• Helaas, geen goede afsluiting in Lopik...

    Vandaag alweer de allerlaatste wedstrijd van 2018. Een jaar dat voor Peef met de nodige hordes was verlopen, want de derde klasse bleek een lastige. Het spel was vaak sterk, maar te weinig werd dat omgezet in overwinningen. Dit leidde ertoe dat de boys op een elfde plek stonden, met 8 punten. De middenmoot kon alleen nog maar behaald kon worden met een zege. Tegenstander in deze winterwedstrijd was Lopik JO19-2. Een team dat na een slechte start zich volledig had opgericht en de laatste wedstrijden had gewonnen. Opnieuw geen makkie zou het dus worden, op het koude sportpark in Lopik. Veel afmeldingen vandaag: Metin, Ilias, Luka en Jean. Gelukkig was Stefan er weer bij: hij werd vorige week toch wel gemist achterin.

    Aftrap rond lunchtijd onder ijskoude omstandigheden: de winter was begonnen. De eerste helft ging tussen twee teams die vol voor de drie punten gingen, en dat leverde een open wedstrijd op. Bobbie had de eerste kans maar schoot de bal helaas naast. Lopik probeerde het ook, wat gevaarlijke situaties opleverde voor het doel van Coen. Beide ploegen bleven echter moeite hebben met een goede aanval te komen, totdat Lopik met een frommelgoal de 1-0 maakte. Een tegenvaller voor Peef, dat gelijkwaardig was maar opnieuw bleek het maken van goals een groot probleem, zoals dat het hele seizoen tot nu toe al het geval is. Rust met 1-0 achter.

    De tweede helft ging helaas stukken minder. Wel wist Peef beter aan te vallen met soms mooie combinaties, maar onder andere Koen, Steph en Freek kregen de bal er niet in. Aan de andere kant ging Lopik beter met de kansen om en na een paar mooie afstandsschoten en zwakker spel achterin stond er helaas een eindstand van 4-0 op het bord. Dat was onnodig, maar dat is het hele jaar al het grote probleem. Veel goed spel, te weinig goals, dus te weinig punten.

    PVCV eindigt door deze nederlaag op de elfde plek met acht punten. Peef heeft deze competitie bewezen prima mee te kunnen met de teams in deze poule, mits het meer goals gaat scoren. Dan is een plek in de middenmoot of zelfs hoger echt haalbaar, want er staat een prima team wat echt goed kan spelen. We zullen zien of de potentie er in het voorjaar wat meer uit gaat komen, en het sterke spel een beloning gaat krijgen. Komende week nog een paar trainingen en dan de winterstop in, om in het nieuwe jaar weer fris te beginnen aan een nieuw avontuur in de derde of vierde klasse! Hopelijk gaat het dan beter, Peef heeft het absoluut in zich! Wordt vervolgd in 2019!