• Alle PVCV Jeugdselecties in de Divisie in seizoen 2020|21!

  3 jul 2020
 • Alle PVCV Jeugdselecties in de Divisie in seizoen 2020|21!

  Bijzondere mijlpaal - alle PVCV “JO” teams in de Divisie!
  Tijdens de Corona-tijd hebben de clubs hun teams opnieuw moeten inschrijven voor de diverse jeugdcompetities in verband met de nieuwe opzet van de topjeugdcompetities (lees hier). Bovendien konden er verzoeken worden gedaan voor het hoger of lager inschrijven van teams.

  De uitkomst van deze procedures is dat PVCV in de afgelopen maanden en weken te horen kreeg van de KNVB dat komend seizoen al haar “JO” standaardelftallen (de naam voor het eerste PVCV-teams in competities in Categorie A vanaf JO13) in de divisie zullen voetballen. De JO14 zelfs in Divisie 1.

  Dat is natuurlijk een hele prestatie! Hoewel een aantal indelingen tot stand kwamen op basis van verzoeken van de kant van PVCV, ligt achter de uiteindelijke honorering van deze verzoeken de goede prestaties van de diverse PVCV-teams in de afgelopen twee seizoenen.

  We wensen alle teams dan ook veel plezier en succes in de Divisies!

  Dank naar allen die dit (mede) mogelijk hebben gemaakt!
  Dat we deze stappen als PVCV hebben kunnen maken is de verdienste van een groot deel van de organisatie van de club en haar (voormalige) Technisch Managers, trainers en de TJC leden in de afgelopen jaren. Maar zeker ook de goede organisatie achter de club: sponsors (commissie), de veld- en materialencommissie, de kledingcommissie, het bestuur en het wedstrijdsecretariaat. En niet alleen de huidige trainers en commissieleden maar zeker ook die van de afgelopen jaren. En natuurlijk de spelers die uiteindelijk de prestaties op het veld hebben geleverd.

  In het bijzonder bedanken we een aantal mensen bedanken voor hun specifieke bijdrage aan het bereiken van deze bijzondere mijlpaal voor de Jeugdopleiding van PVCV. Want alle teams in de divisie komt niet na 1 seizoen!

  We bedanken voor hun enthousiaste bijdrage: Michael Buijteweg, Cor Stols, Mitch Maas, Conner van der Werf, Brent van der Werf, Patrick Dik, Simon van Basten, Bram van Haarlem, Stefan Kraan, Nuño Pineiro, Guido Bastiaanse, Bastiaan van Houten, Joey van Beek, Younes El Yandouzi, Evert Schouwstra, Paul Schröder, Richard van Alphen, Bart Bijnen, Wiltjan de Boer, Erik Hermsen, Terry Oorschot, Thijs Lindenkamp, Jeroen Verhoef, Floor Verschoor, Patrick van Tilborgh, Corwin van Heteren, David Broekman, Barry Koster, Arjan Verstoep, Stefan Frowijn, Johan Klinkenberg, Cor Severs, Ton van Kuijk, Luciënne Egels, Ursula Blankenstein, Ingrid Bouquet, Marcel Egels, Michael de Lange, Richard Eversen, Joep de Munnik, Peter Meloen, Jan Baltus, Paul Hillebrand, Dennis van Kuijk, Laurens Bezemer, Piethein Leune, de Supportersvereniging PVCV en ook alle (onderbouw) trainers, leiders, sponsors en vrijwilligers van de afgelopen jaren die hier niet genoemd zijn.

  PVCV is één van slechts 10 clubs met een team in de divisie in alle “JO” competities
  PVCV is al één van de grootste clubs in de jeugd van Nederland. Het niveau van de jeugd wordt nu daaraan gekoppeld: slechts tien clubs in Nederland hebben in elke “JO” topcompetitie een team op divisieniveau. Er zijn in Nederland zo'n 2.500 voetbalclubs, dus het geeft wel aan hoe bijzonder dit gegeven is!

  De promoties naar divisieniveau zijn een afspiegeling van de groei en het potentieel van de jeugd bij PVCV. Daar zijn we natuurlijk trots op! Maar we zijn er vooral erg blij mee, want het betekent dat onze jeugd kan met meer plezier zich verder kan onwikkelen in het voetballen op het juiste weerstandsniveau.

  Het huidige Promotie/Degradatie-systeem vanuit de Hoofdklasse naar Divisie maakt het erg moeilijk om snel op het juiste weerstandsniveau te voetballen met soms frustrerende voetbalwedstrijden/seizoenen tot gevolg. Snelgroeiende clubs kunnen daardoor jarenlang onder hun niveau blijven voetballen. PVCV blijft dan ook pleiten bij de KNVB voor een eerlijker P/D-systeem waarbij lichtingen sneller op hun eigen niveau komen te spelen in plaats van afhankelijk te zijn van de sterkte van de lichting(en) voor hen. 

  Nieuwe naamgeving Divisies bij de Jeugd
  De naamgeving van de divisies zal het komende seizoen veranderen. Was er tot afgelopen seizoen sprake van een “Eredivisie Hoog”, “Eredivisie Laag”, “Eerste Divisie Hoog” en “Eerste Divisie Laag”, het komende seizoen worden deze Divisie 1 tot en met 4 genoemd. De voormalige Tweede Divisie, Derde Divisie en Vierde Divisie heten komend seizoen Divisie 5, Divisie 6 en Divisie 7.

  Uitzonderingen zijn de JO13, JO14 en JO19 competities waar de Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) in een nieuwe aparte competitie spelen (JO13 BVO, JO14 BVO en JO21 i.p.v. JO19). De benaming bij JO13 Amateur, JO14 Amateur en JO19 is respectievelijk Divisie 1 tot en met 3 voor de JO13 en JO14 en Divisie 1 tot en met 4 voor JO19.

  Hieronder zijn de indelingen weergegeven van de PVCV in de diverse leeftijdscategorieën, waarbij we voor de vergelijkbaarheid ook een vertaling hebben gemaakt naar het “oude” indelingsniveau en het niveau waar we afgelopen seizoen voetbalden.

  De competitie poule-indelingen voor de selectieteams in de Divisie worden op 10 juli in de voetbal.nl app en de KNVB-website bekend gemaakt.

  Team                           Niveau 20|21   Niveau “oud”                          Seizoen 19|20
  PVCV JO13-1              Divisie 2           3e Divisie                                  3e Divisie
  PVCV JO14-1              Divisie 1           2e Divisie/1e Divisie Laag           3e Divisie
  PVCV JO15-1              Divisie 6           3e Divisie                                  Hoofdklasse (Promotie Poule)
  PVCV JO16-1              Divisie 6           3e Divisie                                  JO17-2 Eerste klasse
  PVCV JO17-1              Divisie 7           4e Divisie                                  Hoofdklasse (Promotie Poule)
  PVCV JO18-1              Divisie 5           4e Divisie                                  JO19-2 Hoofdklasse
  PVCV JO19-1              Divisie 4           4e Divisie                                  Hoofdklasse (Promotie Poule)
  PVCV JO23                 Divisie 3           -                                              -

  Belangrijke documenten jeugdcompetities
  Klik hier voor het overzicht van de divisie indelingen topcompetities.
  Klik hier voor het document over de nieuwe structuur topcompetities jeugd.