• Een koude voorwedstrijd voor de Champions league

  Voor de derde keer in korte tijd stond er een uitwedstrijd in Amsterdam gepland voor onze jongens. Deze keer een inhaalwedstrijd tegen WV-HEDW. Jawel die club met die moeilijke naam. Ondanks dat het een woensdagavond wedstrijd betrof verzamelde er zich een waar supporterslegioen bij PVCV om af te reizen richting Amsterdam. Eerst werd Joran gefeliciteerd met zijn 12e verjaardag. Daarna konden we de auto in. Op weg naar Amsterdam reden we langs de Arena waar vanavond het spektakel zou gaan plaats vinden. De kwartfinale tussen Ajax en Juventus. We waren met z'n allen een klein beetje in de buurt van mannen als Ronaldo en Dybala. Zonder files kwamen we aan op dezelfde plek als afgelopen zaterdag. Echter nu liepen we naar rechts de velden op richting het complex van WV-HEDW ipv naar links richting Zeeburgia.

  In de gezellige kantine kon het personeel aan de bak. Het avondeten bestond voor het legioen uit tosti's. De jongens maakten zich klaar voor de wedstrijd waarbij de zoektocht naar een veld kon beginnen. Een veld voor de warming up werd al snel gevonden maar het was puzzelen voor de mannen van WV-HEDW waar de wedstrijd gespeeld zou kunnen gaan worden. Uiteindelijk werd er een veld gevonden. Nadat beide teams de voorbereiding erop hadden zitten verzamelden zich iedereen zich rondom het aangewezen veld. De spelers van PVCV stonden al klaar maar op de helft van het veld werd er getraind en de dames die daar aan het trainen waren maakten geen aanstalten om daar mee te stoppen. Na een hoop gepuzzel werd er een nieuw veld gevonden en wel het hoofdveld vlak voor de kantine. Het legioen zocht een plekje in de koude avondzon (en uit de wind) op en de beide elftallen maakten zich klaar voor de wedstrijd. Noeri nam daarbij plek op de bank om zijn ploeggenoten te supporten. Met zijn hand in het gips kon die nog niet voetballen. De scheidsrechter was er inmiddels en met een kwartiertje vertraging kon er eindelijk worden afgetrapt.

  PVCV begon sterk aan de wedstrijd. Met goed positiespel en een mooie opbouw van achteruit werd het initiatief van de wedstrijd gepakt. Dit leverde niet meteen grote kansen op maar goed om te zien was het wel. Na een kleine 10 minuten begon WV-HEDW wat van zich af te bijten en werd duidelijk dat dit vooral een fysiek sterke ploeg was. Dat wisten we natuurlijk ook nog wel vanuit de wedstrijd voor de winterstop (toen een mooie 0-2 winst voor PVCV) maar het werd nu nog wat duidelijker. De eerste slachtoffers kwamen al snel daar. Ties werd vervelend geraakt en moest gewisseld worden. De wedstrijd ging verder waarbij het voetbal van PVCV kant wat slordiger werd. Daardoor werden de jongens uit Amsterdam in de wedstrijd geholpen en kregen ook wat mogelijkheden. Gelukkig stond de verdediging steeds goed en anders was onze topper in het doel er altijd nog. Aan de andere kant kreeg PVCV ook een paar kansjes. Met de grootste kans was misschien wel voor Thomas die de bal kon inkoppen maar net niet de bal in de hoek kreeg waardoor de keeper makkelijk kon vangen. Langzamerhand begon de scheidsrechter (met overigens goede bedoelingen) ook een rol te spelen in de wedstrijd. Twee discutabele momenten kort achter elkaar waarbij WV-HEDW op gevaarlijke plekken een vrije trap mee kreeg. Gelukkig gingen beide ballen er niet in. Uiteindelijk was het rust en konden we de warmte van de kantine en de kleedkamer opzoeken.

  Het begin van de wedstrijd was goed geweest maar daarna was het toch een wat rommelige eerste helft was geworden. Deze wedstrijd kon nog alle kanten op, om maar een cliche te gebruiken. Inmiddels stonden de jongens van WV-HEDW alweer op het veld. Iedereen wilde natuurlijk snel naar huis om Ajax - Juventus te kijken. Onze jongens werden opgetrommeld en kwamen ook weer snel het veld op gerend. De warme kantine werd ingeruild voor de koude zijlijn en de tweede helft kon beginnen.

  Die tweede helft werd er voetballend gezien niet echt veel beter op. Wat wel mooi was om te zien dat onze jongens de strijd aan gingen met de jongens uit Amsterdam die bijna allemaal wel een kop groter waren. Die strijd bracht helaas nog wat extra slachtoffers want Joran en Julius raakte ook nog geblesseerd. Vanwege het beperkte aantal wissels moest er soms op de tanden worden gebeten en toch worden doorgegaan. De tweede helft kwam door deze strijd meer in evenwicht en er kwamen kleine kansjes aan beide kanten. Halverwege de tweede helft kreeg PVCV een vrije trap. Andres ging achter de bal staan en schoot de bal hard op het doel. Deze ging onhoudbaar voor de keeper hoog het doel in. Wat een mooie goal! De 0-1 voorsprong was te pakken. Helemaal terecht misschien niet maar niemand uit Vleuten die zich daar druk om maakte. Lang konden we jammer genoeg niet van de voorsprong genieten. Na een goede aanval brachten de Amsterdammers de stand alweer snel op 1-1. Richting het eind van de wedstrijd was het meest opvallende een aantal ongelukkige beslissingen van de scheidsrechter. Er waren wel twee of drie momenten waarbij PVCV met twee of drie man in een overtal situatie richting het vijandelijke doel kon, waarbij er geen voordeel werd gegeven maar af werd gefloten voor een kleine overtreding daar aan voorafgaand. Dat zorgde voor een hoop onbegrip bij de jongens in het veld. Uiteindelijk liep de rommelige tweede helft richting het eind en floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd waarbij iedereen kon leven met de 1-1 eindstand.

  De jongens zochten snel de kleedkamer op waarbij Joran de zakjes chips kon uitdelen voor zijn verjaardag. Daarna werd er niet gedoucht maar werden snel de auto's opgezocht. Kijken of Ajax - Juventus net zo'n spektakel zou gaan worden als deze voorwedstrijd. Daarna snel herstellen en op naar zaterdag als de Koninklijke HFC op bezoek komt in Vleuten.