• Corona Regels bij PVCV per 1 oktober 2020

  9 okt 2020
 • Beste coaches, teamleiders en ouders, 


  PVCV geeft op volgende wijze gehoor aan de extra maatregelen die maandag 28 september door de regering zijn afgekondigd, gehoord hebbende de KNVB en de Gemeente Utrecht en onze kennis van de afgelopen Corona-periodes.

  Vervelend allemaal, maar onontkoombaar, en tijdelijk.

  Komende dagen zullen we hulp inroepen van ouders om toe te zien op het naleven van de regels; u kent vast de fraaie rode jasjes die we daarvoor al in gebruik hadden. Houd je aan de aanwijzingen van de vrijwilligers.

  Op wedstrijddagen blijft de wedstrijdtafel van kracht (zie instructies onder).

  Bovenal geldt: gebruik je gezond verstand en let een beetje op elkaar.

  Kantine en faciliteiten
  1. De kantine is komende weken dicht. Dus ook de toiletten.
  2. Er mag géén publiek aanwezig zijn tijdens trainingen en wedstrijden.
  3. Kleedkamers zijn dicht tijdens trainingsdagen en beschikbaar op wedstrijddagen en voor oefenwedstrijden. Scheidsrechters hebben toegang tot de scheidsrechter kleedkamer.
  4. Alle basisregels blijven gelden: ga thuis naar het toilet, was je handen thuis voordat je naar de training/wedstrijd komt, houd afstand, nies in je elleboog, geen handen schudden, gebruik je eigen bidon, jeugdspelers houden 1.5m afstand tot de coach, senioren houden buiten het veld 1.5m afstand.
  5. Kom niet naar het sportpark bij klachten, in quarantaine bent of in afwachting bent van de uitslag van een Corona-test.
  6. Kom zo veel mogelijk met de fiets. De vergrote fietsenstalling is weer van kracht. PVCV’ers zetten hun fiets niet in het fietsenhok (is gereserveerd voor Handbal en Korfbal).
  7. Houd je aan de aanwijzingen van de vrijwilligers.
  8. De AED en EHBO kist bevinden zich in de kleedkamer van de damesscheidsrechter, deze bevindt zich aan de zijkant van de kantine bij veld 4.

  Trainingen
  9. De trainingen gaan gewoon door.
  10. Ouders mogen hun kind brengen bij de hekken bij de fietsenstalling (“kiss & ride”). Ouders blijven niet hangen bij het sportpark.
  11. Teams die trainen tussen 17:00 uur en 19:30 (alle onderbouw en een aantal bovenbouw teams) gebruiken de ambulance-ingang (bij de tribune) en gaan bij de Sporthal naar buiten (éénrichtingsverkeer).
  12. Teams tot en met de JO10 leeftijd verzamelen bij het ambulance-hek bij de ingang waar ze worden opgehaald door de trainer.
  13. De benjamins verzamelen op woensdag op de parkeerplaats en gaan met de begeleider via de ambulance-ingang naar veld 3.
  14. Overige teams verzamelen op het veld waar getraind wordt, maar mogen pas 5 minuten voor start training het terrein op als team.
  15. Na de training verlaten de spelers direct het sportpark (wel eerst de materialen goed opruimen). 16. Ouders houden bij het wachten op hun kind, 1.5 meter afstand van elkaar.

  Thuiswedstrijden op zaterdag (Jeugd)
  17. Bezoekende teams verzamelen op de parkeerplaats. De leider/trainer meldt zich bij de wedstrijdtafel aan de voorkant van de kantine waar zij de informatie m.b.t. kleedkamers en veld ontvangen.
  18. Alle PVCV-teams verzamelen op de parkeerplaats. De leider/trainer meldt zich bij de wedstrijdtafel aan de voorkant van de kantine.
  19. De benjamins verzamelen op de parkeerplaats bij hun begeleider en gaan via de normale ingang naar veld 4.
  20. PVCV teams kunnen de wedstrijdmaterialen (hoekvlaggen, vlaggen, pionnen, fluitjes) ophalen bij de wedstrijdtafel.
  21. Bij thuiswedstrijden zijn per team naast de teamleider en trainer-coach maximaal vier begeleiders toegestaan (Scheidsrechter, Grensrechter en Verzorger/Video begeleiding). In totaal dus zes begeleiders per team. Zij gelden niet als publiek maar als begeleiders.
  22. Kleedkamers zijn open op zaterdag, maar teams ontvangen géén sleutel. Neem dus je spullen mee naar het veld.
  23. Er is geen limonade voor de teams. Neem je eigen bidon met drinken mee.
  24. Ouders worden bij thuiswedstrijden geacht zich niet rond het sportpark (parkeerplaats) of de omringende fietspaden en wegen op te houden.
  25. Na de wedstrijden verlaten de spelers direct het sportpark (wel eerst de materialen goed opruimen!). De wedstrijdtafel (zaterdag jeugd)
  26. Bezoekende en thuisspelende teams respecteren de vrijwilligers van de wedstrijdtafel, houden afstand, wachten op hun beurt en gaan niet in discussie.
  27. De Wedstrijdtafel wordt gedaan vanuit de kantine vanachter een tafel voor de open deuren naar het terras.
  28. De wedstrijdtafel heeft het wedstrijdprogramma en houdt de aanmeldingen van de teams bij als mede het aantal bezoekers van de tegenpartij
  29. Er worden geen kleedkamersleutels uitgegeven, met uitzondering van de JO23 en haar tegenstander (sleutels 1-4 en 10-13).
  30. Koffie, thee en water is voor de mensen van de wedstrijdtafel voorhanden.
  31. De laatste dienst loopt de kleedkamers na en zet de materialen terug in de kast op de kamer van het wedstrijdsecretariaat.

  Thuiswedstrijden op zondag (Senioren)
  32. Bij thuiswedstrijden zijn per team naast de teamleider en trainer-coach maximaal vier begeleiders toegestaan (Scheidsrechter, Grensrechter en Verzorger/Video begeleiding). In totaal dus zes begeleiders per team. Zij gelden niet als publiek, maar als begeleiders.
  33. Kleedkamergebruik. Er zijn geen kleedkamers beschikbaar voor de tegenstanders, met uitzondering van de tegenstanders van Zondag 1. Mocht er toch ruimte zijn op een bepaalde zondag dan zal dat zichtbaar worden in de voetbalapp.
  34. Spelers houden 1.5m afstand in de dug-out. Als daar geen plaats meer is, nemen spelers plaats buiten de dug-out.
  35. Na de wedstrijden verlaten de spelers direct het sportpark (wel eerst de materialen goed opruimen!).

  Uitwedstrijden op zaterdag en zondag
  36. Bij uitwedstrijden zijn ouders die hun kind brengen in beginsel als begeleider en niet als publiek, wat betekent dat zij de wedstrijd kunnen bekijken. Probeer dit per team tot een minimum te beperken. Houd ook rekening met beperkende maatregelen die de ontvangende club daarnaast kan instellen, zoals een maximum aan begeleiders per team.
  37. Sommige clubs deden dit al; PVCV zal dat bij de ons bezoekende clubs nu ook doen: maximaal zes begeleiders per bezoekend team.
  38. Draag een mondkapje in het vervoer, dus ook in de auto bij niet-gezinsleden vanaf 13 jaar.
  39. Volg de aanwijzingen van de vrijwilligers op bij de club waar je op bezoek bent. Gedraag je als een goede gast en ga niet in discussie.

  Heeft u vragen aan of suggesties voor de voetbalorganisatie van PVCV? Mail die dan naar voetbalzaken@pvcv.nl

  De Corona-commissie

  Corona Regels PVCV Oktober 2020