• Extra uitdaging voor PVCV-spelers bij KNVB JPN, BVO’stages en KNVB Jong Oranje

  6 mei 2022
 • Extra uitdaging voor PVCV-spelers bij KNVB JPN, BVO’stages en KNVB Jong Oranje

  Onlangs hebben we jullie al bijgepraat over de stand van zaken bij onze teams in de jeugdselectie bovenbouw (hier) en de teams in de onderbouw en de niet-selectieteams onderbouw (hier). Bij PVCV zijn mooie teamprestaties en -ontwikkelingen gaande. We willen ook een aantal positieve ontwikkelingen bij een aantal individuele spelers voor het voetlicht brengen.

  KNVB JPN
  Onze jongens én meiden laten zich ook buiten PVCV mooi zien in het KNVB Jeugdplan Nederland (JPN). KNVB JPN nodigt spelers uit de regio (Utrecht) of District (West 1) en ook Landelijk uit om deel te nemen aan speciale trainingen en oefenwedstrijden. De volgende spelers willen we feliciteren met hun uitnodigingen dit seizoen.

  JO16: Rik (keeper) heeft zich tijdens de selectieactiviteiten van zijn beste kant laten zien en is zodoende opgenomen in de eindgroep van JPN West 1. De eindgroeppen van JPN West spelen verschillende wedstrijden tegen BVO’s waaronder FC Utrecht en Ajax.

  JO15: Marijn, Nassim en Daan hebben allen mee mogen doen met verschillende selectieactiviteiten van JPN West 1. Daan heeft kunnen overtuigen en is doorgedrongen tot de eindgroep waaronder onder andere tegen Ajax werd gespeeld. Nassim stond op de zogeheten standy lijst en heeft daardoor alsnog mee mogen doen tegen AZ.

  JO14: Ook hier twee genodigden voor selectieactiviteiten bij JPN West, Bandi en Huib. Bandi zit na goede optredens bij de eindgroep JPN West 1 en heeft zodoende leuke wedstijden en ervaring mogen opdoen.

  JO12: Yassine heeft mee mogen doen met verschillende KNVB activiteiten voor spelers uit de regio Amsterdam / Utrecht.

  MO14: Tess is positief opgevallen bij selectieactiviteiten voor JPN West en is daardoor ook geselecteerd voor activiteiten voor JPN Landelijk. Zij heeft daar tot de laatste ronde mee mogen doen en zit bij de eindgroep in JPN West.

  MO13: Vlinder heeft mee mogen doen met selectieactiviteiten voor JPN West 1 en is geselecteerd voor het JPN West 1 Future Team.

  MO11: Rikke heeft mee mogen doen met verschillende KNVB activiteiten voor speelsters uit de regio Utrecht.

  BVO-stages
  Onze spelers en speelsters zijn ook populair bij de betaald voetbalorganisaties (BVO). De volgende spelers werden uitgenodigd voor stage activiteiten bij de BVO’s. Een mooie ervaring en sommige spelers zijn nog in afwachting of een overstap werkelijkheid wordt. We wensen alle spelers die nog in de race zijn veel succes.

  JO16:
  Mitchell                        FC Almere City, Fortuna Sittard
  Rik                               FC Almere City

  JO15:
  Daan                           Go Ahead Eagles

  JO14:
  Huib                            FC Utrecht, Vitesse
  Naoufal                        FC Dordrecht

  MO14:
  Tess                            Ajax-trainingsgroep

  MO13: 
  Vlinder                        Ajax-trainingsgroep

  JO12:
  Joep                            Feyenoord
  Levi                             FC Den Bosch
  Yassine                        Feyenoord, PSV

  JO11:
  Adam                          PSV

  JO10:
  Sam                            FC Utrecht (pre-academie)

  JO9:
  Liam                            Feyenoord

  KNVB Jeugdteams – vertegenwoordigende elftallen
  Het komt niet vaak voor dat spelers uit de jeugd van PVCV in de vertegenwoordigende elftallen spelen van de KNVB. Toch voetballen maar liefst drie (!) speelsters op regelmatige basis in een Jong Oranje team: Lotte, Senne en Sophie.

  Lotte en Senne, nu spelend voor Ajax respectievelijk PEC Zwolle, zaten afgelopen seizoen beiden regelmatig bij de selecties van Nederland Vrouwen O17. Lotte speelde daarbij veel interlands en scoort ook regelmatig. Dat hadden nog meer wedstrijden kunnen zijn, ware het niet dat Lotte en Senne een toernooi in Frankrijk in het water zagen vallen door Corona.

  Op dit moment speelt Lotte met Nederland O17 het EK in Bosnië en Herzegovina. In de eerste wedstrijd van het thuisland werd gewonnen met 8-0 met twee doelpunten van Lotte. 

  Sophie, nu keepend bij TOG en stagelopend bij Feyenoord, zat alle wedstrijden bij de selectie van Nederland Vrouwen O16 en speelde ook in een aantal wedstrijden waaronder tegen België en op een internationaal toernooi in Frankrijk tegen Noorwegen. O16 maakt zich op voor kwalificatiewedstrijden voor het EK dit najaar. 

 • Centrale verdediger Daan (JO15, blauw) in actie bij een oefenwedstrijd tussen KNVB JPN West O15 tegen Ajax JO15 (Foto Thijs Lindenkamp).

 • Keepster Sophie (MO16) bij haar eerste interland tegen België na het stoppen van een strafschop (foto KNVB).

 • Linksbuiten Lotte in actie in een oefeninterland tegen Spanje waarin ze de 1-1 maakte (foto KNVB).

 • Trotse trainer Brent met Lotte en Senne na de wedstrijd tussen de talententeams van Ajax en PEC Zwolle in maart (Foto Piethein Leune).