• Fletse derby tegen SCH'44 leidt PVCV 1 niet naar punten

  PVCV 1 - SCH'44 1   (0-2)    1-3


  Het is PVCV niet gelukt punten te halen in de derby tegen het Harmelense SCH'44. In een wat fletse en tamme wedstrijd liet SCH zien simpelweg over meer voetballende kwaliteiten te beschikken dan wij. En hoewel ons eerste team niet echt werd weg gespeeld, was het wel vanaf de eerste minuut duidelijk dat SCH deze dag nagenoeg op alle vlakken de meerdere zou zijn. Uiteindelijk kan worden gesteld dat er vandaag gewoonweg niets meer in zat, het een net wat mindere week was van onze kroonselectie en dat het dus logischerwijs tekort kwam tegen een prima ploeg. Saillant detail was het meespelen van Mitch Maas bij SCH, vanaf volgend seizoen zal hij de hoofdtrainer van ons eerste zijn. Hij speelde een prima wedstrijd voor zijn ploeg en heeft met de 3-0 van dit weekend voorlopig zijn laatste goal tegen ons gescoord.


  Voor PVCV was het vooral zaak voort te borduren op het goede gevoel dat het zichzelf de laatste week had gegeven. Met een  goede reeks tegen SDZ, Pancratius en Soest was het vooraf echter duidelijk dat de komende twee weken sterke tegenstanders uit deze competitie zich zouden melden: thuis tegen SCH'44 en daarna uit bij titelkandidaat Kampong. Een lastige opgave, zeker wetende dat we deze week met de afwezigheid van Bas Jansen en Thom Lit met een behoorlijke aderlating te maken hadden. Ook SCH zit in een goede fase van de competitie, dus deze wedstrijd kon met recht gezien worden als een ware graadmeter voor ons eerste team.


  Vandaag was het er net allemaal even niet. Net teveel haast aan de bal, net niet genoeg controle, net geen duels winnen, net geen stootkracht om iets moois te creëren. SCH had daar tegenover een stabiel team aan de bal, veel dynamische middenvelders met diepgang en een sluwe en slimme spits in Mitch Maas. Het duurde zes minuten toen de Harmelense formatie het krachtsverschil in een voorsprong kon uitdrukken, Regilio werd met een kopbal gepasseerd. Tot dan toe een terechte voorsprong, SCH was heer een meester en het lukte PVCV vooruit niet een vuist te maken. Gedurende de eerste helft kreeg PVCV iets meer ruimte en kon het via Dennis en Jeffrey ook dreigend worden, maar zelfs de 2-0 van SCH was onvermijdelijk. Wanneer PVCV op dat moment nog plannen had deze wedstrijd, zoals het zich de vorige week kon terug vechten in de wedstrijd tegen Soest, dan had het de kansen op 1-2 moeten maken. De bal vloog helaas te vaak voorlangs en zelfs op de lat, maar zo bleef het verschil twee goals tot aan de rust.


  In de tweede helft was op zich niet heel erg veel te beleven. SCH'44 waande zich veilig bij de stand en PVCV was simpelweg niet bij machte iets te kunnen creëren. Een plichtmatig gebeuren was het gevolg. Nadat Mitch Maas de 0-3 op het bord schoor, kon Sam van Breukelen zijn eerste goal van het seizoen maken om de stand een iets dragelijker aanzicht te geven. De wedstrijd was echter gespeeld, je hebt ze er zo af en toe tussen zitten. Een terechte stand uiteindelijk. Toch biedt deze wedstrijd de mogelijkheid om het goede gevoel te behouden. Het lukte gewoon even niet, even stilstaan en snel weer doorgaan! 


  En niets meer zal nodig zijn: Abcoude wist haar wedstrijd tegen Hooglanderveen te winnen en hierdoor een kleine voorsprong te nemen. Geen paniek verder, maar wel iets om in de gaten te houden! Volgende week uit bij Kampong, die deze week drie goals moesten incasseren in hun alsnog gewonnen wedstrijd tegen Weesp. Alle punten tegen hen zijn 'gevonden punten', dus lekker vrij er tegenaan!


  FORZA Peefie!


  Opstelling: Regilio van Renswouw, Nick Morren, Sander van der Woude, Damian Schipper, Robbin Brandsen; Max Raemakers (Robin du Breuil), Sjoerd van Doorn (Mike Wiss), Danijel Kovachev, Sam van Breukelen (1 goal); Dennis Boeijen (Dion van der Gun), Jeffrey Hengeveld.