• Elinkwijk 1 - PVCV 1   (2-1)   6-4
   
  In een knotsgekke wedstrijd uit bij Elinkwijk heeft PVCV 1 de punten helaas niet mee kunnen nemen richting Vleuten. Het eerste gedeelte van zowel de eerste als tweede helft werd de ploeg fataal, waardoor het de gehele wedstrijd achter de feiten bleef aanlopen. De jonge Vleutense formatie verweerde zich al met al prima tegen de roemruchte club van weleer, liet wederom zien dat het verschil met de goede ploegen uit deze klasse in vergelijking met het afgelopen seizoen kleiner is geworden, maar houdt er wederom geen punten aan over. De jeugd liet daarbij ook deze wedstrijd niet ongebruikt om met de neuzen eens flink op het venster te drukken: Sven Oorschot (16) maakte als jongste speler ooit vanuit O17-1 zijn debuut in ons hoogste selectieteam, Lars Versteeg (18) wist een goede invalbeurt met een goal en een assist te bekronen en Masis Morad (17) stond aan de basis van een ware 'remontada' in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Onderin de stand van de tweede klasse B verandert er verder niet veel, alle concurrenten kregen flink op de broek, waardoor het erg spannend blijft in de strijd tegen degradatie.
   
  In een zeer nat weekend, waarin er al vele wedstrijden van de jeugd werden afgelast, begon de zon net voor deze wedstrijd door te breken. Op het roemruchte sportpark van de vv Elinkwijk wist PVCV het afgelopen seizoen nog drie punten te stelen, wellicht dat er ook dit weekend een stuntje zou inzitten voor de de ploeg van Wilt Jan de Boer. Vooraf waren er wederom zorgen om de aanwezigheid van enkele basisspelers: Jim, Dennis, Damian en Thom konden vanwege blessures nog niet meedoen, Sam en Sander gaven aan zich niet helemaal goed te voelen en Daniël had nog last van een schouderblessure die hem deze week parten speelde. Laatste drie genoemden konden gelukkig wel starten, dit alles was echter wel de reden voor een bank met 'jonge honden' uit onze eigen jeugdopleiding. De inzet was duidelijk, net als ieder weekend stonden voor ons broodnodige punten centraal, dit terwijl Elinkwijk zich nog via een goede derde periode de nacompetitie in zou willen spelen. 
   
  Elinkwijk opende sterk. De bal ging moeiteloos van voet naar voet en de Utrechters wisten uitstekend de ruimte via verschillende crosspasses te vinden. PVCV liep meteen achter de feiten aan, toen de ons welbekende Okan binnen vijf minuten met een vrije trap Regilio op de doellijn kansloos liet. Nog niet bekomen van de trefzekere opening van de blauw-witten werd onze verdediging na een glijpartij op een hoop gespeeld bij de Utrechtse 2-0. Oeffff,....., waar zou dit heen gaan..? Elinkwijk speelde die eerste vijftien minuten gewoon ook heel erg goed. Maar langzaamaan werd de Utrechtse formatie slordiger. PVCV durfde iets meer vooruit te gaan voetballen en de laatste lijn van Elinkwijk kwam hierdoor flink in de problemen. Nadat Jeffrey een goede voorzet van Bas van korte afstand niet wist te verzilveren, wist hij na een sterk duel één op één met de keeper wel het net te vinden. PVCV terug in de wedstrijd en Elinkwijk tijdelijk de weg even kwijt... Onder aanvoering van Daniël en Sjoerd werd er vroeg druk gezet, op deze manier pakte PVCV het volledige initiatief over de wedstrijd en werd Elinkwijk niet meer echt gevaarlijk, dit met de complimenten aan met name het centrale duo achterin.
   
  De tweede helft, met de wind in de rug, wist PVCV wederom niet scherp te starten. Na 60 minuten voetbal stond er 5-1 op het bord, daarbij dient te worden aangemerkt dat de schoten er dan ook vanuit alle standen invlogen. De waanzinnige effectiviteit voor de goal van Elinkwijk leek de wedstrijd in het slot te gooien. Zo dacht de technische staf er ook over, met deze stand en de wedstrijden die nog komen gaan tegen directe concurrenten, werd het tijd om te wisselen om spelers te sparen en de jeugd een kans te geven in het half uur dat restte. Sjoerd kwam naar de kant voor Masis, Bas werd gewisseld voor Lars Versteeg. Na een korte 'wenperiode' van een minuut of vijf, wisten deze jongens zich echter razendsnel op te trekken aan het niveau en gaven ze de ploeg, danwel bij een flinke achterstand, een nieuwe glans. Vanaf het middenveld werd de druk weer wat opgevoerd en het duurde niet lang dat Lars Versteeg zijn eerste doelpunt in ons eerste wist te maken. Bovendien was Lars met een assist belangrijk bij de 5-3 van Daniël, die de bal overigens knap wist binnen te werken. Toen het ook nog 5-4 werd na goed doorzetten van Max, werd het, met nog tien minuten op de klok toch nog spannend. PVCV had overduidelijk het initiatief, al bleef Elinkwijk gevaarlijk en dreigend met haar snelheid voorin. Onder aanvoering van de jeugd, inmiddels was ook Sven Oorschot ingevallen en zodoende bezig met zijn debuut in de tweede klasse, ging PVCV er voor; een punt bij Elinkwijk zou een gevonden punt zijn. Het was echter Elinkwijk die in de slotminuten de 6-4 op het bord wist te schieten. De wedstrijd was hiermee gedaan en PVCV bleef met lege handen achter.
   
  Op momenten na heeft PVCV een prima wedstrijd gespeeld, momenten van onachtzaamheid en naïviteit kosten ons in het begin van de wedstrijd echter nog teveel goals. Wanneer het ons zou lukken met zekerheid te starten en de concentratie over langere periode vast te houden, dan kan deze ploeg iedere wedstrijd voor punten gaan. We zitten er dicht tegenaan, nu de puntjes op de 'I' in het slot van de competitie, dan zijn er ook dit jaar tal van dingen nog mogelijk. Volgende week volgt een nog een zware thuiswedstrijd tegen koploper SDZ. In de heenwedstrijd waren we niet kansloos en wisten we de koploper het vuur aan de schenen te leggen, komt dat dus allemaal zien en steun ons eerste elftal in haar strijd tegen degradatie! Na volgende weekend volgt de essentiële laatste periode van dit speeljaar tegen directe concurrenten aan de onderkant van de tweede klasse, het wordt nog een spannende finale!
   
  FORZA Peefie!
   
   
  Opstelling:  Regilio van Renswouw, Nick Morren, Sander van der Woude, Robbin Brandsen, Dion van der Gun; Sam van Breukelen (Sven Oorschot, debuut), Sjoerd van Doorn (Masis Morad), Daniël Kovachev (1 goal), Max Raemakers (1 goal); Jeffrey Hengeveld (1 goal), Bas Jansen (Lars Versteeg, 1 goal).