• Extra uitdagingen voor PVCV-spelers bij KNVB JPN, BVO-stages en Vertegenwoordigende Elftallen

  23 jan 2023
 • Extra uitdagingen voor PVCV-spelers bij KNVB JPN, BVO-stages en Vertegenwoordigende Elftallen

  De eerste helft van het seizoen is weer voorbij en naast de eerdere teugblik van op de ontwikkelingen bij onze jeugdteams, willen we ook een aantal positieve ontwikkelingen van een aantal individuele spelers onder de aandacht brengen.

  KNVB JPN
  De opzet van het KNVB Jeugdplan Nederland (JPN)-programma is dit seizoen anders van opzet dan voorheen. De KNVB ziet haar rol niet meer om de meest zichtbare talenten bij de amateurverenigingen extra weerstand te geven. Die rol ziet ze vooral weggelegd voor de scouting van de BVO’s. Het KNVB JPN Jongens focust zich nu op spelers in de middenbouw (O13-O14-O15) die door hun geboortedatum (2e helft van het jaar), fysieke achterstand (laatrijpers) of nog niet zo lang voetballen niet zo snel in het oog komen van de BVO-scouting. De regionale indeling of start van het JPN is ook iets anders dan voorheen. Was het voorheen gericht op West 1, daar is nu een combinatie van Utrecht, Den Haag, Alphen en Leiden (provincie Utrecht en het noordelijke deel Zuid-Holland, KNVB Regio’s 15-16). Bij de meiden is het traject onveranderd.

  JO15: Uitnodigingen voor Dion, Nousayr, Jurre, Max, Izhak en Bandi, bijna alle spelers zijn een ronde verder.
  JO14: Uitnodigingen voor Hillel die ook een ronde verder is.
  JO13: Uitnodigingen voor Ayden, Alperen, Joep en Omar, waarbij Omar een ronde verder is.

  MO15: Tess zit bij de landelijke MO15 selectie
  MO14: Vlinder zit bij de landelijke MO14 selectie
  MO12: Rikke is door naar de MO12 West 1 Utrecht/Amsterdam selectie

  BVO-stages
  Onze spelers en speelsters zijn ook populair bij de betaald voetbalorganisaties (BVO). De volgende spelers werden uitgenodigd voor stage activiteiten bij de BVO’s. Een mooie ervaring en sommige spelers zijn nog in afwachting of een overstap werkelijkheid wordt. We wensen alle spelers die nog in de race zijn veel succes.

  JO16: Nassim (PEC Zwolle) en Seth (NEC)
  JO15: Izhak (FC Utrecht, Vitesse), Lars (Vitesse), Max (FC Utrecht, Vitesse), Delano (PEC Zwolle), Bandi (FC Utrecht, Almere City)
  JO14: Hillel (FC Utrecht, Vitesse, Almere City), Amine (NEC), Joshua (FC Utrecht pre-Academie), Thijs (FC Utrecht pre-Academie)
  JO13: Remco (FC Dordrecht) en Adam (pre-Academie FC Utrecht)
  JO12: Milan (Go Ahead Eagles)
  JO11: Stein (FC Utrecht pre-Academie) en Jesse (FC Utrecht pre-Academie)
  JO10: Marouan (PSV, FC Utrecht)
  JO9: Manuel (Ajax, Feyenoord, FC Utrecht, Vitesse), Sem (PSV, FC Utrecht), Max (FC Utrecht), Wessel (FC Utrecht)

  MO15: Tess (Ajax, FC Utrecht)
  MO14: Vlinder (Ajax, FC Utrecht)
  MO12: Rikke (Ajax, FC Utrecht)

  BVO-contract voor Sky Heesen
  JO17 speler Sky Heesen speelt alweer een tijd bij de ADO Den Haag. Hij mocht daar net na de zomer een profcontract tekenen. Wat een doorbraak voor hem! We wensen hem dan ook alle succes als prof.

  KNVB Jeugdteams & andere vertegenwoordigende elftallen
  Voor Sky was er meer goed nieuws. In September werd hij geselecteerd voor Oranje O17 voor een oefeninterland tegen Ierland op 23 September. De centrale verdediger speelde een prima wedstrijd en kon zelfs scoren. Helaas was er geen vervolg nog voor Sky door een blessure waardoor hij het oefentoernooi in en met Hongarije en Spanje en Portugal helaas aan zich voorbij zag gaan. Later dit jaar speelt Oranje O17 de EK-kwalificatieronde met Engeland, Denemarken en Noord-Ierland in eigen land. We hopen voor Sky er dat hij er dan wel bij is.

  Ook werd een andere voormalige jeugdspeler van PVCV, Yassin Oukili – middenvelder bij RKC - uitgenodigd voor een vertegenwoordigend elftal en wel voor Jong Marokko (O23). Yassin speelde beide oefenduels op 22 en 25 september tegen Jong Senegal. In totaal heeft hij nu zes wedstrijden gespeeld voor Jong Marokko. Inmiddels heeft Yassin al 36 wedstrijden achter zijn naam in de eredivisie en 6 bekerwedstrijden waarin hij 1x scoorde.

  Niet eerder werden een (voormalige) jeugdspelers van PVCV bij de jongens geselecteerd voor een vertegenwoordigend elftal laat staan scoren.

  Bij de meiden en vrouwen is dat de afgelopen seizoenen al wel het geval geweest met Lotte Keukelaar (Ajax) Senne van de Velde (PEC Zwolle) en Sophie Frankena (Feyenoord).

  Ook aan het begin van dit seizoen mocht buitenspeler Lotte Keukelaar zich opnieuw melden in Zeist voor als eerstejaars in de MO19 selectie (er is geen MO18 bij de vrouwen). Ze speelde achtereenvolgens wedstrijden tegen België (1-1), Italië (1-2 verlies), Griekenland (1-1, Lotte maakt 1-1), Turkije (6-0 winst, Lotte maakt 1-0 en 3-0), Zweden (2-0 winst), Noorwegen (3-0 winst) en Engeland (2-1, winst, Lotte maakt 2-0). Oranje MO19 speelt in April voor EK-kwalificatie in en tegen België en Finland en Bulgarije. Oranje MO17 speelt in Estland voor EK-kwalificatie met Finland, Zweden en Wales. In de Beloften van Ajax is Lotte topscorer met 10 goals in 11 wedstrijden!

  Senne heeft inmiddels de overstap gemaakt van het Talententeam van PEC Zwolle naar het eerste team in de Azerion Vrouwen Eredivise. De Vleutense heeft daar een basisplaats veroverd op het middenveld en blijft serieuze stappen in haar ontwikkeling. Ze heeft inmiddels al 9 wedstrijden in de Eredivisie achter haar naam.

  Ook keeper Sophie zat weer bij de voorlopige selectie voor een oefenstage in Zeist ter voorbereiding van de eerste groepsfase van de EK-kwalificatie en voor de oefenwedstrijd tegen Frankrijk. Het resulteerde dit seizoen nog niet tot een definitieve selectie en wedstrijden voor Oranje MO17. Wel speelde de eerste jaars uit Harmelen in het talententeam van Feyenoord al 10 wedstrijden onder de lat en mocht ze al een aantal keer mee met het eerste vrouwenteam van Feyenoord in de Azerion Vrouwen Eredivisie.