• Grensrechterscursus bij PVCV op donderdag 14 september: schrijf snel in!

  4 sep 2023
 • Grensrechterscursus bij PVCV op 14 september: schrijf snel in!

  Ook dit jaar organiseren we weer een cursus voor grensrechters in de kantine van PVCV en wel op donderdag 14 September van 19:30-22:00 uur.

  Voor wie?
  De cursus is voor alle ouders die clubassistent-scheidsrechter (de officiele benaming) zullen worden in de bovenbouw leeftijden (de ouders van de JO13 in het bijzonder) en bij de senioren. Deze groep kinderen staat immers voor het eerst op het grote veld dit jaar en wordt er voor het eerst gespeeld met buitenspel. Maar ook ouders uit de hogere leeftijdsgroepen en meer ervaren assistent-grensrechters zijn van harte welkom om er weer in te komen en ook ervaringen te delen.

  We verwachten van elk JO13 team dat er minimaal 2 afgevaardigden zijn, inclusief de selectieteams.

  Waarom meedoen aan de cursus?
  De spelregels van het voetbal zijn soms ingewikkelder dan je denkt en we willen graag dat onze kinderen goed worden begeleid door een scheidsrechter en een assistent-scheidsrechter die de regels kent en goed weet toe te passen. Dat voorkomt fouten en frustraties in het veld en langs het veld waardoor onze jeugd met plezier blijft voetballen.

  Bovendien is het vaak een gezellige en informatieve avond waar je wat van opsteekt!

  De avond zal staan onder leiding van Rob Overkleeft, docent van de KNVB. 

  Hoe kan je je opgeven?
  Stuur een mail naar JO13 coordinator Marcel Busink van de Jeugdcommissie: Marcel.Busink@pvcv.nl en vermeldt daarbij:

  - voor- en achternaam

  - het team waarbij je betrokken bent

  - mobiele telefoonnummer

  Kan ik ook de scheidsrechterscursus doen? 
  Bij PVCV moedigen we ouders - in de JO13 zelfs een plicht - ook aan om de cursus verenigingsscheidsrechter van de KNVB te doen. Je kan dat op de avond of in de mail naar Marcel al aangeven. We zullen de komende tijd ook informatie verstrekken over de scheidsrechterscursus.