• Of het aan het vroege tijdstip lag of omdat er al zo'n maand geen wedstrijd was gespeeld zullen we nooit weten, maar PVCV begon erg moeizaam aan de uitwedstrijd tegen Zwaluwen.

    PVCV had moeite om elkaar te vinden en ook het druk zetten kwam niet lekker uit de verf. Toch kwam PVCV op voorsprong; Twan onderschepte een doeltrap van Zwaluwen en probeerde het van afstand. Zijn schot werd geblokt, maar de bal kwam bij Pascalle die haar duel won en de bal in het doel wist te tikken, 0-1! Zwaluwen kwam op 1-1 vanuit een corner, waarbij er vanaf zo'n 5 meter van het doel helemaal vrij mocht worden ingeschoten, wat misschien wel tekenend was voor de 1e helft van PVCV.

    De tweede helft tapte PVCV uit een ander vaatje. De opstelling was bijzonder, met erg veel ruimte op het middenveld en veel bezetting langs de lijnen. Verdedigend misschien wat kwetsbaarder, maar de bal werd wel ineens veel langer in het team gehouden, waardoor Zwaluwen er eigenlijk niet meer aan te pas kwam. De 1-2 viel ietwat gelukkig, toen Thijs de bal iets te zacht langs de keeper tikte en Tijn vanuit buitenspel positie binnentikte, wat door het arbitrale trio over het hoofd werd gezien.

    De 1-3 was een prachtig afstandsschot van Thijs. Tijn tekende voor de 1-4 vanuit de draai na een voorzet vanaf rechts door Thijs. PVCV kreeg gedurende de wedstrijd nog meer kansen. Zo wist Thijs de bal van de keeper te ontfutselen vanuit een corner, maar zijn schot ging via de paal weer terug het veld in. Tijn leek de bal langs de keeper te kunnen schuiven, maar die wist de bal op een wonderbaarlijke manier net naast te tikken. Pascalle zag de keeper iets te ver naar de verre hoek staan, maar haar schot in de korte hoek ging net naast.

    Tot slot een compliment voor Panagiotis die de tweede helft heerste op het middenveld en een verdienstelijk potje speelde. Volgende week de laatste competitiewedstrijd van het seizoen om de tweede plaats veilig te stellen tegen directe concurrent Elinkwijk.