• Een totaal andere wedstrijd dan afgelopen woensdag

  Na de enigzins gelukkige maar wel zoete winst van afgelopen woensdagavond op de buren van De Meern was er vandaag kans op revanche voor De Meern. Dezelfde wedstrijd stond op het programma alleen nu voor de 1/8 finales van de beker. De wedstrijd werd nu gespeeld bij PVCV in plaats van De Meern. Goed nieuws was er vanuit de ziekenboeg. Joran was weer beter en was er bij. Ook Jesper is weer zo goed als fit en mocht een kwartiertje mee doen. Alleen Timo was er natuurlijk niet bij ivm de prachtige reis die die aan het maken is. Het beloofde een prachtige lentedag te gaan worden alhoewel het 's ochtends vroeg nog flink koud was. Vroeg was het want er werd om 07.30 uur verzameld om om 08.30 uur te kunnen aftrappen.

  Veel vraagtekens voor wat betreft het verloop van deze wedstrijd vooraf. De Meern speelde afgelopen woensdag, zeker in de eerste helft, prima voetbal. Daarentegen speelde PVCV vooral in de eerste helft erg matig. De winst werd echter wel over de streep getrokken door PVCV in de tweede helft, dat was dan wel weer knap. We waren dus erg benieuwd hoe het vandaag zou gaan. De jongens hadden vooraf aangegeven de competitie belangrijker te vinden dan de beker, dat beloofde dus niet direct heel veel goeds. Nadat beide teams de besprekingen en warming up's er op hadden zitten maakten beide ploegen zich klaar voor de wedstrijd. Zowel vanuit De Meern als PVCV werd het supporterslegioen snel groter. Iedereen was benieuwd naar deze derde confrontatie dit seizoen tussen beide ploegen.

  De Meern mocht aftrappen maar PVCV veroverde al snel de bal en zette de toon voor een goed begin. Er werd goed druk naar voren gezet en De Meern had moeite om aan voetballen toe te komen. Langzamerhand kreeg PVCV ook wat kansen en mogelijkheden om gevaarlijk te worden zonder dat de trekker goed kon worden overgehaald. Maar het was wel duidelijk dat de eerste helft een totaal ander beeld gaf dan afgelopen woensdag. PVCV was de betere partij. Ook nu probeerde De Meern waar mogelijk hoog druk te zetten maar onze verdediging en middenveld voetbalde daar steeds prima onderuit waardoor PVCV weer aan aanvallen kon denken. Het enige waar het aan ontbrak was het afmaken van de kansen en mogelijkheden. De bal viel steeds net niet goed. Aan de andere kant kreeg De Meern geen kans. Behalve aan het eind van de eerste helft na twee slordigheidjes achterin maar Daniel stond steeds goed klaar om de bal te onderscheppen. Zo was het uiteindelijk rust. Met een 0-0 tussenstand gingen we rusten.

  De conclusie was duidelijk. PVCV had er een prima eerste helft op zitten en was sterker geweest dan De Meern. Waar dat woensdag andersom was en PVCV wel een voorsprong had was dat nu helaas niet zo. Maar we hadden nog een tweede helft te gaan. Snel gingen we weer op weg naar veld 2 voor het vervolg van de tweede helft.

  De tweede helft ging van start en opnieuw begon PVCV goed. Het werd echter al snel duidelijk dat De Meern een muur van verdedigers had opgebouwd en gokte op de snelle omschakeling. De muur van vijf verdedigers maakte het lastig voor de aanvallers van PVCV om er doorheen te komen. Gevaarlijkste moment was voor Tom die net de bal niet langs de keeper kon schieten. Een botsing tussen de keeper en Tom was het gevolg. Gelukking konden beide verder. Het overwicht bleef voor PVCV maar De Meern werd af en toe gevaarlijk in de omschakeling. Die gevaarlijke momenten werden twee keer achter elkaar goed afgemaakt. Zo stond het opeens 0-2 voor De Meern. PVCV bleef het daarna proberen maar het geluk zat deze keer niet mee. Vlak voor tijd dacht Marijn de 1-2 gemaakt te hebben maar helaas was het net aan buitenspel. Uiteindelijk eindigde wedstrijd daarmee in een 0-2 overwinning voor De Meern.

  Helaas werd het goede voetbal van PVCV vandaag niet beloond met de winst. De complimenten waren er echter genoeg. Langs de kant had een KNVB official de wedstrijd bekeken en die gaf na afloop aan erg onder indruk te zijn van het PVCV spel met de opbouw van achteruit. In ieder geval gaf de wedstrijd een totaal ander beeld dan afgelopen woensdag. Zowel in spel als helaas ook in de uitslag. We kunnen ons in ieder geval vol richten op de competitie waar we sterk gestart zijn met zes punten uit twee wedstrijden. Kijken hoe we dat een mooi vervolg gaan geven na de voorjaarsvakantie.