• Na een vrij weekend stond vandaag de eerste competitiewedstrijd op groot veld op het programma. De vraag was of de stijgende lijn van de onderlinge oefenwedstrijden kon worden doorgezet. Behalve Sterre, die nog hersteld van een polsblessure en haar team kwam aanmoedigen, was PVCV compleet. Er mocht worden gespeeld op het hoofdveld bij Maarssen en de supporters zaten heerlijk in het zonnetje klaar voor een mooie wedstrijd. En voor PVCV werd het een mooie wedstrijd!

  Maarssen werd vanaf de start direct onder druk gezet en kon niet veel meer dan met zijn allen verdedigen rondom het eigen strafschopgebied. Panagiotis legde de bal na een goed actie terug op Pascalle, die zag dat Louka haar van richting veranderd schot net niet kon binnenwerken bij de tweede paal. Na een mooie één-twee tussen Pascalle en Tijn, kreeg Louka de eerste grote kans van de wedstrijd, maar zijn schot van binnen de 11 meter ging net over. PVCV bleef aanvallen, maar de afronding was het steeds net niet en het publiek leek ook verbaasd dat de bal er ineens in lag, toen Tijn van grote afstand de keeper verraste, 0-1!

  Een mooie combinatie over links kwam via Duncan, Tijn en Louka bij Jasper die mooi laag diagonaal inschoot, maar zijn inzet ging rakelings voorlangs. Louka wist de bal na een goede actie bij Jasper te krijgen, die pech had dat zijn bal werd geblokt. De bal kwam bij Tijn, die meer geluk had en zijn inzet via een verdediger in het doel zag belanden, 0-2.

  PVCV bleef goed voetballen, combineren en kans creëren, maar het zat met name Jasper niet mee in de afronding, wat hij (spoileralert!) later overigens ruimschoots zou goedmaken. Een geblokt schot kwam toevallig bij Sven, die ineens kon schieten zonder een voet van Maarssen te raken, maar zijn inzet knalde via de paal terug het veld in. Vlak voor rust viel toch de 0-3 na een slippertje van de laatste man van Maarssen waar Jasper dankbaar van profiteerde.

  De tweede helft leek Maarssen even van zich af te bijten, maar Twan en Daan waren als slot op de deur niet van plan om Thijmen wat te doen te geven en gaven de aanvallers geen kans. Ook Jacky die zijn debuut in het amateurvoetbal maakte op de rechtsback positie deed dit met verve. Daan stuurde na één van zijn onderscheppingen Jasper diep, die de bal in de draai voorgaf op Sven, maar de hoek was net te moeilijk waardoor de keeper redding kon brengen.

  Een mooie steekbal van Tijn werd mooi afgerond door Louka, maar helaas werd de goal afgekeurd voor buitenspel wat op zijn minst twijfelachtig was. Een pass vanuit de verdediging werd ineens doorgespeeld door Panagiotis naar Jasper die de 0-4 binnenschoot en toen ging het ineens snel. Binnen 5 minuten wist Jasper nog tweemaal te scoren, waarvan de 0-5 op aangeven van Panagiotis uit een vrije al en 0-6 uit een pass van Thijs, waar hij de bal eigenlijk breed had moeten leggen op Tijn.

  Het verzet van Maarssen was gebroken en PVCV kreeg veel ruimte. Brent gaf een dieptepass op Tijn die in buitenspel positie leek te staan, maar hij mocht door van de scheidsrechter en zette vervolgens Jasper vrij voor de keeper, die ditmaal wel breed speelde op Sven die dit buitenkansje niet aan zich voorbij liet gaan, ondanks dat de verdediger op de doellijn er nog dichtbij zat.

  Een pass vanaf rechts door Sven op Jasper werd mooi gekaatst op Thijs die goed opkwam en de 0-8 binnenschoot. Na een mooie aanval via rechts werd Tijn vrijgespeeld voor de keeper via Nick, Brent en Thijs. De keeper wist zijn doel echter snel te verkleinen en Tijn zijn inzet te keren.

  Een goed begin met leuk samenspel, lekker zonnetje en een goede teamprestatie! We hebben zin in volgende week 😊