• SO Soest – PVCV  0 – 0

  Halloween is afgeleid van Hallow-e'en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was dan binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag. De Kelten droegen op deze dag maskers om de boze geesten af te weren. In moderne tijden vieren we steeds vaker Halloween met griezelige maskers, eng geschminkte mensen en nepbloed.

  Na het zien van Soest tegen PVCV is het volkomen helder dat beide teams niet aan Halloween doen. In de hele eerste helft gebeurde al helemaal niets engs. We hebben nul kansen geteld, nul schoten op doel en maar twee mogelijkheden. En dan moesten we al een beetje lenig denken. De tweede helft was al niet veel beter, al kregen beide ploegen wel allebei één 100% kans op een doelpunt. Oei, dat was schrikken. Maar goed, er werd niet gescoord, dus eindigde het ‘Halloween’ treffen in een bloedeloze 0 – 0.

  En vooraf hadden we goede hoop op een leuke pot. Twee prima ploegen op een prachtig sportpark, omringd door in herfstkleuren getooide bomen en veel publiek (zeker ook uit Vleuten). Kortom alle ingrediënten om er een prachtige wedstrijd van te maken. Helaas, dachten beide trainers (niet toevalligerwijs beiden opgeleid door Van der Kooij?) daar anders over. De angst om niet te verliezen, was groter dan de wil om te winnen. De defensieve organisatie was bij beide ploegen prima op orde. De ‘restverdediging’ was erg goed georganiseerd en de aanvallers kregen zo weinig bruikbare ballen dat er voor de toeschouwers werkelijk niets te beleven viel. En zo hielden beide ploegen elkaar keurig in evenwicht en hielden de subtoppers ieder een punt over aan een niet boeiende wedstrijd.

  Was er dan helemaal niks te beleven? Natuurlijk wel. Ivar was de reservekeeper. Deze talentvolle keeper van de O18 mocht voor de eerste keer met het eerste mee. Daarnaast viel Pance in en maakt daarmee zijn competitiedebuut voor Peef. Hij kwam overigens in het veld voor Dani. Vanuit Macedonisch perspectief was dit een hoogtepunt. Ook zagen we Sjoerd weer zonder krukken en dat geeft hoop. Thom dacht hardop na over een mogelijke terugkeer en ook dat is erg fijn. Helaas moest Lars strompelend uitvallen en dat baart zorgen voor volgende week.

  Omdat de bovenste ploegen (IVV en De Meer) ook punten verspeelden, blijven de onderlinge verschillen intact en mogen we ons nog altijd een subtopper noemen.

  Volgende week weten we definitief waar we staan. Dan komt SV De Meer naar Sportpark Fletiomare. De Meer is samen met IVV benoemd tot kampioenskandidaat. Als het ons dan weer lukt om te winnen (vorig seizoen won PVCV thuis met 3-0) dan is het duidelijk dat we bovenin gaan meespelen. Dat belooft weer een mooie wedstrijd te worden.

  Dus graag tot volgende week zondag om 14.00 uur. Oh ja Suzanne, wellicht toch een keer een andere trui aantrekken. Ik dacht iets te ruiken…;)