• FC Utrecht begeleidt interne trainersopleiding bij PVCV

  23 nov 2021
 • FC Utrecht begeleidt interne trainersopleiding bij PVCV

  PVCV is trots dat ze de samenwerking met FC Utrecht verder kan uitbouwen door de bijdrage van onze BVO-partner aan de interne trainersopleiding in de onderbouw. Deze gaat de komende week van start en er zullen in de komende maanden een viertal bijeenkomsten plaats hebben bij PVCV en op Zoudenbalch/Galgenwaard voor maar liefst 20 onderbouwtrainers van PVCV.

  Technisch Manager Onderbouw van PVCV Cor Stols heeft met Kevin van Veen (Trainer JO16 van FC Utrecht) en David Vecht (Coördinator Partnerclubs FC Utrecht) een mooi programma opgezet om de trainers in de Onderbouw in de breedte van de club ter ondersteuning van trainingsactiviteiten bij hun team.

  Coordinator Partnerclubs David Vecht: “Als FC Utrecht zijn we onder de indruk van de ontwikkeling die PVCV doormaakt. Er staat een gedegen organisatie die nu de stap wil maken om het inhoudelijke voetbal meer centraal te stellen. Beter voetballen dus door betere coaching en betere trainingen. Wij helpen daar graag aan mee. Deze opleiding is daar een goed voorbeeld van. Prachtig dat Kevin als coach van de onder 16 hier mede invulling aan geeft. Kevin Goes is een talentvolle trainer van onze pre academie onder 11 en tevens ook trainer-coach van PVCV onder 11. Hij helpt en ondersteunt in deze opleiding. Ook weer een voorbeeld van onze succesvolle samenwerking."

  In de vier bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  -       Visie van FC Utrecht op het geven van training in de onderbouw

  -       Tips en Tools voor het geven van training volgens de visie van FC Utrecht

  -       Het coachen van een wedstrijd in de onderbouw

  -       Diplomauitreiking en bezoek aan een wedstrijd van FC Utrecht

  We wensen alle trainers veel leerervaring en plezier toe in de opleiding!