• In deze uitdaging om een fitte line-up op te stellen, worstelde PVCV JO16-1. Vorige week stonden ze tegenover dezelfde tegenstander, Alexandria'66, maar in de beker verloren ze met 4-1.

  Vandaag markeerde de allereerste competitiewedstrijd van PVCV JO16-1, uitkomend in Divisie 4, die plaatsvond bij Alexandria'66 in Rotterdam. De startende elf bestond uit Sven in het doel, terwijl de verdediging werd versterkt door Jurre, Romeo, Adam en Aboubakr. Het middenveld werd gedomineerd door Imran, Berry en Naoufal, terwijl Valentijn, Nousayr en Delano voor het aanvallende gevaar zorgden. Op de bank zaten Soufyan, Bandi, Roan, Dion en reservedoelman Thomas.

  Door de vele blessures moest het team zich versterken, met spelers uit andere teams en kon PVCV rekenen op Dion van JO15.1.

  In de eerste helft zagen we twee vrije trappen voor PVCV, uitgevoerd door Adam, die gevaar in het zestienmetergebied brachten maar zonder resultaat.

  Alexandria probeerde het ook met een gevaarlijke vrije trap, maar doelman Sven wist deze dreiging af te wenden. Ondanks veelbelovende aanvallen resulteerde dit niet in een voorsprong voor PVCV in de eerste helft.

  De scheidsrechter liet veel fysieke duels toe en nam enkele controversiële beslissingen. Hij leek de vlaggen van zowel de assistent-scheidsrechters van Alexandria als die van PVCV volledig te negeren.

  Alexandria nam het initiatief en probeerde aan te vallen, maar Romeo en Adam stonden stevig in de weg en haalden de aanvallen keer op keer weg. De organisatie van PVCV was uitstekend, waardoor de tegenstander gedwongen werd lange ballen te spelen, die werden onderschept door de solide viermansverdediging van Jurre, Romeo, Adam en Aboubakr.

  Hoewel PVCV kansen creëerde via Valentijn, Nousayr en Delano, slaagden ze er niet in deze te benutten. De rust werd bereikt met een gelijke stand van 0-0, ondanks dat PVCV de betere ploeg was.

  In de tweede helft, vanwege Berry's blessure, werd het middenveld aangepast en stapte Soufyan half fit het veld in. PVCV bleef goed georganiseerd spelen, waardoor de tegenstander moeite had om kansen te creëren.

  Valentijn zette een zelf benutte vrije trap voor en Imran, die hoog boven iedereen uittorende, kopte de 0-1 binnen na een goede doorzetactie van Valentijn.

  Bandi, die na een blessure inviel, bracht direct dreiging aan de rechterkant, maar kon het nog niet omzetten in doelpunten vanwege het gebrek aan wedstrijdritme. Hij probeerde echter zijn teamgenoten in scoringspositie te brengen.

  Na 15 minuten in de tweede helft was duidelijk te zien dat de spelers vermoeid raakten, terwijl Alexandria'66 steeds meer druk uitoefende.

  Helaas raakte Naoufal geblesseerd na een harde overtreding, en er werd gevreesd voor een ernstige knieblessure, wat het team in deze fase van de competitie kon missen.

  Alexandria bleef aandringen en profiteerde van een moment van concentratieverlies en slordig uitverdedigen, waardoor ze een prachtige vrije trap van buiten de zestien meter in het doel vlogen en de stand op 1-1 brachten.

  PVCV kreeg nog enkele uitgelezen kansen, maar slaagde er niet in deze te benutten. Het team werkte echter hard tot het laatste fluitsignaal en verdiende een gelijkspel.

  Het resultaat was een terecht gelijkspel, waar beide teams tevreden mee kunnen zijn. De wedstrijd had zowel in het voordeel van PVCV als Alexandria kunnen eindigen, dus een puntendeling was rechtvaardig.

  Met hoop op een fitte selectie volgende week tegen JVOZ uit Zeeland, kijkt PVCV vooruit naar de volgende uitdaging.