• PVCV groeit en zit in de lift... En dat is niet alleen te merken aan de aantallen leden die wekelijks de voetbalkunsten op onze velden vertonen, ook de tegenstanders zijn inmiddels van een veel groter kaliber dan dat dat in het verleden het geval was. Het grootste gedeelte van onze selectiejeugdteams zijn inmiddels doorgestoomd naar hoofdklasse-niveau en ons eerste heeft zich inmiddels opgewerkt naar de status van stabiele tweedeklasser. Tijd om daar middels de wekelijkse column "Aan de zijlijn: het selectieve geheugen van..." bij stil te gaan staan. We stellen iedereen dan ook graag wekelijks op de hoogte van het reilen en zeilen van onze eerste selectieteams in hun eigen competitie. Wie heeft wat gedaan, waar gaat het om en wat is het programma voor het aankomende weekend? Deze column geeft antwoord op alle vragen op dat vlak!

   

  De onderbouw: sterke prestaties tegen regionale topclubs

  in deze leeftijdscategorie worden nog geen standen van de competitie bijgehouden

   

  FC Breukelen O8-2 - PVCV O7-1   4-5     3e klasse (O8)

  PVCV O8-1 - VVIJ O8-1                   7-1     hoofdklasse

  PVCV O9-1 - BFC O9-1                    4-7     hoofdklasse

  Kampong O10-1 - PVCV O10-1     7-11   hoofdklasse

   

  Ooit was er een tijd dat we als bescheiden regioclub het moesten afleggen tegen de giganten uit de regio. Die tijd behoort inmiddels alweer een tijdje tot het verleden. Ook dit weekend liet PVCV in de onderbouw zien dat PVCV inmiddels zelf is uitgegroeid tot een gigant in het Utrechtse jeugdvoetbal. Onze allerjongsten, O7-1, spelen dit seizoen hun wedstrijden in een O8-competitie, jongens en meisjes die alweer een jaartje ouder zijn dan zij; op deze leeftijd een enorm verschil. Ons jongste talententeam laat zich echter niet kennen en wint haar wedstrijden met regelmaat! Deze week werd in een goede uitwedstrijd ook het fysiek sterke Breukelen O8-2 aan de zegekar gebonden, een topprestatie! O8-1 wist zelfs een matige wedstrijd aan de hand van onder andere Logan om te zetten in een glorieuze 7-1 tegen VVIJ. De IJsselsteiners hadden dus geluk dat het daarbij bleef en waren blij dat PVCV niet zijn allerbeste wedstrijd van het seizoen speelde. Top gedaan mannen, wanneer je ook de mindere wedstrijden zo kan afsluiten! Ons sterrenteam O9-1 speelde tegen veruit de sterkste opponent: BFC, één van de sterkste jeugdvoetbalverenigingen uit West-Nederland, kwamen met ambitie naar ons sportpark, maar kwamen tevens tot en met het derde kwart een goed georganiseerd en voetballend PVCV tegen. Dat PVCV in het laatste kwart, na een 4-5 tussenstand, een mooi resultaat uit handen gaf mag geen schande heten. PVCV sloot uiteindelijk af met een 4-7 verlies, maar heeft zeker laten zien dat ze niet over zich heen laat lopen tegen topploegen! O10-1 Heeft dit weekend laten zien dat er wel degelijk uit bij Kampong kan worden gewonnen! Vooral in de eerste helft van de wedstrijd legde ze met geweldig voetbal de tegenstander op eigen veld over de knie! Na een 2-8 tussenstand lieten de mannen de teugels ietwat vieren en kon men uiteindelijk met een mooie 7-11 overwinning van het veld stappen! En zo win je een lastige uitwedstrijd!

   

  Het komend weekend spelen zowel O8-1 als O10-1 hun bekerwedstrijd in de ochtend bij SCH '44. Heel erg veel succes mannen!

   

  Onze helden van O10-1 versloegen dit weekend Kampong

   


  De middenbouw: wisselvallig weekend met sterke uitschieter

   

  Elinkwijk O11-1 - PVCV O11-1              4-4   hoofdklasse

  SDZ O13 2007 1 - PVCV O13 2007 1    2-1   

  PVCV O13-1 - Unicum                            1-0   3e divisie

  PVCV O14-1 - UVS O14-1                       1-3   topklasse

     

  De resultaten van de middenbouw waren dit weekend wat wisselvallig. O11-1 speelde een fysieke wedstrijd uit bij het roemruchte Elinkwijk en wist na een lastige start zich in de tweede helft geweldig terug te knokken naar een 4-4 gelijkspel. Hierdoor nestelt PVCV zich in de hoofdklasse op een mooie 2e plek in de rangschikking! PVCV O13 2007 1 (leve de KNVB voor deze zeer heldere indeling en benoeming van dit team) speelde uit bij SDZ een prima wedstrijd, maar twee keer matig uit de kleedkamer komen was de basis van een 2-1 verlies tegen de koploper in deze klasse. Een geweldige goal van Marijn, die een rush over 45 meter wist te bekronen met een goal, kon daar helaas ook niets meer aan veranderen. Er waren echter genoeg aanknopingspunten om te vertrouwen op punten in de komende wedstrijden en om op die manier weg te komen uit de onderste regionen van de stand. O13-1, dit seizoen namens onze club debutant op het KNVB-divisieniveau, wist op eigen veld koploper Unicum met 1-0 te verslaan. Een geweldig resultaat als gevolg van veel strijd en inzet! Met 6 punten uit 4 wedstrijden speelde PVCV zich op deze wijze naar een keurige 6e positie in de rangschikking van de 3e divisie. O14-1 speelt zich steeds dichter bij punten in hun zeer zware poule. Ondanks het feit dat de ploeg onderaan staat, geeft het spel steeds meer vertrouwen om binnenkort de eerste punten van het seizoen binnen te gaan halen. Deze week werd het 1-3 tegen UVS zonder te zijn weggespeeld. Met vertrouwen op naar de volgende wedstrijd!

   

  Volgende week speelt de middenbouw niet, op zaterdag 27 oktober wordt de draad weer opgepakt

  Toine van de Berg stoomt op namens PVCV O13-1 tegen Unicum

  Toine van de Berg stoomt op namens PVCV O13-1 tegen Unicum

   

   

  De bovenbouw: blijft punten pakken in uitdagende competities

   

  Hoogland O15-1 - PVCV O15-1    0-3    hoofdklasse

  PVCV O17-1 - Victoria O17-1       0-0    hoofdklasse

  IJFC O19-1 - PVCV O19-1              0-3    1ste klasse

   

  Onze bovenbouw beleefde een ronduit goed weekend! O15-1 wist haar wedstrijd uit bij Hoogland ruim te winnen. Uiteraard werd in deze wedstrijd ook niets anders verwacht, het moet echter nog maar even gebeuren! Onder aanvoering van Noah werden er geen kansen weg gegeven en Lars was verantwoordelijk voor alle goals. Er zat zelfs nog meer in, maar de drie punten zijn binnen en brengen ons naar een prima 5e plek in de hoofdklasse. O17-1 kwam op eigen veld in de hoofdklasse niet verder dan 0-0 tegen het sterke Victoria, een juiste afspiegeling van de verhoudingen. Hiermee staat onze B1 op een mooie derde plek, met een wedstrijd minder gespeeld dan de nummers 1 en 2. Een mooi seizoen dient zich aan voor de mannen! Uit bij IJFC beleefde onze O19-1 'the finest hour' door op hun eigen veld de mede-concurrent met 0-3 af te troeven. Hiermee staan de mannen van trainer Paul Schröder op de eerste plaats in de competitie! Aan de hand van Lars Versteeg had de uitslag nog hoger kunnen zijn, maar de punten zijn in ieder geval binnen!

   

  Het komende weekend spelen O15-1 en O17-1 hun bekerwedstrijden in echte derby's tegen respectievelijk Jonathan en De Meern. O19-1 krijgt in de competitietopper uit bij VVIJ de mogelijkheid zich als echte titelkandidaat te gaan profileren! GoGoGo en komt dat zien!

  Trainers Paul Schröder en Bram van Haarlem zijn trots na de stevige winst van O19-1 tegen mede-concurrent IJFCTrainers Paul Schröder en Bram van Haarlem zijn trots na de stevige winst van O19-1 tegen mede-concurrent IJFC

   

   

   

  Ons vlaggenschip, PVCV 1: wederom te weinig gekregen

   

  PVCV 1 - RODA '23  1                         2-4       2e klasse

   

  Ons eerste elftal speelde dit weekend een belangrijke wedstrijd tegen RODA '23 om de eerste punten van het seizoen te pakken. En niet voor de eerste keer dit seizoen zal het met een enigszins ontevreden gevoel terug kijken op het uiteindelijke resultaat: het verloor met 2-4 in een wedstrijd waarin het gevoel zal overheersen dat er meer had ingezeten. Onder aanvoering van Danijel Kovachev creëerde ons eerste elftal legio kansen, vergat het deze kansen te verzilveren om vervolgens de deksel op de neus te krijgen. Volgende week volgt een sleutelwedstrijd uit bij Abcoude met als inzet van de laatste plek af te komen ten koste van deze directe tegenstander. Kom ons eerste elftal steunen in deze belangrijke uitwedstrijd!

   

  Programma 20/21 oktober:

  SCH '44 O8-1 - PVCV O8-1               8.30 uur  (beker)

  SCH '44 O10-1 - PVCV O10-1           9.30 uur  (beker)

  PVCV O15-1 - Jonathan O15-1      12.40 uur  (beker)

  De Meern O17-1 - PVCV O17-1     12.15 uur  (beker)

  VVIJ O19-1 - PVCV O19-1               12.30 uur

   

  Abcoude 1 - PVCV 1                         14.00 uur