• Een extra tegenstander

    We gaan niet zo goed van start. Veel last van een glibberig nat veld na een sneeuwbui. We staan al vrij snel achter met 1:0. Het gaat moeizaam. Er komen wel wat kansen maar deze willen er niet in. Niet veel later al de 2:0. Het veld staat ook wat te stil en het team vecht vooral tegen zichzelf. Opnieuw een uitbraak van Zwaluwen maar ze staan buitenspel en de vlag van de grensrechter gaat omhoog. De scheidsrechter negeert het signaal volkomen en kent het opvolgende doelpunt goed. Uiteraard leidde dit tot emotionele reacties met als gevolg dat we 2 minuten met 10 man verder moesten. Het team begint nu wel wat beter te draaien en eindelijk is daar dan het eerste doelpunt voor ons. Na goed doorzetten van Stijn de voorzet op Thijs K en het doelpunt: 3:1.

    Na rust begonnen we sterk en kon Fenno de 3:2 scoren. De wedstrijd begon te keren. Er waren kansen op de gelijkmaker toen na wat onnodig gerommel achterin Zwaluwen toch nog de 4:2 kon maken. Het tempo werd opgevoerd en we hadden het beste van de wedstrijd. Na een inzet van Fenno kaatste de bal wat heen en weer en daar de 4:3. Het kon nu niet lang meer duren voordat we dan toch de gelijkmaker zouden scoren. Scheidsrechter werkte echter nogal tegen met eigenaardige inzichten over wat wel of niet voordeel was, wel of niet een overtreding en wel of niet buitenspel. Grootste deel van de tijd leek hij ook bezig met andere zaken dan het spel want er werd veelvuldig op het mobieltje gekeken. Daar hadden we een extra tegenstander aan. Stijn schoot op de lat. Een bal van Thijs K werd net op de lijn door de keeper gepakt. Nog even goed aanzetten en dan moet de bal er nog wel een keer ingaan. Dat zag de scheidsrechter ook en deze besloot maar af te fluiten. Ruim voor einde reguliere speeltijd. Werkelijk schandalig.

    Er is zeer hard gewerkt. Begin was niet te best maar het spel kwam meer en meer in evenwicht en naar het einde toe waren we duidelijk beter. Volgende keer weer een nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen en hopelijk een fatsoenlijke scheidsrechter.