• Eén zwaluw maakt nog geen zomer

    De feestdagen zitten er op. En dus kan er weer aan voetbal gedacht gaan worden. Vorige week werd er al een toernooi in Alkmaar gespeeld. Echter een aantal jongens konden er toen niet bij zijn. Inmiddels is er afgelopen week ook alweer een keer getraind en vandaag stond de eerste oefenwedstrijd gepland. Zo kunnen we ons langzamerhand gaan voorbereiden op de voorjaarscompetitie. Dat zal voorlopig zonder Timo moeten gaan gebeuren. Die is aan het genieten van een heerlijke \"wereld\" reis door Azie en Australie. We zullen je missen Timo maar uiteraard veel plezier gewenst! Om het gemis van Timo op te vangen viel Thijs uit de JO13-2007-2 in. Daarnaast hadden we nog een pech geval maar niet bij de spelers. Brent bleek gisterenavond bij een eigen training zijn pols te hebben gebroken. Hij sloot iets later aan daardoor maar kreeg natuurlijk veel beterschap toegewenst. Ook vanuit deze kant nog een keer sterkte met het herstel gewenst! En dan over naar de wedstrijd. Tegenstander Zwaluwen Utrecht. Een geduchte tegenstander (helaas vandaag niet in het mooie thuis tenue) uitkomend in hoofdklasse 2. Een mooie uitdaging zo net na de winterstop.

    Terwijl de ouders een korte nieuwjaarsreceptie hielden in de kantine maakten de teams zich klaar voor de wedstrijd. Op moment dat we op weg gingen naar veld twee voor het begin van de wedstrijd begon het zachtjes te regenen om daar (tegen de weersverwachtingen in) ook niet meer mee te stoppen. De teams stonden inmiddels klaar om af te trappen. Piet Hein floot voor het begin van de wedstrijd. Zwaluwen probeerde meteen fel te beginnen maar PVCV nam al snel de regie over. Er ontstond al snel een overwicht voor PVCV en het spel speelde zich vooral af op de helft van Zwaluwen. Vooral via de rechterkant kwam PVCV er een paar keer goed doorheen. De eerste kansjes kwamen ook daar maar de keeper van Zwaluwen stond zijn mannetje. Na een minuut spelen werd de druk toch teveel voor Zwaluwen. Een corner werd goed voorgebracht waarna paniek in de Utrechtse verdediging ervoor zorgde dat de 1-0 er in zat. PVCV bleef daarna makkelijk de betere ploeg. Alhoewel het spel nog wel wat rommelig was. Zwaluwen kreeg één kans in de eerste helft. De rechtsback (Valderema) schoot na mooi mee opkomen de bal hard in maar Daniel tikte de bal via de lat over. Het was bijna rust toen Marijn goed zijn tegenstander voorbij ging en met een overtreding werd neergehaald. Penalty. De keeper van Zwaluwen pakte de penalty echter goed waardoor de ruststand 1-0 bleef. Koud en nat konden we daarna de kantine en kleedkamers opzoeken. Even opwarmen.

    Nadat de koffie en thee op waren gedronken kwamen de spelers alweer richting het veld. Het was nog steeds koud en nat en dus zocht een verkleumd legioen de zijlijn op. Zwaluwen begon sterk aan de tweede helft. Voor het eerst in de wedstrijd ontstond er wat druk op het doel van Daniel. Gelukkig stond de verdediging goed (met ook een prima spelende Thijs) en anders was Daniel er wel om zijn doel schoon te houden. De wedstrijd kwam na deze beginfase wat meer in evenwicht. Zonder echt grote kansen voor beide doelen. Na een minuut of 15 spelen ging PVCV wat beter voetballen. De bal ging wat beter rond en er kwam meer dreiging voor het doel van Zwaluwen. De beloning kwam al snel. Na een goede aanval stond Thomas klaar om de 2-0 erin te schieten. Hierna probeerde Zwaluwen er alles aan te doen om de aansluitingstreffer te maken. Die dachten ze even gemaakt te hebben maar Daniel kon net voor de doellijn redding brengen. Lichte frustratie maakte zich meester bij de Utrechters. Uiteindelijk kwam de 2-1 alsnog op het bord na een goede aanval van Zwaluwen. Met nog een paar minuten te spelen pakte PVCV het weer op en was een maatje te groot in de slotfase. Joran werd goed diepgestuurd aan de rechterkant. De keeper kon nog net redding brengen op zijn schot maar Niccolo stond op de juiste plek om de beslissende 3-1 erin te schieten. Daarna kwamen er nog wat kansjes op de 4-1 maar die viel niet meer. Een zucht van opluchting viel langs de lijn toen Piet Hein eindelijk voor het einde van de wedstrijd floot. Snel weer opwarmen in de kantine.

    De kop is eraf. De eerste wedstrijd van 2019 zit er op met een overwinning. Het spel was af en toe nog wat rommelig. Maar met een weekje trainen zullen we zien of dat volgende week in de volgende oefenwedstrijd weer wat beter gaat.