• AFC – PVCV 4-1

    “Met een beetje fantasie, hadden we deze pot kunnen winnen”, vertelde Tom als niet geheel objectieve toeschouwer. Het is te snappen waar deze opportunistische gedachte vandaan kwam. Peef had de kansen om een klein bekerstuntje te realiseren, maar de werkelijkheid was simpel. AFC was een maatje groter, had een aantal erg goede spelers (6, 14, 24 en 9), kreeg meer kansen en ze hadden ook zomaar acht doelpunten kunnen maken. Onze David voorkwam erger en de voorwaartsen ontbrak het aan wat geluk (Dani en Shane raakt bijvoorbeeld de paal). Maar goed, PVCV kan terugkijken op een prima wedstrijd tegen de Amsterdamse zaterdag 1e klasser.

    Na de mooie serie in de competitie was deze bekerwedstrijd een leuke extra. Na een sterke poule (overwinningen tegen Nieuw Utrecht en De Meern) en knock-out wedstrijd tegen VIOD had de ploeg van trainer Maas deze wedstrijd tegen AFC verdiend. Ondanks dat de wedstrijd op zaterdag werd gespeeld, schikte het bijna iedereen. Alleen Thom en Robin ontbraken (blessure en werk). Oké, dat scheelt, maar Nick en Sam waren prima vervangers. Peefie heeft in deze eerste fase van dit seizoen duidelijk laten zien dat er veel ontwikkeling in de selectie zit. De nieuwkomers zijn versterkingen gebleken, de Vleutense spelers maken stappen en het lukt de nieuwe trainersstaf om een heel herkenbaar spel te spelen. Mooi om die ontwikkeling te zien. Als we dan ook nog wat slimmer worden, dan hoeven we alleen maar naar boven te kijken met deze groep. Tegen AFC hebben we ongeveer 15 corners weggegeven, dat is simpelweg veel te veel en is vragen om problemen, zeker als de doelmannen niet altijd in de 5-meter heersen. Daarnaast krijgen we veel te veel vrije trappen tegen in de gevaarlijke zones. Oké, de scheidsrechters moeten niet zo snel fluiten voor een vrije bal in de cruciale zones van het veld, maar wij mogen ook wel wat slimmer worden, zowel op onze eigen helft als aan de andere zijde van het veld. In het hedendaagse voetbal zijn de spelhervattingen nu eenmaal erg belangrijk. Tegen AFC kwam Peef met 1-0 achter na een veel te gemakkelijk gegeven vrije trap. Een slimmigheidje van de nr. 14, maar dat hadden we kunnen weten.

    De bekerwedstrijd eindigde uiteindelijk in een 4-1 nederlaag (ons doelpunt werd door Dani gescoord). Een terechte nederlaag, maar wel één met perspectief. En dat perspectief lonkt volgende week al uit tegen VFC. De Vlaardingense ploeg won haar laatste twee competitiewedstrijden en haalt haar punten tegen de onderste helft van de ranglijst. PVCV is gewaarschuwd.

    Wij wensen AFC succes met het vervolg van het bekertoernooi en hebben er vertrouwen in dat PVCV de mooie serie van de laatste weken een passend vervolg kan geven.

    Wij zijn wit, wij zijn rood…