• Einde winterstop

    Vandaag stond de eerste competitiewedstijd op het programma na een lange winterstop. Onze jongens begonnen fel aan de wedstrijd, maar hetzelfde kon gezegd worden van UVV. Al in de 1e minuut kon UVV vanuit kansrijke positie op het doel schieten, maar Sven kon nog net op tijd de bal blokken.
    In het begin van de wedstrijd moesten onze jongens zich met name concentreren op het verdedigen door de druk van UVV en dat deden ze prima! Nadat Jesper het veld in kwam, leek het verdedigend helemaal op orde en konden we ons ook richten op aanvallen. Koen had een paar kansen vanaf afstand en schoot ook prima op het doel, maar de keeper van UVV stond zijn mannetje.
    Een diepe bal van Amin leek over de verdediging bij Koen te komen, maar die kon er via de hand van een verdediger net niet bij komen. De scheids oordeelde dat er geen sprake van opzet was. Vrijwel direct hierna was er een scrimmage voor ons doel en viel de bal wat gelukkig voor de voeten van een speler van UVV die de 1-0 binnenschoot.

    In de rust gaf de coach aan erg tevreden te zijn met het spel en dat hij een overwinning verwachtte als we zo doorgingen de tweede helft. Niet iedereen was het hiermee eens en Sven voorspelde in dat geval een 2-0.

    De tweede helft speelde onze jongen net zo fel als in de eerste helft en ze kwamen steeds dichterbij het doel van de tegenstander. Thomas had een aantal goede afstandschoten (5x!), maar had het geluk niet aan zijn zijde. Als de goede keeper van UVV er een keer niet bij kon ging de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Het was uiteindelijk een knal van Amin die de keeper van UVV te machtig was. Het was een spannend potje die beide kanten op kon, maar het geluk was nu aan de zijde van PVCV. Een diepe bal leidde tot een misverstand tussen de keeper en laatste man van UVV. Fabian profiteerde dankbaar (na goed doorlopen) en schoot de 1-2 binnen. Niet veel later scoorde Fabian met een geweldige knal in de verre hoek de 1-3 en toen was het verzet van UVV gebroken. Met nog zo'n 5 minuten was PVCV ineens duidelijk beter en ging iedereen fel en geconcentreerd spelen, klasse! Brent kreeg nog een uitgelezen kans op 1-4, maar oog in oog leek hij meer naar het doel te kijken dan naar de bal. Sem probeerde ook nog zijn geluk met een schot uit de draai, maar dat was iets te veel van het goede. Al met al een knappe 1-3 overwinning waar onze mannen trots op mogen zijn!