• Aan de zijlijn: PVCV overtuigend naar behoud in tweede klasse!

  PVCV 1 - APWC 1 (0-0) 4-0

  PVCV heeft met een overtuigende 4-0 winst tegen APWC de nacompetitie weten te winnen! Hierdoor bespaarde het Vleutense vlaggenschip zich nog twee extra wedstrijden en zal het ook het komende seizoen uit gaan komen in de tweede klasse. Met dit behoud verrast PVCV enorm, zij werd namelijk nagenoeg het gehele seizoen gezien als de gedoodverfde degradant. Door meerdere malen op de juiste momenten de punten te pakken stunt de jonge ploeg van Ton Delfgou en laat het zien dat voorspellingen over voetbal vaak met een korrel zout genomen moeten worden: met veel strijd, werklust en een goede mentaliteit is deze ploeg dit seizoen boven zichzelf uitgestegen met dit geweldige resultaat als gevolg!


  Het Vleutense publiek was nog maar net bekomen van de spannende ontknoping van afgelopen week tegen Zwaluwen, of de finale van de nacompetitie tegen het Amersfoortse APWC stond alweer op het programma. Wederom een thuiswedstrijd, wederom in prachtig weer en wederom met heel erg veel mensen langs de kant van het veld. Ook deze zondag werd de wedstrijd van het eerste gekoppeld aan een prachtig toernooi op ons sportpark, het Bedrijfsvoetbaltoernooi. Geweldig om te zien is dat ook deze organisatie onder leiding van Kees van Rijnsoever en zijn team, zonder moeite en aarzeling de flexibiliteit kon opbrengen om last-minute het toernooi om de wedstrijd van het eerste heen te bouwen. Het resultaat was weer een prachtige clubdag, die mensen niet snel zullen vergeten!

  De eerste helft werd gekenmerkt door twee ploegen, die moeite hadden de spanning van de wedstrijd van zich af te spelen. Desondanks werd wel al meteen duidelijk dat de wedstrijd de tot dan toe grootste kans op behoud zou gaan worden voor PVCV. In de eerste 25 minuten was het even zoeken voor ons middenveld hoe te spelen tegen deze ploeg, maar toen alles uiteindelijk goed stond heeft APWC geen moment het idee gehad de wedstrijd te kunnen gaan winnen. In tegenstelling tot de Amersfoortse ploeg, kreeg de Vleutense formatie flinke kansen de score te openen: Nick Vermeulen miste één-op-één met de keeper; Jaouad kwam in eenzelfde positie, maar zijn voorzet bereikte zijn bestemming niet; Dennis miste de goal net met zijn vrije trap vanaf zestien meter. Uiteindelijk gingen de ploegen rusten met een 0-0 stand.

  In de tweede helft werd het verschil tussen de tweede en derde klasse duidelijk: PVCV ging hoger druk zetten, de balsnelheid ging omhoog en we elimineerde daarmee de spelverdeler van de Amersfoortse ploeg. Vanaf daar ging het snel richting 4-0: Nick beloonde zijn tweede basisplek in de nacompetitie met een echte spitsengoal; Daniel kopte uit een corner van Dennis de 2-0 van dichtbij in en wist daarna met een prachtige lob de wedstrijd op slot te gooien; uiteindelijk wist Bas, na goed doorzetten van Sander, met een fraaie kopbal ook weer eens het doel te treffen en hiermee de volkomen terechte eindstand van 4-0 op het bord te krijgen. De manier waarop PVCV de nacompetitie heeft doorleefd laat zien dat we volkomen terecht zijn waar we zijn, staan waar we staan: we zijn een volwaardig tweedeklasser een daarmee behoren alle discussies over dit punt tot de verleden tijd!!

  Wanneer we dan met z'n allen de balans opmaken van dit seizoen, dan trekken we de conclusie dat het hard vechten was voor onze formatie dit jaar. Wisselvallige resultaten en wedstrijden, onverwachte verliespartijen tegen onze directe concurrenten, tevens onverwachte resultaten tegen mooie, sterke tegenstanders, ten dode opgeschreven en opgericht uit de dood. Onze piepjonge ploeg is gegroeid dit jaar hetgeen heeft geleid tot een mooie 6e plaats in de derde periode van dit seizoen. Al met al was het een geweldige ervaring voor de ploeg en kunnen we het komende seizoen daarom met vertrouwen tegemoet zien. Daarnaast hebben vijf jeugdspelers na de winterstop hun debuut mogen maken in ons eerste: de verbinding met de jeugd is gemaakt!

  Achterin: Regilio, Collin, Sander, Bart, Robbin, Dion, Damian, David
  Een lastig seizoen met veel tegendoelpunten. Deze kreeg het trouwens slechts in een aantal wedstrijden met grote uitslagen echt om de oren. Er gingen zeker ook hele fases in de competitie voorbij dat onze achterhoede tegen hele aardige spitsen geweldig hun mannetje stond. Het is inmiddels duidelijk wat er wordt gevraagd in de tweede klasse, hier gaan we volgend seizoen profijt van hebben! Hulde!

  Middenveld: Sam, Thom, Koen, Daniel
  Deze piepjonge linie heeft enorm veel groei laten zien dit seizoen. Met veel energie en een goede wedstrijdmentaliteit wisten ze het veel ploegen erg lastig te maken. Naar het einde van het seizoen waren ze beslissend in het uiteindelijke resultaat van dit seizoen. Met iets meer rust aan de bal kan het spel het komende jaar alleen maar verder groeien en kunnen we iets meer aan voetbal gaan toekomen. Goed gedaan, hulde!

  Aanval: Jaouad, Dennis, Bas, Nick, Jeffrey, Jim
  Vaak de redding in nood geweest: we hebben echt iedere wedstrijd kansen gehad om te scoren en dat hield ons vaak in de wedstrijd! Met iets meer slimheid en scherpte voor de goal moet het mogelijk zijn ons volgend jaar op die manier eerder veilig te spelen. Bas is uiteindelijk in zijn eerste seizoen bij de senioren topscorer geworden met 13 doelpunten. Ook hier: hulde!

  De trainer: Ton Delfgou
  Met een jeugdige ploeg, die vaak nog alle kanten opschoot, heeft deze trainer een geweldig resultaat neergezet. Ondanks soms uitzichtloze posities voor de ploeg, heeft hij de ploeg altijd het vertrouwen durven en kunnen geven. Tot de laatste wedstrijd was de sfeer in de ploeg, ondanks de vele verliespartijen, erg goed. Tactisch alles geprobeerd dit jaar en uiteindelijk tot de formatie gekomen met welke wij succes hebben kunnen hebben. Ton neemt na dit seizoen afscheid als hoofdtrainer, een rol die voor volgend jaar is weggelegd voor John van den Brink, maar zal zich als hoofd van de technische commissie gaan buigen over de continuering van de goede resultaten van onze selectie-elftallen. Ton, bedankt voor alles, je hebt het geweldig gedaan!

  Vanaf deze plek weer een aantal complimenten en bedankjes: Wij bedanken Kees van Rijnsoever voor een geweldig bedrijfstoernooi, na jaren van proberen dan uiteindelijk gewonnen door John van Oort Woningstoffering. Het was weer een prima clubdag en tevens bedankt voor de flexibiliteit om het toernooi om de wedstrijd van 1 heen te bouwen.

  Verder heeft onze JO9-1 de finale weten te behalen van een zeer sterk jeugdtoernooi op Varkenoord met 80 deelnemende verenigingen. Er werd zelfs van Feijenoord gewonnen! Onze JO13-1 wist gisteren een sterk toernooi in Sliedrecht te winnen, een topprestatie voor een team die zijn plafond nog steeds niet lijkt te hebben gevonden!

  En dan het moment dat de rubriek \"Aan de zijlijn\" even kan stoppen met zijn verslaggeving. Gebrek aan PVCV zal de komende weken moeten worden gecompenseerd met het WK voetbal in Rusland, desondanks voelt het wel als een klein katertje dat het seizoen er weer op zit. We zijn tweede klasser, blijven dat ook en kijken uit naar weer veel mooie dingen in het komende seizoen!!

  De selectie van ons eerste elftal bedankt de volgende mensen voor het afgelopen seizoen:

  Marjella de Munnik - verzorgster en fysio
  Arthur van Breukelen - grensrechter
  Herman Wiss - grensrechter
  Bas de Bruin - grensrechter
  Sander de Bruin - grensrechter
  Dennis van der Horst - elftalbegeleider
  Frank van Es - programmaboekje
  Kees van Rijnsoever - Supportersvereniging PVCV
  Marianne Kruys - kantine
  Paul Gerritsen - ontvangst
  Joop van Breukelen - ontvangst
  Paul Nieuwenhuizen -'regelaar aan de achterkant'
  John van den Brink - trainer 2e elftal
  Ralph Becking - assistent trainer 2e elftal
  Patrick Dik - trainer JO19-1 en O23

  en daarbij natuurlijk alle commissies die ons bij wat dan ook hebben geholpen! Daarbij alvast een excuus wanneer ik iemand ben vergeten, dat is het gevaar met lijstjes!

  Speciaal woord van dank aan onze hoofdsponsors:
  Café de Don - Element Offices - Beltona

  Jullie verdienen allemaal een dikke pluim, jullie hebben dingen voor ons mogelijk gemaakt! Wij hopen iedereen ook het komende seizoen weer te zien in een mooie rol rond ons team!