• PVCV groeit en zit in de lift... En dat is niet alleen te merken aan de aantallen leden die wekelijks de voetbalkunsten op onze velden vertonen, ook de tegenstanders zijn inmiddels van een veel groter kaliber dan dat dat in het verleden het geval was. Het grootste gedeelte van onze selectiejeugdteams zijn inmiddels doorgestoomd naar hoofdklasse-niveau en ons eerste heeft zich inmiddels opgewerkt naar de status van stabiele tweedeklasser. Tijd om daar middels de wekelijkse column "Aan de zijlijn: het selectieve geheugen van..." bij stil te gaan staan. We stellen iedereen dan ook graag wekelijks op de hoogte van het reilen en zeilen van onze eerste selectieteams in hun eigen competitie. Wie heeft wat gedaan, waar gaat het om en wat is het programma voor het aankomende weekend? Deze column geeft antwoord op alle vragen op dat vlak!

  En daar was-ie dan: de eerste echte herfstige speeldag van dit seizoen. Een flinke wind over de lengte van veld 1 en 2, wisselvallig regenachtig weer, dikke winterjassen en een aantal paraplu's sierden zaterdag het Vleutense sportpark Fletiomare-Oost. In een weekend waarin de Benjamins nog geluk hadden met het weer, O9-3 met 0-12 tegenstander Geinoord over de knie legden, ik bij O10-4 het eerste directe doelpunt van een keeper met een uittrap zonder stuit gescoord heb zien worden (goed gedaan Jasper!) en O13 2007-2 dit weekend gebruikte om zich in de zaal in het zweet te werken, kunnen we zeggen dat de selectieteams van PVCV een ronduit prima speelronde afwerkten. Slecht en onstuimig weer maken de echte mannen en na de vele winstpartijen van dit weekend kunnen we dan ook met recht zeggen dat we bij PVCV in de jeugd beschikken over een stel echte kerels!
   
   
  De onderbouw: bikkelen en goed voetbal zorgen voor goede resultaten
  tot en met O10 worden er door de KNVB nog geen standen bijgehouden
   

  PVCV O7-1 - DVSU O8-1                   8-2

  CDW O8-1 - PVCV O8-1                    0-6

  DESTO O9-1 - PVCV O9-1                 7-2

  Pancratius O10-1 - PVCV O10-1      2-10

  PVCV O11-1 - Huizen O11-1             6-1

   
  Ons jongste selectieteam O7-1 werkte zaterdag het tweede deel af van het hoofdstuk 'spelen tegen reuzen', want ook DVSU O8-1 had de beschikking over een stel flinke jongens. In tegenstelling echter van afgelopen week, waarin de mannen nog erg onder de indruk waren van het fysieke geweld van de tegenstander, speelden de mannen van Rijk Kers deze keer zonder angst en schroom de tegenstander van de mat. Met veel inzet en voetballend vermogen werd het uiteindelijk 8-2, een hele mooie overwinning voor een team dat iedere week laat zien veel te leren.  Volgende week kunnen de jongens op bezoek bij onze buren van OSM'75 O8-1, weer een mooie nieuwe uitdaging! De jongens van O8-1 behaalden dit weekend uit bij CDW de zoveelste overwinning op rij, het team lijkt onverslaanbaar! Dat doen ze overigens met mooi voetbal: flitsende combinaties en veel werklust met en zonder bal zorgen ervoor dat de tegenstanders nagenoeg gewoonweg niet de tijd krijgen aan voetballen toe te komen. Uiteindelijk liepen ze met 0-6 over CDW heen en is het wachten op echte tegenstand voor dit team. Volgende week wacht de enige echte derby op eigen terrein tegen De Meern O8-1 op een tijdstip van de dag dat vooral de ouders blij zullen zijn een keertje wat langer te kunnen uitslapen. De mannen van Mike Klinkenberg, O9-1, wisten een prima wedstrijd niet om te zetten naar winst. Tegen DESTO speelde O9-1 30 minuten lang een goede wedstrijd, maar liep het in het laatste gedeelte van het duel uiteindelijk toch tegen een pittig verlies aan, het werd 2-7. Volgende week staat er op eigen veld een prachtige wedstrijd gepland om je te kunnen revancheren. De jongens ontvangen dan het Amsterdamse Buitenveldert. Onze O10-1 moest dit weekend op bezoek bij het Noord Hollandse Pancratius en ook zij wisten geheel terecht hun wedstrijd ruim te winnen. En hoewel Mohammed weer aan de lopende band het net wist te vinden, gaan volgens trainer Cor Stols deze week de complimenten naar het verdedigende werk. Yoeri, Alec, Daan en Tariq wisselden elkaar geweldig af en hielden op die manier Pancratius ver van de goal. Uiteindelijk werd het 2-10 met goed en geconcentreerd voetbal. Volgende week thuis tegen Huizen, een mooie tegenstander om weer een volgende stap in het nieuwe systeem te gaan maken! Tot slot onze O11-1. Het team van Simon van Basten verdedigde de gedeelde eerste plaats in de hoofdklasse en dat lukt met verve! Ondanks het feit dat ze snel tegen een 0-1 achterstand aankeken, werd tegenstander Huizen uiteindelijk volledig terecht met verzorgd voetbal met een duidelijke 6-1 terug gestuurd. Volgende week de wedstrijd der wedstrijden uit bij mede-koploper DHSC. Goed trainen, op tijd naar bed en zaterdag vlammen!
   
   
  De middenbouw: goed herstel na moeizaam vorig weekeinde
   

  PVCV O13 2007 1 - RODA '23 O13 2007 1    3-2

  PVCV O13-1 - DVS '33 Ermelo O13-1            5-1

  Roda '46 O14-1 - PVCV O14-1                        3-1

  PVCV O15-1 - Argon O15-1                             2-2

   
  De middenbouw herstelde zich prima van het lastige vorige weekend waarin spannende partijen slechts spaarzaam leidden tot het gewenste resultaat. Deze week lukte het de middenbouw weer de nodige punten te vergaren. PVCV O13 2007-1 heeft inmiddels de smaak te pakken. Daar waar afgelopen week de eerste winstpartij op vreemde bodem werden behaald, wist het afgelopen zaterdag de eerste winst op eigen terrein te boeken. Het team van trainer Mitch Maas kwam in alle vroegte met goed voetbal door doelpunten van Marijn, Tom en Timo op een mooie 3-0 voorsprong tegen RODA'23. Een wat slordig laatste gedeelte van het duel maakte de wedstrijd toch nog even spannend, maar uiteindelijk werd met een zwaar bevochten 3-2 dan toch de tweede winstpartij in successie geboekt. Inmiddels van de laatste plaats opgeklommen naar een keurige negende positie in de competitie. Volgende week uit bij WV-HEDW met als inzet een volgend stapje in ontwikkeling en op de ranglijst. Succes! In de derde divisie won O13-1 overtuigend van hekkensluiter DVS'33 Ermelo. In een wedstrijd, die nooit een wedstrijd was, wonnen ze  terecht met 5-1. Goed om te zien dat dit elftal in hun debuutjaar op divisieniveau in bepaalde wedstrijden heer en meester is over de tegenstander. O13-1 herstelde zich hiermee van het slordige puntenverlies afgelopen week. Volgende week vanaf de zevende plaats in de competitie naar Zeewolde. Winst betekent dat het team van Conner van der Werf, dat overigens dit seizoen nog maar één wedstrijd verloor, aansluit bij de subtop van deze divisie. Dat is een heel ander verhaal dan het verloop van het seizoen voor O14-1 tot dusver, want het zit ze dan ook echt niet mee. In de wedstrijd tegen Roda'46 kon met recht gezegd worden dat ze de betere ploeg op het veld waren. Na een 1-0 en 2-1 achterstand vocht men voor het eerste punt, maar dan zul je altijd zien dat die vlak voor tijd aan de andere kant valt. Wanneer het de ploeg lukt hard te blijven werken en te blijven vertrouwen in eigen kunnen, kan het dan ook niet anders dan dat de eerste punten snel gaan komen. Aankomende week speelt men thuis tegen concurrent WV-HEDW, een prima gelegenheid om af te rekenen met de hoek waarin ze nu lijken te verkeren. Veel succes en kom deze ploeg op eigen terrein aanmoedigen! In de hoofdklasse wist O15-1zich niet te belonen met drie punten in de wedstrijd tegen het sterke Argon. Na een goede eerste helft, waarin de ploeg van Cor Stols keurig op een 2-0 voorsprong kwam, wist het die voorsprong in de tweede helft helaas niet te vast te houden. Vlak voor tijd kreeg men echter nog wel de kans om de volledige winst naar zich toe te trekken, maar aan het einde van de wedstrijd stond er een 2-2 gelijkspel op het scorebord. Volgende week naar Almere. Een winstpartij zorgt ervoor dat men naar boven kan blijven kijken, genoeg om dus voor te spelen!
   
   
  De bovenbouw: terechte winnaar in regioderby
  VVIJ O17-1 - PVCV O17-1     1-4
  PVCV O19-1   vrij
   
  O17-1 won de regioderby tegen VVIJ volkomen terecht met 1-4. Na een geweldige eerste helft, waarin ook dit team met goed voetbal op een 2-0  voorsprong kwam, speelde O17-1 in de tweede helft net iets minder, maar wist men uiteindelijk vrij gemakkelijk de winst over de streep te trekken. Hierdoor handhaafde de ploeg van Mitch Maas zich in de top van de hoofdklasse. Met een wedstrijd tegen NVC voor de deur, waak voor onderschatting, moet het mogelijk zijn zich ook na het komende speelweekend in de top 3  te settelen. Tot nu toe een prima seizoen voor dit team, dat zich uitstekend profileert in de hoofdklasse. PVCV O19-1 was dit weekend vrij, het heeft dan ook meer wedstrijden gespeeld dan de ploegen om zich heen in de stand. Belangrijk wordt het dan ook komend weekeinde de drie punten in eigen huis te houden tegen hekkensluiter PVC. Geen onmogelijke opgave, echter kan ook hier onderschatting de grootste vijand zijn.
   
   
  Ons vlaggenschip, PVCV 1: voorbereiden op de koploper
   
  PVCV 1   vrij
   
  Ook ons eerste elftal was  vrij dit weekend. De ploeg van trainer John van den Brink heeft dan ook een extra week om zich goed te kunnen voorbereiden op de komst van de koploper SO Soest op ons sportpark. PVCV 1 is er alles aan gelegen een goed gevolg te geven aan het terechte punt dat het de afgelopen week aan de wedstrijd tegen Pancratius overhield. Daarbij zou het met winst na een zeer moeizame start van deze competitie de eerste periode van het seizoen dan toch met een goed gevoel  kunnen afsluiten en daarmee de tweede periode met vertrouwen te kunnen aanvangen. Hoewel het een hele lastige uitdaging zal worden de koploper te gaan aftroeven, is het zaak de concurrentie onderin niet te ver te laten uitlopen en daarmee een "Vorentscheidung" te moeten ondergaan richting de kerstdagen. Kom dus allemaal ons eerste team aanmoedigen tijdens deze wedstrijd, die zoals altijd om 14.00 uur op eigen terrein zal worden afgewerkt! 
   
   
  Programma 17/ 18 november:
  zaterdag
  10.30 uur   OSM'75 O8-1 - PVCV O7-1
  12.05 uur   PVCV O8-1 - De Meern O8-1
  09.40 uur   PVCV O9-1 - Buitenveldert O9-1
  10.50 uur   PVCV O10-1 - Huizen O10-1
  08.30 uur   DHSC O11-1 - PVCV O11-1
   
  09.00 uur   WV-HEDW O13 2007-1 - PVCV O13 2007-1
  10.30 uur   Zeewolde O13-1 - PVCV O13-1
  13.05 uur   PVCV O14-1 - WV-HEDW O14-1
  15.25 uur   Almere FC O15-1 - PVCV O15-1
   
  14.45 uur   PVCV O17-1 - NVC O17-1
  16.30 uur   PVCV O19-1 - PVC O19-1
   
  zondag
  14.00 uur   PVCV 1 - SO Soest 1