• Everstein wat maatjes te groot in oefenpartij

    Na een maand winterstop begon het voetballen vorige week weer voor de boys. In de eerste seizoenshelft speelde Peef in de derde klasse, waarin vaak goed werd gespeeld maar te weinig werd dat omgezet in doelpunten en overwinningen. Daardoor viel de eindpositie op de ranglijst (11de) tegen en zal PVCV vanaf deze week een klasse lager voetballen. Hopelijk lukt het de komende maanden om vaker te gaan winnen en wat hoger te eindigen, het zit er zeker in. Vandaag eerst maar eens een oefenwedstrijd. Uit naar Everdingen (nog net in de provincie), voor een potje tegen Everstein JO19-1. Een ploeg die ook derde klasse had gespeeld en hun aantal punten lag dicht bij dat van ons. Het leek een spannende pot te kunnen worden.

    Op het nog enigszins bevroren veld in het kleine dorpje bij Vianen moesten we het vandaag stellen zonder Stefan, Metin en Jean. Laatstgenoemde zou dit jaar niet meer bij ons spelen helaas. Floris was onze leenspeler, zodat we genoeg spelers op de reservebank hadden.

    Aftrap 13:15 en beide ploegen zochten gelijk de aanval. Het was echter de thuisploeg die eerst toesloeg: een corner kon vrij worden ingekopt. Daar liet Steph het niet bij zitten en hij schoot heerlijk hard en droog de bal tegen de touwen voor de 1-1. De eerste Vleutense goal van 2019 was voor hem en verdiend ook, hij was de hele wedstrijd een handvol voor de Everstein-verdediging. Daarna bleef Peef aanvallen, maar het wist net zoals vorig jaar niet genoeg dit om te zetten in goals. Ook bleek Everstein last te hebben gehad van blessures, en op volle sterkte zoals tegen ons bleek het een team te zijn dat voor de tweede klasse wilde gaan. Dat verschil was te zien op het veld, want ze liepen uit naar 4-1 bij rust. Bij Peef ontbrak de scherpte en veel duels werden verloren.

    Peef kwam wel stukken beter uit de kleedkamer en de boys zetten vaker hun tanden in het duel. Er werd feller gespeeld en het leek weer een wedstrijd te kunnen worden. Helaas was dit van korte duur want Everstein won uiteindelijk met 7-1. Niet alleen werden te veel duels verloren en ontbrak soms de goede spirit, ook was Everstein onverwachts wel van een hoger niveau. Jammer maar volgend weekend weer voor de competitie, in een klasse waarin de potentie er hopelijk wat vaker uit komt. Het blijft de vraag of het doorgaat vanwege het barre winterweer deze week, maar de eerste wedstrijd is zaterdag tegen niemand minder dan rivaal en buurman De Meern. Weer eens drie punten, het zou lekker zijn als dat in de Derby zou lukken!