Hoofdsponsor PVCV


PVCV F2 – De Meern F2
27 april 2015

Zaterdag 25 april stond om 10.00 uur de kraker en derby tegen de F2 van de Meern op het programma. Een belangrijke wedstrijd om de koppositie. De winner zou echt een paar punten los komen en het kampioenschap in eigen handen hebben. Iedereen weer keurig op tijd aan de koffietafel . Hier en daar toch wat spanning merkbaar bij de boys maar ook bij de technische staf en ouders. Het gaat om de opstelling, hoe gaan we het doen?  Giso, die er aanvankelijk niet bij zou zijn, is toch van de partij en neemt het risico dat hij zijn vliegtuig mist naar de States.

Om 10.00 uur fluit onze jeugdige scheidsrechter af en gaat de wedstrijd beginnen. Maurits met een lichte hersenschudding op doel, Matthijs niet helemaal lekker en Stijn met last van zijn voet toch gewoon in de basis. Wat een bikkels! Benjamin, Giso en Thijs beginnen als wissel.  We komen direct behoorlijk onder druk te staan. Direct twee kansen voor de Meern maar gelukkig houdt Maus het doel leeg. We zijn gestart met vier aanvallende spelers. Dit ingegeven door de eerste wedstrijd waar de Meern behoorlijk verdedigend stond opgesteld. Het aanvallende spel verrast de boys en technische staf en vanaf de kant worden de boys door Maickel, René, Marcel en Talina flink gecoacht.  Wel wat veel communicatie en info voor de boys maar we kregen de wedstrijd wel weer in handen.  Een aanval via Benjamin en Morris leek goed uit te pakken maar de laatste bal was net te hard voor Matthijs. Wat jammer. Na een overtreding gaf onze scheids een vrije trap. Met een mooi schot over Maurits heen werd er door de Meern gescoord. 0-1. Dat was, net nu we meer controle over de wedstrijd kregen,  een tegenvaller. Maar zoals inmiddels vertrouwd lieten de boys de koppies niet hangen en gingen er vol tegenaan. Met Sjoerd, Elvan, Owen en later Thijs werd er verdediging goed opgetreden en op het middenveld werd er door Stijn, Benjamin en Morris hard gewerkt om de ballen weer naar voren te krijgen waar Giso als vertrouwd op zijn kansen loerde. Goed doorzetten van Morris levert de bal op en Bennie schiet op doel, net naast. Niet veel later een bal op de lat, het zat in deze fase ook niet mee. Met nog twee minuten te spelen weer een goede onderbreking en via via kwam de bal bij Giso en die scoorde de 1-1. Dat was ook de ruststand. Even bijkomen en de strategie doorspreken voor de tweede helft. Maurits had toch te veel last van hoofdpijn en kon helaas niet verder. Matthijs, die voor de zekerheid zijn keeperspullen in de tas had, ging op doel. Allesbehalve fit nu op doel. Niks meer doorlaten was het advies van Maickel.

In de tweede helft zijn we beter. Een vrije trap van Bennie gaat maar net over en Giso weet de bal weer op de lat te schieten. We stoppen nu echt met latje trappen. De Meern wordt wel weer iets sterker en de spanning neemt toe. Een afstandsschot wordt door Matthijs goed gepakt. Een aanval opgebouwd van achteruit brengt de bal in het strafschopgebied en uiteindelijk komt de bal voor de voeten van Elvan en die bedenkt zich niet en scoort de 2-1. We staan voor. De laatste tien minuten worden nog spannender, het spel is wat onrustig en we krijgen wat corners tegen maar het blijft 2-1 tot de scheids fluit voor een overtreding gemaakt door Peef. Strafschop tegen. Nee toch. De coach van de Meern is de eerste die roept dat we niet aan strafschoppen doen wat applaus van iedereen oplevert. Het bestaat dus wel, sportiviteit, ook als het er om gaat. De daaropvolgende vrije trap was nog wel even spannend maar het werd goed opgelost. Ergens schieten we nog een bal op de paal maar door alle spanning heb ik de aantekeningen ook niet meer op orde (sorry).  Matthijs moet nog een keer uit zijn doel en vol op de bal om na een aanval een tegen doelpunt te voorkomen.  De laatste twee minuten spelen we goed uit en we winnen deze kraker met 2-1.

Met wat ongemakken zo richting het einde van het seizoen toch weer een topprestatie. Iedereen aanwezig en ook met blessures niet willen wijken. Er is weer hard gewerkt en bij vlagen goed voetbal. We hebben het kampioenschap in eigen handen maar het wordt uit bij DHSC nog wel een spannend.  Met de scheids wordt nog even nagepraat over de strafschop. Leuk hoe hij er mee om ging, heeft een cursus gehad en daar meegekregen dat het in uitzonderingsgevallen wel mag. Ook dit aspect van het voetbal, de regels en (onpartijdige) scheidsrechters, leeft dus bij Peef

Goed gedaan mannen.

Promofilm PVCV:
Agenda:
 
30 augustus 2015
Pijl Kick-Off-Dag nieuwe seizoen