• Vandaag alweer de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, een seizoen waarin het op zijn zachtst gezegd niet gemakkelijk is gegaan. Zeker in thuiswedstrijden werd er maar niet gewonnen, totdat aan die reeks van een klein jaar zonder overwinning op eigen veld eindelijk een einde werd gemaakt. Van Nieuw Utrecht werd ruimschoots gewonnen met 10-3 en dus konden we met wat meer vertrouwen op zak toewerken naar de pot tegen Rivierwijkers. Een mooie kans om onder het lentezonnetje ook de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 22-23 te winnen. Dat beloofde wel een klus te worden, want Rivierwijkers had de afgelopen zes wedstrijden gewonnen. Toch konden we ons vasthouden aan de spannende uitwedstrijd in december die ondanks de nipte nederlaag wel liet zien dat er kansen lagen op een goed resultaat. Dat moest dan wel gebeuren zonder Floris en Ruben. Floris was geblesseerd geraakt aan zijn arm na het schenken van teveel Burcht Specials aan ene Niels W.

    Peefie was vastbesloten het massaal toegestroomde publiek iets moois voor te schotelen en om de punten in Vleuten te houden. Peef begon scherp, er werd goed samengespeeld, voorin werd de bal vastgehouden en onze mannen creëerden ook gaandeweg kansen. Zowel aanvallen over veel schijven als de inmiddels beroemde ´lange bal´ van Gijs leverden gevaar op. Maar we kregen helaas te maken met een nieuwe zekerheid in het leven: je betaalt belasting, je gaat dood en Mike mist een stuk of vijf opgelegde kansen. Onze topschutter had zijn vizier niet op de scherpste stand staan en zo bleef de brilstand toch een halfuurtje op het bord. Totdat Gijs het maar weer eens probeerde met een lange haal van achteruit, die prima aankwam bij Mike die vervolgens liet zien dat hij het scoren niet verleerd bleek. Mike liet naderhand weten dat dit zijn vijftiende treffer van dit seizoen is (met nog negen assists), en dat dit voor zijn eerste seizoen terug na een vier jaar durende sabbatical helemaal niet verkeerd is. Deze cijfers heeft hij echter zelf verzameld dus de betrouwbaarheid hiervan waag ik wel in twijfel te trekken. Aan de andere kant hield Bas zijn doel schoon met enkele goede ingrepen. Een verdiende 1-0 voorsprong voor het zesde bij rust.

    En in de tweede helft gingen we door waar we gebleven waren. Het stond goed achterin, er werden weinig kansen weggegeven, meerdere goede Vleutense aanvallen over veel schijven passeerden de revue en in alle linies werd keihard geknokt. Het regende duels om ballen vast te houden, mannetjes te passeren en om ballen terug te veroveren. De dadendrang en tomeloze inzet van Peefie betaalde zich uit met een mooi moment voor onze kale kletser(s). Een snel genomen vrije trap van Youri op Broekie leverde hem een grote kans op en nadat hij de bal keurig binnenschoot was hij op de valreep van het seizoen van de nul af! Daarna leek Peefie een gewonnen wedstrijd te spelen. Achterin bleef de verdediging het goed dicht houden, maar nadat Bas een terugspeelbal van Koen in de voeten schoof van een Rivierwijker en Gijs er zeker van was dat het in de situatie daarna geen buitenspel kon zijn (hij stond in zijn observatie wel a la Ruben enkele meters voor de laatste man met de vlaggenstok) werd het toch nog billenknijpen de laatste minuten. Gescoord werd er echter niet meer en zo boekte Peefie de tweede zege op rij!

    Onder het genot van bier, baco en bittergarnituur werd de overwinning op het zonovergoten terras kracht bijgezet. Een verdiende overwinning waarin Peefie echt goed speelde. Op basis van teamgeest en werklust de drie punten binnengesleept, klasse! Komende zondag alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 22-23. Op het bijzonder vroege F´jes-tijdstip van 9.15 gaan we op bezoek bij Kampong 21, waar we de thuiswedstrijd na een spannende slotfase nipt van verloren. Hopelijk kunnen we de competitie mooi afsluiten!