• PVCV groeit en zit in de lift... En dat is niet alleen te merken aan de aantallen leden die wekelijks de voetbalkunsten op onze velden vertonen, ook de tegenstanders zijn inmiddels van een veel groter kaliber dan dat dat in het verleden het geval was. Het grootste gedeelte van onze selectiejeugdteams zijn inmiddels doorgestoomd naar hoofdklasse-niveau en ons eerste heeft zich inmiddels opgewerkt naar de status van stabiele tweedeklasser. Tijd om daar middels de wekelijkse column "Aan de zijlijn: het selectieve geheugen van..." bij stil te gaan staan. We stellen iedereen dan ook graag wekelijks op de hoogte van het reilen en zeilen van onze eerste selectieteams in hun eigen competitie. Wie heeft wat gedaan, waar gaat het om en wat is het programma voor het aankomende weekend? Deze column geeft antwoord op alle vragen op dat vlak!
  Na het onstuimige weer van afgelopen weekeinde, was het zaterdag met een zonnetje op de kop weer vol genieten op ons sportpark! Het was dan wel iets kouder geworden en zeker vroeg in de ochtend was het weer even wennen aan de net-geen-vrieskou-temperatuur, maar zonnig, mooi weer brengt toch altijd iets extra's op de speelvelden.  De witte rijp stond dan ook nog op het veld toen de eerste bikkels het veld op kwamen en de duisternis viel alweer in bij het eindsignaal van de laatste wedstrijden. In de tussentijd zette de Sint en zijn pieten voet aan wal in Zaanstad, startte de PLUSactie met allerlei leuke te sparen fanartikelen bij de PLUS in Veldhuizen, zette verschillende breedteteams aardige resultaten neer en was het voor onze selectieteams een wisselvallig weekend met aardig voetbal met uiteindelijk goede en minder goede resultaten. Daar waar vandaag bleek dat er toch nog heel veel mensen zijn die zich druk lijken te maken om andere dingen, blijft voetbal voor mij en gelukkig ook voor veel anderen dan toch echt de belangrijkste bijzaak van het leven!


  De onderbouw: Spannende en dus 
  leerzame wedstrijden voor de jongste jeugd
  tot en met O10 worden er door de KNVB nog geen standen bijgehouden
   
  OSM'75 O8-1 - PVCV O7-1               5-4
  PVCV O8-1 - De Meern O8-1           2-2
  PVCV O9-1 - Buitenveldert O9-1     7-8
  PVCV O10-1 - Huizen O10-1            7-3
  DHSC O11-1 - PVCV O11-1               2-1


  O7-1
   speelde wederom een wedstrijd tegen reuzen, ditmaal van OSM'75 uit Maarssen. Gezien de frequentie waarin dit gebeurt stel ik dan ook voor dat ik het in de toekomst als uitzondering ga benoemen wanneer de kids tegen kinderen van dezelfde grootte spelen. Desondanks laten de mannen zich niet wegzetten; ook deze keer verzetten ze zich geweldig tegen het O8-1-team van OSM! Uiteindelijk eindigde de spannende wedstrijd in een nipt verlies van 5-4, maar de mannen hebben weer veel geleerd en weten zich goed en dapper te weren! Volgende week neemt ons jongste selectieteam het op tegen Maarssen O8-3, een volgende stap naar groot worden. Ons sportpark was deze zaterdag decor voor de enige echte derby tussen onze O8-1 en het gelijknamige team van De Meern. Dit werd een erg aantrekkelijke en spannende wedstrijd met veel strijd en energie, die uiteindelijk in een terecht 2-2 gelijkspel eindigde. De volgende week is het team vrij, lekker trainen dus de komende week! PVCV O9-1 speelde een geweldige wedstrijd tegen het zeer sterke Buitenveldert. Uiteindelijk verloor het team van Mike Klinkenberg nipt met 7-8, maar kon de trainer meer dan tevreden zijn over het vertoonde spel en de instelling waarmee de boys deze wedstrijd hadden gespeeld. Een dik compliment aan het team, prima bezig zo! Volgende week weer een thuiswedstrijd, ditmaal zal CDW de tegenstander zijn. Met een aantal mooie goals wist O10-1 hun wedstrijd tegen Huizen O10-1 met 7-3 te winnen. Goed en geconcentreerd voetbal met een mooie solo langs drie man van Mohammed en een prachtige volley van James als hoogtepunten van de wedstrijd. De ploeg van Cor Stols speelt volgende week op eigen terrein tegen Sporting Martinus. Veel succes! De mannen van O11-1 speelde de topper bij gedeeld koploper DHSC. Al weken werd er uitgekeken naar het weekend dat beide ploegen elkaar zouden treffen. De spanning en wat andere dingen zaten echter tegen. Wel erg hard gewerkt, maar uiteindelijk toch net aan met 2-1 verloren. Hiermee is overigens helemaal niets verloren, de ploeg van Simon van Basten blijft gewoon tweede in de stand. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen de hekkensluiter Koninklijke HFC uit Haarlem. Een mooie kans om weer lekker in het 'win-ritme' te komen.

   
  De middenbouw: Vleuten domineert dit weekeinde de velden
   
  WV-HEDW O13 2007-1 - PVCV O13 2007-1    0-2
  Zeewolde O13-1 - PVCV O13-1                        0-6
  PVCV O14-1 - WV-HEDW O14-1                       3-2
  Almere FC O15-1 - PVCV O15-1                       0-2
   
  Voor het eerst dit seizoen wisten alle eerste selectieploegen van de middenbouw op een zaterdag alle wedstrijden in winst om te zetten, een geweldige prestatie! PVCV O13 2007-1 zit in de winning mood en wint haar derde wedstrijd in successie tegen WV-HEDW uit Amsterdam. Het team speelde een prima wedstrijd, die overigens teven spannend en gelijkwaardig was. Pas toen WV-HEDW aandrong kon PVCV gebruik maken van de gegeven ruimte. Niccolo en Marijn waren de doelpuntenmakers en daardoor wist de ploeg op te klimmen naar de achtste plaats in de competitie. Lukt het de jongste ploeg van Mitch Maas tegen Purmersteijn een vierde overwinning toe te voegen? Volgende week in 'het selectieve geheugen'! Het lukte de tegenstander van O13-1 Zeewolde bijna niet om op de helft van de Vleutenaren te komen. In een wedstrijd waarin alles leek te lukken, speelde het team van Conner van der Werf een goede wedstrijd en behaalde het een mooie 0-6 overwinning in de derde divisie. Ons hoogst spelende selectieteam staat hiermee op een mooie achtste plaats. Volgende week thuis tegen Victoria, een sterk team dat nu op een vierde plaats staat. Hele erg veel succes mannen! En ja hoor, daar was-ie dan: de allereerste overwinning van O14-1in de topklasse van dit seizoen!  Op eigen veld werd er gewonnen met 3-2 van WV-HEDW. De overwinning kwam na een wat slordig eerste kwartier uiteindelijk tot stand door mooi technisch voetbal waarbij telkens op snelle wijze de vrije man werd gevonden. Door deze drie behaalde punten neemt dit team tevens afscheid van de laatste plaats in de competitie! Volgende week een nieuw hoofdstuk tegen SDZ, ook een wedstrijd die kansen zal gaan geven op punten! OnzeO15-1 pakten punten die gepakt moesten worden tegen laagvlieger Almere. Het was een fysiek duel met veel strijd, uiteindelijk beslist in 0-2 door twee kopdoelpunten van Rayan in de blessuretijd van beide helften. Volgende week vanaf de zevende positie op bezoek bij koploper van de hoofdklasse UVV, succes!


  De bovenbouw: pakken de punten in wedstrijd die wè
  l doorgaat
   
  PVCV O17-1 - NVC O17-1           4-2
  PVCV O19-1 - PVC O19-1           afgelast (tegenstander kwam niet opdagen)
   
  Onze O17-1 haalde de punten die ze moesten halen om mee te blijven doen om de titel in de hoofdklasse. Op eigen veld realiseerde ze een keurige 4-2 tegen subtopper NVC O17-1. In een overigens slechts bij vlagen goede wedstrijd, waarin goede en minder goede fases elkaar afwisselden wist PVCV door goede eerste fases van beide helften het duel terecht naar zich toe te trekken. Vooral centraal achterin laat het duo Jesse en Hidde iedere week zien een stevig en stabiel team te zijn waar vanuit het elftal steeds beter de voetballende oplossing lijkt te vinden. Met deze winst staat het team van Mitch Maas slechts drie punten achter op koploper Spakenburg en doet het zodoende geweldig in de hoofdklasse. Volgende week tegen laagvlieger MSV'19 uit Montfoort. En ook deze wedstrijden dienen eerst maar eens gewonnen te worden... O19-1 hield een kater over aan afgelopen zaterdag. Tegenstander en hekkensluiter PVC belde laat af omdat het hen slechts lukte negen spelers bij elkaar te krijgen. Geen voetbal dus voor dit team, desondanks staat het oudste selectieteam van de jeugd nog steeds op een derde plek in de stand en daarmee kan men omhoog blijven kijken in de competitie. Volgende week weer een vrij weekend en zo wordt het lastig om in een soort van competitieritme te komen.
   
   
  Ons vlaggenschip, PVCV 1: koploper steelt ondanks ruime uitslag punten bij hekkensluiter
   
  PVCV 1 - SO Soest 1       0-3
   
  Ons eerste elftal zal een dubbel gevoel overgehouden hebben aan de wedstrijd, die men als hekkensluiter tegen koploper Soest op eigen terrein afwerkte. De Vleutense formatie speelde koploper Soest onder aanvoering van Dennis Boeijen en Danijel Kovachev in de eerste helft helemaal zoek, kreeg een penalty en drie opgelegde kansen om terecht op voorsprong te komen en en kreeg voor rust uiteindelijk de 0-1 te verwerken vanuit een persoonlijke fout. Ook in de tweede helft werd het grote verschil op de ranglijst niet duidelijk; PVCV gaf door het sterke centrale duo Sander van der Woude en Damian Schipper geen kans weg en creëerde gedurende alle fases van de wedstrijd meer dan de tegenstander. Gebrek aan echte daadkracht en zelfvertrouwen voor de goal werden door de enig zelf gecreëerde kans en een dekkingsfout afgestraft. Uiteindelijk stond er na 90 minuten een zeer geflatteerde 0-3 op het bord en zal trainer John van den Brink enerzijds tevreden geweest zijn met het overtuigende spel van zijn ploeg, aan de andere kant deed zijn ploeg zich voor de zoveelste keer tekort met een nederlaag. Toch kan het niet anders dan dat PVCV 1 binnenkort weer wedstrijden gaat winnen. En dat is precies wat de ploeg de komende weken zal moeten gaan doen. Tegen directe concurrenten in de onderste regionen van de tweede klasse, moéten de punten gewoon echt gepakt gaan worden om de rest van het seizoen nog met een duidelijk doel voor ogen te kunnen spelen. Volgende week aldus speelt ons vlaggenschip uit bij Weesp en dan gaan mijn herinneringen alweer snel terug naar de 0-2 winst die wij daar vorig jaar dankzij een geweldige eerste helft konden weghalen. Een nog grotere nederlaag ervoer de ploeg echter met het drama van het verlies van Max, die een ogenschijnlijk zware knieblessure opliep. Vanaf deze plek wensen wij dan ook Max heel veel sterkte en een snel herstel toe!
   
  Programma 24/ 25 november:
  zaterdag
  8.30 uur      Maarssen O8-3 - PVCV O7-1
  vrij               PVCV O8-1
  11.00 uur   PVCV O9-1 - CDW O9-1
  09.40 uur   PVCV O10-1 - Sporting Martinus O10-1
  10.15 uur   Koninklijke HFC O11-1 - PVCV O11-1
   
  11.00 uur   Pumersteijn O13 2007-1 - PVCV O13 2007-1
  12.10 uur   PVCV O13-1 - Victoria O13-1
  13.00 uur   SDZ O14-1 - PVCV O14-1
  13.00 uur   UVV O15-1 - PVCV O15-1
   
  15.25 uur   PVCV O17-1 - MSV'19 O17-1
  vrij               PVCV O19-1
   
  zondag
  14.00 uur  FC Weesp 1 - PVCV 1