• Bedrijfsvoetbal

  Bedrijfsvoetbal
  Jaarlijks organiseert PVCV het bedrijfsvoetbaltoernooi voor ondernemingen in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn. Hieronder een verslag van de editie van afgelopen jaar.
  --------------------------------------

  Schitterende start
  Op een zonovergoten sportpark Fletiomare-Oost heeft het team van woningstofferingsbedrijf John van Oort, het felbegeerde Bedrijfsvoetbaltoernooi naar zich toegetrokken. In de finale bleek de ploeg uit De Meern met 2-0 te sterk voor JEFF, het loodgietersbedrijf van Jeffrey Bosman. Sportiviteitsprijs ging naar Thuys. Het was alweer de 51e keer dat Kees van Rijnsoever het toernooi organiseerde.

  Toernooidirecteur Paul Hillebrand had de 13 ploegen opgeknipt in drie poules van drie en eentje van vier. In deze poules zou moet blijken of je het vervolg van het toernooi met de besten mee mocht doen, of juist met de mindere goden.

  1e ronde
  Poule A was net als het voorgaand jaar vooraf betiteld als de poule des doods. JEFF werd andermaal gekoppeld aan Hans van Leeuwen en Stolwijk en kreeg nu ook de mannen van Flier/Van Kuik op de koffie. Doelstelling bleef hetzelfde, een plek bij de eerste twee. In de cruciale wedstrijd halverwege de poule won JEFF van Stolwijk en zodoende wist de titelverdediger (Stolwijk) al snel dat het genoegen moest nemen met een plek in het verliezersgedeelte. Hans van Leeuwen en JEFF waren de toppers, Stolwijk en Flier/Van Kuik de tobbers van deze poule.

  In Poule B waren Portaal en Jan Bos Beheer de debutanten van het bedrijfsvoetbal. Samen met Thuys streden ze om twee plekken in de winnaarsronde. Doelpunten bleken heel schaars in dit gezelschap. Na 2x 0-0 werd er slechts eenmaal gescoord door Thuys in de ontmoeting tegen Portaal. Portaal moest dus genoegen  nemen met de verliezersronde.

  Een andere debutant vonden we in poule C. Het team van Lukassen won zijn allereerste wedstrijd ooit tegen good old ’t Hamhuus. Deze bierdrinkende mannen hadden eerder op de ochtend voor een verrassing gezorgd door het sterke PI2P op 0-0 te houden. Doordat PI2P zich hervond tegen Lukassen (3-0) ging ’t Hamhuus ‘gewoon’ naar de verliezersronde en gingen PI2P en Lukassen volgens verwachting naar het goede gedeelte van het toernooi.

  In de laatste poule de laatste debutant. Schadenet Rosenboom trof met John van Oort en Bodyproof twee ijzersterke teams. Van Oort deelde de eerste tik uit door Bodyproof met 3-1 te grazen te nemen in de openingswedstrijd. Daarna bleek dat het niveau van deze ploegen te hoog lag voor Rosenboom. Zonder een doelpunt te scoren moesten zij naar de verliezersronde.

  2e ronde
  Het winnaarsgedeelte bestond uit twee poules van vier, die streden om in totaal vier tickets voor de kruisfinales. Het verliezersgedeelte bestond uit een poule van vijf die onderling mochten uitmaken wie er nummer 9 tot en met 13 zouden worden.

  Poule A
  Hans van Leeuwen, PI2P, Bodyproof en Bos Beheer werden aan elkaar gekoppeld in poule A. Snel duidelijk werd dat Bos Beheer niet kon tippen aan het niveau van de eerste drie. Voor deze drie waren er echter maar twee plekjes voor de knock-outfase te verdienen. PI2P bleek te sterk voor Hans van Leeuwen door in de slotfase uit een vrije trap de 2-1 binnen te werken. Een cruciaal resultaat, want de andere onderlinge wedstrijden eindigden gelijk. Exit voor het immer sterke Hans van Leeuwen dus, PI2P en Bodyproof mochten door voor de hoofdprijs

  1. PI2P                3-7
  2. Bodyproof        3-5
  3. Van Leeuwen   3-4
  4. Bos Beheer      3-0

  Poule B
  Een doelpuntrijke poule was dit. Hoewel JEFF en Thuys nog doelpuntloos opende, vielen er in het restant nog 14 goals te noteren. Lukassen kreeg de helft hiervan om de oren, maar won wel weer de onderlinge wedstrijd met Thuys. Dat opende de weg voor JEFF en John van Oort (die onderling 1-1 speelden) om Thuys en Lukassen soepel te elimineren.

  1. Van Oort          3-7
  2. JEFF                  3-5
  3. Lukassen          3-3
  4. Thuys               3-1

  Poule C
  Stolwijk mocht dan te klein zijn voor het tafellaken, het was weer veel te groot voor het servet. Het won zonder tegengoals van alle andere ploegen en was duidelijk ‘best-of-the-rest’. Portaal luisterde het debuut op met een verdienstelijke 10e plek en won zijn laatste drie wedstrijden van het toernooi, iets wat doorgaans zelfs de winnaar niet kan navertellen. Flier/Van Kuik was een maatje te groot voor zowel ’t Hamhuus als Schadenet en Rosenboom. Laatstgenoemde ploegen hebben in al hun wedstrijden het net niet kunnen vinden. Echter de verdediging van ’t Hamhuus was net even iets beter, zodat Rosenboom debuteerde met een laatste plaats in de rangschikking.

  Knock-out fase
  Door de cruciale nacompetitiewedstrijd van PVCV 1 (tegen APWC, 4-0 winst en dus handhaving in de 2e klasse) werd het toernooi versmald tot twee velden. Hierdoor duurde alles wat langer, maar ach, met het zonnetje op de bol en een gezellig sportpark zijn er ergere dingen te verzinnen. PI2P en JEFF kregen de bal niet achter de uitblinkende doelmannen en dus moesten pingels de beslissing brengen. En als je dan Pieter-Bas Goes op doel hebt, kun je eigenlijk niet meer verliezen. Zodoende had de kater van de onmogelijke loting voor JEFF alweer plaatsgemaakt voor de euforie van een finaleplaats. John van Oort had aanmerkelijk minder moeite met Bodyproof. Een soepele 2-0 was de opmaat voor een finaleplaats, waarin ze toch door menigeen gezien werden als grote favoriet.

  En die favorietenrol werd met verve waargemaakt tegen JEFF. Nadat het hoofdveld weer was vrijgemaakt voor de finale, ging de ploeg los. Halverwege de pot kwam Van Oort op voorsprong. Bosman zag de gelijkmaker nog afgekeurd worden, alvorens de wedstijd met een 2e goal definitief in het slot ging. En zo kon John van Oort geschiedenis schrijven, want nooit eerder werd hij gesignaleerd met de felbegeerde bokaal. Komend seizoen mag zijn team de beker verdedigen. PI2P werd net als vorig seizoen derde, voor Bodyproof.

  Eindstand

  1. John van Oort
  2. JEFF
  3. PI2P
  4. Bodyproof
  5. Lukassen
  6. Hans van Leeuwen
  7. Bos Beheer
  8. Thuys
  9. Stolwijk
  10. Portaal
  11. Flier/Van Kuik/Van den Tempel
  12. Hamhuus
  13. Rosenboom