• PVCV 1 - FC Abcoude 1   (1-0)  1-0
   
  PVCV heeft in de degradatiekraker tegen Abcoude een volkomen terecht afgedwongen winst in de wacht gesleept. De Vleutense formatie gaf tijdens deze cruciale wedstrijd aan de onderkant van de tweede klasse nagenoeg geen kansen weg en scoorde, overigens net als vele andere gespeelde wedstrijden, te weinig om het spelbeeld echt recht te doen. De uiteindelijke 1-0 winst was dan ook geen enkel moment in gevaar, belangrijke drie punten werden aan het totaal toegevoegd, toch zal de ploeg meer effectiviteit moeten tonen in het afronden van kansen om ook dit seizoen de dans te ontspringen in het gevecht tegen degradatie uit de tweede klasse B. Met deze drie punten is PVCV weer helemaal terug in de strijd om de voorlaatste plek, zij benaderen Abcoude tot op twee punten. Ook andere concurrenten wisten niet te winnen, waardoor PVCV weer een keer bestempeld kan worden als winnaar van het weekend.
   
  Er werd door de club vooraf in ieder geval alles aan gedaan in dit cruciale weekend voor ons eerste elftal; ondanks het slechte, onstuimige weer waren vele mensen op de been om ons vlaggenschip vol enthousiasme naar de winst te schreeuwen. Want dat was uiteindelijk waar alles om draaide deze zondag, er moesten drie punten worden gepakt om enig rol van betekenis te kunnen blijven spelen in de heftige degradatiestrijd in deze klasse. Dat moest dit weekend gebeuren tegen directe concurrent Abcoude en met de aanwezigheid van supporters van alle leeftijden liet de club in ieder geval zien als een blok achter haar eerste elftal te staan, hulde!! Helaas beschikte het eerste team dit weekend niet over Damian en Thom, daar stond de basisrentree van Dennis en Jim tegenover. Onze eigen jeugd begeleidde het eerste elftal naar de middenstip, luidkeels werden de kleuren rood en wit aangehaald.
   
  In de eerste helft werd er in zeer lastige omstandigheden, zeer matig gevoetbald door beide teams. Toch was het PVCV, die het initiatief nam en uiteindelijk ook meer wist af te dwingen dan haar opponent. Dit was enerzijds de verdienste van onze gelegenheidsachterhoede met Robin voor het eerst centraal naast Sander, die deze wedstrijd geconcentreerd speelde en weinig weg gaf, anderzijds had de Zuid-Amsterdamse formatie het lastig tegen de gemotiveerde Vleutense middenvelders en aanvallers. Jim speelde een goede eerste helft, na langdurig blessureleed, en Dennis, Bas en Daniel vormde een sterke en dreigende aanvallende driehoek. Nadat PVCV in de eerste twintig minuten al een aantal keer dreigend kon worden in de ruimte achter de laatste lijn van de tegenstander, was het 'man van de club' Sjoerd van Doorn die op geniaal aangeven van Daniel Kovachev de terechte voorsprong op het bord kon knallen. Ook op andere momenten kwam PVCV in interessante situaties voor de goal van Abcoude terecht, de echte scherpte voor de goal ontbreekt echter nog steeds. Gezien het aantal gecreëerde kansen van PVCV, iedere wedstrijd weer, hoort deze ploeg niet te staan waar het momenteel staat. Vertrouwen zal de sleutel zijn. Uiteindelijk waren beide ploegen blij met een 1-0 de rust in te kunnen gaan, de één omdat het niet meer was, de ander omdat ze niet gewend is met een voorsprong de kleedkamer te kunnen opzoeken.
   
  In de tweede helft geen ander beeld. PVCV was de ploeg die gevaarlijk kon worden, Abcoude die maar niet aan een soepele aanval toekwamen. Sjoerd van Doorn en Daniel Kovachev waren op het middenveld de spelers, die als motor van de ploeg, het team wisten te dragen. Voorin werden veel duels gewonnen door Dennis en Bas, hetgeen tot kansen leidde. Daniel kwam, net als Bas en Dennis tot een één op één met de keeper, we wisten de goal echter niet te treffen. Wanneer die ballen op een gegeven moment toch wel eens zouden gaan vallen, dan gaat het deze ploeg met verve lukken zich te behouden in deze klasse. Laten we het erop houden dat we ons geluk aan het sparen zijn en dat er nog mooie dingen te gebeuren staan. Lang verhaal kort: "we waren beter, hadden meer moeten scoren, maar zijn blij met drie punten", aldus mijn kind van negen.
   
  Met deze overwinning doet PVCV weer goed mee in de strijd tegen degradatie. Men komt op twee punten van concurrent Abcoude, met een programma dat in ieder geval de gelegenheid biedt om er nog een mooi seizoen van te maken. De ploeg heeft daarbij aan binding gedaan met de aanwezige jeugd, die hun helden terecht zagen winnen. We kijken vooruit en we zien een uitwedstrijd tegen Elinkwijk, een goede ploeg, die je niet op een goede dag wilt treffen. Daar staat tegenover dat PVCV in haar wedstrijden tegen Soest en SDZ heeft aten zien ook tegen deze tegenstanders kansen te hebben. Doordat ook directe concurrent Weesp verloor kan PVCV met recht de winnaar van het weekend worden genoemd aan de onderkant van de competitie. En dat is dan toch een heerlijk gevoel voor even. Kom ons eerste team steunen bij Elinkwijk, volgende week zondag om 14.00 uur in Utrecht. Volgende thuiswedstrijd is een week later, op 24 maart,  tegen koploper SDZ.
   
  FORZA Peefie!
   
  Opstelling: Regilio van Renswouw, Nick Morren, Sander van der Woude, Robbin Brandsen, Dion van der Gun, Sam van Breukelen, Sjoerd van Doorn (1 doelpunt), Jim Zeehuisen (Max Raemakers), Daniel Kovachev, Dennis Boeijen (Fabian van Haarlem), Bas Jansen.