindelijk zelf veel kansen te creëren uit de tegenaanval en de vrije trap van Adam was meesterlijk (zie filmpje hieronder). Hiermee zet de ploeg een volgende stap omhoog op de ranglijst in de sterke topklasse. Volgend weekeinde een echte test uit bij titelkandidaat Elinkwijk. Lekker voetballen en veel succes! O15-1, de oude C1, speelde een prima wedstrijd tegen koploper UVV. Erg lang gingen ze gelijk op met de sterke tegenstander, twee dode spelmomenten in de tweede helft beslisten uiteindelijk de wedstrijd. Zure, maar uiteindelijk terechte nederlaag, maar genoeg aanknopingspunten om volgende week de wedstrijd mee in te gaan tegen hoogvlieger Soest. Drie punten zorgen voor een mooie subtopplaats in de hoofdklasse.


  De bovenbouw: PVCV blijft punten pakken, volgende week de koploper!

  PVCV O17-1 - MSV'19 O17-1    2-1     hoofdklasse
  PVCV O19-1                               vrij     1ste klasse

  PVCV O17-1 speelde op zich een aardige pot tegen MSV'19, creëerde veel kansen en won uiteindelijk met 2-1. Wanneer het team gaat lukken effectiever met de kansen om te gaan, dan wordt het nog een heel aardig en spannend seizoen. Ze hadden het zich daarmee tevens een stuk makkelijker kunnen. Volgende week tegen koploper Spakenburg, die zelf punten verspeelde dit weekend. Hierdoor wordt de wedstrijd gezien als dé topper in de hoofdklasse, ben benieuwd wat daar gebeuren gaat! Wij wensen de mannen van Mitch Maas erg veel succes! Voor de zoveelste keer speelde O19-1, althans niet in competitieduel. Ik kan daarmee, overigens geheel tegen de gewoonte in, niet er omheen om toch de uitslag van een oefenwedstrijd te benoemen in dit verslag. Zij speelden tegen de koploper van een andere eerste klasse en wonnen de wedstrijd na een 2-0 achterstand middels goed voetbal met 4-2. Prima resultaat voor een ploeg, die ook volgende week niet in actie komen zal in de competitie. Hoewel hiermee het aantal gespeelde wedstrijden weer redelijk gelijk getrokken wordt in de eerste klasse, blijft het natuurlijk een vreemd gevoel zoveel keren en zolang niet voor de competitie in actie te komen.


  Ons vlaggenschip, PVCV 1: met een punt kom je er niet...

  14.00 uur FC Weesp 1 - PVCV 1 2-2

  Ons eerste elftal reisde af naar Weesp na de verloren, maar prima gespeelde wedstrijd tegen Soest. Uit bij directe concurrent FC Weesp moest de ploeg eigenlijk winnen om wat achterstand goed te maken op hun directe concurrenten voor behoud in de tweede klasse B. Dat lukte helaas niet. Met heel aardig spel kwam PVCV weer tot legio kansen, wist het daaruit net te weinig te scoren en gaf het achterin iets te makkelijk de goals weer weg. Met één goal en een assist, waren Dennis Boeijen en Danijel Kovachev lastig te controleren door de Noord Hollandse ploeg, eerlijkheid gebied echter te zeggen dat ook bij hen, ondanks de prima wedstrijd die ze speelden, het rendement iets hoger had kunnen of moeten zijn. Al met al draait het soms om momenten en moet je ook een beetje geluk hebben dat het weer een keer gaat vallen, alleen komt het moment steeds dichterbij dat dit verhaal niet meer op kan gaan zonder de gewenste bijgaande punten. De komende drie wedstrijden zijn sleutelwedstrijden, waaruit 7 punten moeten worden behaald om weer echt mee te doen. Volgende week de thuiswedstrijd tegen het tegenvallende DWS afc, een zespunter die op eigen terrein gewonnen dient te worden! Succes en komt het team om 14.00 uur aanmoedigen!


  Programma 1/ 2 december:
  zaterdag
  08.30 uur PVCV O7-1 - DESTO O8-4
  09.00 uur RODA'23 O8-1 - PVCV O8-1
  08.30 uur VV De Meern O9-1 - PVCV O9-1
  08.30 uur VV De Meern O10-1 - PVCV O10-1
  08.30 uur PVCV O11-1 - Abcoude O11-1

  08.30 uur PVCV O13 2007-1 - Zeeburgia O13 2007-1
  11.00 uur Sparta Nijkerk O13-1 - PVCV O13-1
  10.00 uur Elinkwijk O14-1 - PVCV O14-1
  13.45 uur PVCV O15-1 - SO Soest O15-1

  12.30 uur Spakenburg O17-1 - PVCV O17-1
  vrij PVCV O19-1

  zondag

  14.00 uur PVCV 1 - DWS afc 1

 • Adam van de O14-1 schiet de 0-2 via een vrije trap perfect binnen, de keeper is volkomen kansloos