• Aan de zijlijn: PVCV kruipt door het oog van de naald tegen Zwaluwen

  PVCV 1 - Zwaluwen Utrecht 1 (1-0) 1-1 FT 3-3 NV
  PVCV wint de strafschoppen met 5-4

  PVCV is in de eerste ronde van de nacompetitie tegen Zwaluwen Utrecht door het oog van de naald gekropen. Ons vlaggenschip gaf in een zeer matige, maar tevens spannende wedstrijd tot drie keer toe, waarvan twee keer tegen tien man, een voorsprong uit handen. Uiteindelijk wist PVCV zich via een zenuwslopende penaltyserie alsnog, met hangen en wurgen, te plaatsen voor de finale van de nacompetitie. Regilio ontpopte zich in de verlenging en met de penalties tot 'Man of the Match' namens de thuisploeg, hij was beslissend op de momenten dat het moest en pakte daarbij de vijfde penalty van de Utrechtse formatie. Hiermee trouwens niets afdoende aan de assist en twee goals van Dennis, die daarmee ook een stempel op de wedstrijd wist te drukken! Het publiek was een geweldige twaalfde man en uiteindelijk de echte winnaar: een sterk bezet en goed bezocht geslaagd jeugdtoernooi, een all-in wedstrijd van het eerste elftal en dat alles in prachtig weer maakten van afgelopen zondag een echte, mooie clubdag, die niet snel vergeten zal worden door de aanwezigen!


  Het was dit weekend een groot feest op het sportpark Fletiomare Oost. Werkelijke vele honderden mensen uit heel het land waren aanwezig voor het geslaagde topjeugdtoernooi en daarbij stond dan ook nog de nacompetitie van ons eerste op het programma. Het stond dan ook zwart van de mensen langs veld 1 toen ons eerste het veld betrad om haar cruciale wedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht af te werken. Op dat moment wist echter niemand nog wat het die middag voorgeschoteld zou krijgen: een wedstrijd, die alle kanten opging, met alles er op en er aan, het is een historische dag geworden in de geschiedenis van onze club.

  Beide ploegen begonnen onzeker aan de eerste helft, het was met name aftasten in de eerste minuten, voor beide ploegen stond er immers veel op het spel. Zwaluwen kwam hierbij net iets meer aan voetballen toe, PVCV zette daar met name weer een grote werklust en veel wilskracht tegenover. Goed was het echter niet: veel balverlies vanuit matige passing en veel onrust aan de bal op het middenveld maakte de wedstrijd al gauw tot een gevecht met veel energie en fysieke duels. Het was dan ook een verrassing dat Nick ons na een goede assist van Dennis op 1-0 kon schieten. Dit was tevens de stand die met rust op het scorebord stond.

  Het matige spel van beide ploegen was ook toonaangevend voor de tweede helft. PVCV verzuimde met hoog tempo de wedstrijd op slot te gooien en dat hield de Utrechtse formatie in de wedstrijd. Tegen het einde van de tweede helft ging Zwaluwen meer druk zetten en dat leidde meteen tot een aantal gevaarlijke scrimmages voor de Vleutense goal. Uiteindelijk kwam Zwaluwen vlak voor tijd dan toch op de verdiende 1-1 en wist het daarmee een verlenging af te dwingen. Opvallend was tevens dat PVCV, net als afgelopen week, aan het einde van haar latijn was; meerdere spelers vertoonden kramp en Zwaluwen leek fitter te zijn dan onze jongens.

  Alles wat de reguliere speeltijd leek te missen, kwam samen in de verlenging. Dennis Boeijen wist vanuit een goede loopactie in een één-op-één met de keeper de 2-1 voorsprong binnen te schieten. In het kielzog van deze goal kreeg een speler van Zwaluwen de rode kaart en moest PVCV in staat zijn de wedstrijd uit te spelen. Maar niets was minder waar: Zwaluwen kwam terug tot 2-2. Vlak voor tijd kreeg Peef een vrije trap op dertig meter van de goal en wist wederom Dennis Boeijen met geweldige 'screamer' de bal in de kruising te knallen, de allermooiste goal die ik dit seizoen aan de lijn heb gezien! Nog geen minuut later echter brak haar fysieke gesteldheid PVCV op en wist Zwaluwen vanaf de aftrap wederom gelijk te maken. Regilio wist ons nog te redden met een prachtige save in de laatste minuten. Penalties moesten de beslissing gaan brengen.


  Dat werd dan tevens het beste gedeelte van PVCV in deze wedstrijd. Terwijl auto's en fietsers vanaf de Europaweg stopten om toe te kijken, ging het in de serie tot 4-4 gelijk op. Regilio pakte de vijfde penalty met een katachtige reflex klemvast en nadat Dennis, Daniel, Bas en Collin de eerste vier penalties foutloos onder druk wisten in te schieten, maakte Sander een einde aan de wedstrijd door ook de vijfde penalty raak te schieten: PVCV haalde voor een groot toekijkend publiek door een foutloze strafschoppenserie dat toch de finale van de nacompetitie!! En dan loop ik al weken te roepen dat we in een hele sterke tweede klasse hebben geacteerd dit seizoen: inmiddels zijn wij nog de enige ploeg uit deze klasse die zich staande houdt in de nacompetitie; Kampong, Soest, Hooglanderveen en DCG werden meteen uitgeschakeld voor promotie of behoud dit weekend.


  En dan nu, volgende week zondag op ons eigen sportpark, de wedstrijd der wedstrijden om ons in de tweede klasse te houden! We spelen op een nader te bepalen tijdstip (ik houd jullie op de hoogte!)tegen APWC uit Amersfoort. Van horen zeggen een sterke formatie, 2e geworden in de derde klasse en dit weekend verantwoordelijk voor de uitschakeling van ZSGO/WMS. Het zal volgende week beter moeten om behoud over de streep te trekken, maar we hebben al vaker laten zien dat we dat ook kunnen leveren op momenten dat het moet. Een week goed trainen, mentaal en fysiek in orde komen en gaan voor deze kans! Kom dus ook komend weekend langs op het sportveld, je weet immers nooit wat je mist!

  Vanaf deze plek wil ik een groot compliment uitdelen voor Cor Stols en zijn team, die het afgelopen weekend erin zijn geslaagd een geweldig jeugdtoernooi op te tuigen! De sfeer was geweldig, de kinderen nemen dit toernooi mooi mee in hun geheugen en daar mag je enorm trots op zijn. Daarbij wil ik de organisatie bedanken voor haar flexibiliteit, ook wij hadden de wedstrijd liever in 90 minuten beslist, het mocht echter niet zo zijn. Desondanks heb ik alleen maar blije gezichten gezien en zijn jullie erin geslaagd alles in goede banen te leiden, topprestatie!

  Opstelling: Regilio, Koen, Sander, Bart, Robbin, Thom, Sam (Collin), Daniel, Jaouad (Jeffrey), Nick ((1) Bas) en Dennis (2).