• Gehavend PVCV komt net tekort tegen Hooglanderveen

  PVCV 1 - Hooglanderveen 1    (1-1)   1-2
   
  PVCV heeft de cruciale thuiswedstrijd tegen Hooglanderveen zonder punten afgesloten. Hoewel ook in deze wedstrijd het team van interim trainer Wilt Jan de Boer de complimenten verdiende met het spel dat vooral in de eerste helft aan de dag werd gelegd, kwam het, mede door veel afwezigen, net tekort om aanspraak te maken op de broodnodige punten aan de onderkant van de tweede klasse. De jeugdige Vleutense ploeg kwam dan nog wel op een keurige 1-0 voorsprong door een goal van Daniel Kovachev, maar wist deze voorsprong helaas niet over de streep te trekken. Het lijkt erop dat het onze Vleutense formatie structureel maar niet lukt om gelijkwaardig spel om te zetten in punten. Zodoende staat PVCV nog steeds op de laatste plaats, hoewel het op basis van spel wellicht hoger had moeten staan. Door dit verlies komt de druk volledig op de volgende wedstrijd te staan, thuis tegen directe concurrent Abcoude, om niet al vroeg klaar te zijn in deze competitie.
   
  De manier waarop wij een maand geleden werden overvallen door de kou in het land, was het dit eerste weekend van de voorjaarsvakantie heerlijk voorjaarsweer op ons sportpark. Het was een geweldige voorwaarde voor een fantastische voetbalmiddagje voor spelers en supporters. Toch kon ik me niet aan de indruk onttrekken dat deze inhaalwedstrijd niet iedereen goed uitkwam. Velen hadden namelijk al de vakantie geboekt staan toen de KNVB in december besloot deze wedstrijd af te lasten en hem voor deze zondagmiddag weer in te plannen. Ik heb er vele meningen over gehoord dit weekend, echter bewijst dit andermaal dat voetbal slechts een belangrijk bijzaak is. Veelal hoeft men niet te kiezen tussen gezin, werk en voetbal, of men regelt het gewoon, echter wanneer dit dan een keer wel het geval is, dan lijkt het mij logisch dat 'het leven' voorgaat in de keuze op het voetbal. In de zoektocht naar punten zou het niet helpen, maar wellicht dat bij Hooglanderveen hetzelfde euvel de kop op zou steken. We richten ons dan ook zonder wrok op de spelers die er dit weekend wel waren. De afwezigheid van enkele spelers gaf namelijk ook kansen aan anderen en ik was dan ook weer erg benieuwd wat deze middag zou gaan brengen.
   
  Om te beginnen gaan de felicitaties deze week uit naar Masis Morad met zijn basisdebuut in ons eerste elftal. Deze 17-jarige jongen uit ons eigen jeugd, werd in deze pittige wedstrijd geposteerd aan de rechterkant van ons middenveld en was, na het debuut van Lars Poorthuis afgelopen week, het zoveelste teken dat onze jeugd behoorlijke aansluiting begint te vinden bij onze A-selectie. Hij speelde een meer dan verdienstelijke wedstrijd, waarin hij zich goed wist te weren tegen het goede middenveld van Hooglanderveen. Dit gold overigens tevens voor Lars Versteeg (18), eveneens verdienstelijk debutant in de tweede klasse deze middag.
   
  Het was improviseren voor het technisch kader dit weekend, vele afwezigen zorgden er voor dat ook dit weekend niet met de sterkste elf gespeeld kon worden. Toch laat dit weekend zien dat we binnen onze selectie vooral in de breedte sterker zijn geworden dit seizoen en dat ook de jeugd kan worden ingepast binnen de basis van ons eerste elftal. Zonder onze basisspelers Robbin, Dennis, Max, Thom en Jim, maar met jeugdspeler Masis trad ons vlaggenschip aan tegen de sterke middenmoter Hooglanderveen. Hoewel Hooglanderveen in de eerste helft dreigend kon zijn, speelde PVCV aardig mee in deze wedstrijd. Jeffrey en Bas werkten erg hard in de voorste linie, waardoor vanuit het middenveld iets meer ruimte ontstond om zelf ook kansjes te creëren. Helaas kwamen Jeffrey, Bas en Daniel nog niet aan scoren toe. Uiteindelijk was het een persoonlijke fout van de tegenstander waardoor PVCV weer eens kon proeven aan een voorsprong, Daniel wist de bal uiteindelijk in het doel te werken. PVCV werkte hard om de voorsprong tot de rust te behouden. Uiteindelijk werd de rust van een gelijkwaardige wedstrijd met een gelijkwaardige stand bereikt, toen de Hooglander-rechtsbuiten, vorig jaar ook al scherpschutter in de het tweeluik met ons, die gevaarlijk binnendoor kon steken en met een schuiver Regilio wist te verschalken, 1-1.
   
  In de tweede helft werd de strijd met name op het middenveld gestreden, hetgeen leidde tot een wat saaie wedstrijd zonder echte kansen. Beide ploegen lukte het slechts spaarzaam om door te dringen tot de zestien. Het was dan ook uit het niets dat Hooglanderveen middels een scherpe counter en een koelbloedige schuiver de 1-2 op het bord wisten te schieten, wederom keek PVCV tegen een achterstand aan ondanks de gelijkwaardig uitziende wedstrijd. De trainer wisselde, overigens net als vorige week, aanvallend om toch een resultaat te kunnen halen. Damian werd vervangen door Lars Versteeg, net als Masis uit onze eigen O19-1 van Paul Schröder, en Nicky Vermeulen kon zijn rentree maken in ons eerste elftal. Lef kan het technisch kader in deze niet ontzegd worden, hulde voor aanvallende wissels en het vertrouwen in de jeugd! PVCV kwam nog in kansrijke posities in het strafschopgebied van Hooglanderveen, maar miste, en ook dit net als afgelopen week, de echte overtuiging om de stand gelijk te kunnen trekken.
   
  Conclusie na deze wedstrijd is dat we met een heel erg jeugdig team toch aardig kunnen voetballen. Echter lukt het de ploeg nog niet echt zaken af te dwingen en wedstrijden naar zich toe te trekken. De komende weken zullen enkele gerenommeerde namen terugkeren in de A-selectie en dat geeft nog steeds een goede houvast naar de nabije toekomst. Op zondag 10 maart volgt de nu al allesbeslissende thuiswedstrijd tegen Abcoude. In deze zes-puntenwedstrijd zal PVCV er alles aan moeten doen om ook in de rest van de competitie een rol van betekenis te kunnen spelen. Winst is hierbij een absolute vereiste. En dus, lieve Vleutenaren, roep ik wederom iedereen op! PVCV verenigt u voor ons eerste team en steun ze in de degradatiekraker tegen Abcoude op zondag 10 maart om 14.00 uur! Met uw hulp weet ik zeker dat we in staat zijn ons te behouden in deze zware tweede klasse B!
   
   
  Opstelling: Regilio van Renswouw, Nick Morren, Sander van der Woude, Sam van Breukelen, Damian Schipper (Lars Versteeg, debuut); Masis Morad (basisdebuut), Sjoerd van Doorn, Daniel Kovachev (doelpunt), Robin du Breuil (Nicky Vermeulen); Jeffrey Hengeveld, Bas Jansen.