• Alert…we hebben punten in de 3de klasse!

    Best lezers, het eerste verslag van 2019, pas in Februari, heerlijk die vrije zaterdagen…vandaag was het weer raak voor zonsopgang, yeah! Ik dacht altijd dat wanneer je “hoger” speelde ook later mocht beginnen, immers zijn onze mannen gepromoveerd naar de 3de klasse, maar misschien heeft het meer lengtegraden of temperaturen te maken. Ik weet het niet, maar dat maakt ook niet want we konden weer de kunst-wei in ! Bijna compleet, Rowen heeft nog last van zijn enkel, maar vanaf as maandag is hij er weer bij. Oh nee, toch incompleter dan normaal: we hadden vandaag een stand-in wisselvader…dat klinkt heel raar alsof moeders een soort van flexibiliteit qua vaders erop na houdt, maar lees deze omschrijving heel letterlijk: een vader die de wissels bij houdt. Erwin was druk. Vandaar.
    De wedstrijd dan. Die begon rond 08.30 op veld 3A. Fluitsignaal. Wat volgde waren aanvallen en sms’jes. Sms’jes….ja sms’jes: een of andere onverlaat heeft zijn vrachtwagen te heet gewassen waardoor de versnellingsbakolie ging koken, vervolgens het ventiel automatisch opende en half Nederland stonk. Beginnersfout. Met als gevolg paniek. Chaos. Onduidelijkheid. Langs de kant dan, in het veld ging het prima. Eerste helft wind tegen, dus naast het feit dat onze boys tegen de weerstand van Woerden moest beuken, de wind…ook de stank van te heet geworden versnellingsbakolie. Ik pleit bij deze dat iedereen met een automaat gaat rijden. Om dat Adil, oh nee de vader van Adil, te laat was, stond Adil eerste wissel. We komen wat ongelukkig met 0-1 achter daar waar we al bijna op 1-0 voor waren gekomen. Een scrimmage voor ons doel, simpele intikker 0-1. Maar met een toffe counter maakt Elias al snel de 1-1. Vervolgens houdt Isai het team op de been en de stand gelijk: katachtige reflexen, uitstrekkende armen, handen, vingers en nagels…alle ballen worden uit het doel verwerkt. Maar de counter wordt tot kunst verweven; 1-2..via Teun maakt Mike zijn wekelijkse doelpuntje.
    Dan worden alle wedstrijden stilgelegd en is het verzamelen in de kantine vanwege de stank. We spelen vervolgens nog even door en met een prachtig schot maakt Woerden de 2-2, onhoudbaar voor Isai. In de rust melden zich wat spelers met misselijkheidsklachten, de stank wordt er ook niet minder om. Beide teams nemen een verstandig besluit: we beëindigen de wedstrijd. Succes mannen volgende week !